FOTBAL  »  NATIONALA  »  ALEGERI FRF, 18 APRILIE

Dialog exploziv în direct la TV! Gică Popescu și consilierul lui Burleanu, cu "cuțitele pe masă": "Ți-aduc aminte de o discuție pe care am avut-o la un hotel din București!"

FOTO: Gazeta Sporturilor
FOTO: Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat vineri, 02 martie 2018 21:27

Gică Popescu, fostul mare jucător al echipei naționale, a sărit în apărarea lui Florin Răducioiu, numit azi "șomer" de către Răzvan Burleanu.

"Orice ar spune Burleanu, performanțele foștilor mei colegi primează față de orice a făcut sau va face el de acum încolo.

Actualul președinte a spus că nu are nicio problemă, pentru că e susținut peste 200 de membri afiliați. Când a candidat, era președintele unei fantome. Totuși, a avut posibilitatea să candideze în 2014. Să facă un gest de fair-play și să nu facă referire la acel articol de lege pe care îl menționează acum. A spus că e sigur de câștigarea alegerilor, dar să-și aducă aminte cum a candidat el în 2014.

N-am văzut nimic în această perioadă în care el a condus Federația. La juniori am avut rezultate rușinose. Lupescu are șansa să îndrepte lucrurile, să intrăm în normalitate. S-a vorbit atât de Generația de Aur. Acum, un membru al Generației de Aur, susținut de toți colegii săi, vine pentru a face ceva. Oare nu avem dreptul ca acest grup să aibă o șansă?

Ionuț Lupescu, reprezentatul Generației de Aur la aceste alegeri, se prezintă la alegeri contra unei persoane care nu e din lumea noastră. Oare merităm această șansă? ", a declarat "Baciul", la TV Telekom Sport.

Aflat în studio, Andrei Vochin, consilierul lui Răzvan Burleanu, a intrat în dialog și s-a contrat minute în șir cu Gică Popescu. A ieșit un dialog exploziv!

Andrei Vochin: "Lucrurile făcute de noi sunt atât de puțin vizibile? Ne-am calificat la un turneu european! În 18 ani s-a reușit o calificare, la CE 2008. Actuala administrație a egalat-o. În ultimii 20 de ani, nicio echipă națională, indiferent de cine a fost pe bancă sau în birouri, nu s-a calificat la Campionatul Mondial.

Gică Popescu: Eu văd conducerea fotbalului într-un alt mod. Ți-aduc aminte de o discuție pe care am avut-o la un hotel din București. Știi ce părere aveai atunci despre actualul președinte al Federației înaintea alegerilor!

A.V: Nu l-am cunoscut pe acest om până la o săptămână după ce a câștigat alegerile. Eu am crezut foarte mult în Gică Popescu, dar s-au întâmplat lucruri la care nu mă așteptam niciodată. Atunci am spus că oricâte greșeli ar face acest om, măcar e curat. Nu spun că a făcut lucruri extraordinare, dar să spui că nu a făcut nimic bun, să nu vezi că s-a curățat fotbalul, să nu vezi că niciun șef al arbitrilor nu a mai fost arestat, să nu vezi că s-a introdus regula U21, să nu vezi că avem Cupa României și Supercupa României la juniori? Nu-mi amintesc să fi fost înainte astfel de proiecte. 

G.P: Cele mai proaste rezultate au fost în ultimii 4 ani.

A.V: E o informație falsă! Conform statisticii, avem două echipe calificate la Elite! Așa am mai avut doar acum 5 ani.

G.P: Rezultate cum au fost în ultimii 4 ani n-au fost niciodată! Ne temem de Muntenegru, ne tremură  picioarele când jucăm cu orice echipă.

A.V. Asta e impresia ta, Gică!

G.P.:Andrei, nu-mi spune mie de echipa națională!

A.V.: Eu pot să-ți vorbesc de rezultate și de statistici, nu de joc. Voi vorbi cât vreau despre asta, cu asta mă ocup de 24 de ani și văd care au fost rezultatele înainte și care sunt acum.

G.P: Ați venit cu câteva luni înainte de calificarea la EURO 2016!

A.V. Dragule, alegerile au fost în 5 martie, iar campania de calificare a început în septembrie. Poți să faci astfel de afirmații doar dacă vrei să minimalizezi tot ce s-a făcut.

G.P.: Percepția mea vizavi de performanță e total diferită față de ce vedeți voi! Puteți considera că au fost rezultate extraordinare, eu văd altfel situația. 

A.V: N-am spus că au fost rezultate extraordinare. Nu se putea face în 4 ani ce nu s-a făcut bine în ultimii 24 de ani! Doar dacă ești demagog poți să spui asta!

G.P: S-au pierdut 4 ani de zile. N-am văzut niciun fel de strategie la nivel de conducere a fotbalului. N-am văzut niciun proiect, să începeți de la A la Z, să aveți pași făcuți, să dați oamenilor din fotbal o anumită strategie. Eu nu văd performanța ca voi.

A.V.: Vreau să discutăm pe argumente! Tu ai văzut diferit? Eu nu am văzut cum ai văzut tu când Lucescu a fost pus la națională de Lupescu. Răzvan era atacat virulent, iar tu ai declarat atunci «Lupescu, Prunea și Lucescu, luați-vă de mână și plecați de la națională!». Am declarația în telefon! Exact aceeași frază ai folosit-o și atunci, la fel ca acum cu Daum. N-ai avut încredere în Lupescu atunci când l-a pus pe Răzvan Lucescu la națională?

G.P: N-am avut încredere în rezultatele lui Răzvan Lucescu la națională. Acolo a fost altă perioadă neagră. Asta nu înseamnă că, după atâția ani de zile, Lupescu va lua altă decizie greșită. 

A.V.: Acum ne ceartă toată lumea pentru că n-am făcut niciun fel de alianță cu nimeni. Rezultatele vorbesc. Răzvan Lucescu a plecat de la națională de pe 5 în grupă, Daum a plecat de pe locul 4. Decizia lui Burleanu de a-l aduce pe Daum e mai bună decât cea a lui Lupescu de a-l aduce pe Lucescu.

G.P: Să luați un antrenor care n-a fost niciodată selecționer a fost o decizie greșită. A încercat să joace nemțește cu jucători români. Sunt niște ipostaze cu Daum pe care nu le pot proba, dar sunt niște întâlniri pe care Daum le-a avut cu anumite persoane în privat! Nu le pot proba, deci nu le spun. 

A.V: Strategia  noastră a fost greșită, dar cea a lui Lupescu, cu Răzvan Lucescu, a fost catastrofală.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (68)
929371553813840
Robin Gene  •  13 Martie 2018, 12:41

Vochin este PSD,ist..?Vrea puterea pentru el si prietenul Dragnea.

marian0904
marian0904  •  05 Martie 2018, 23:16

Vochin zice ca Burleanu a curatat fotbalul. Ca nu au mai fost arestati arbitri. Deci fotbalul e mai curat daca avem arbitraje la fel de proaste si de penale, dar arbitrii nu sunt arestati. Cam ciudata chestie si asta te face sa te gandesti de ce s-au facut atunci arestari sau de ce nu se fac si acum? Iar, daca vorbim de arestari, discutia se complica. In timp ce Burleanu o scalda cu calm pentru ca stie ca a pierdut, Vochin se gaseste sa se ia la ”bataie” cu Baciul. Cata aroganta pe acest Vochin!

124889848341281
Eugen Qytzu  •  03 Martie 2018, 22:03
Postat de Daniel Irimescu pe 03 Martie 2018, 08:06

Ba in ultimele luni Israelul a fost inconjurat complet . Dupa ce se vor consuma rezervele de petrol SUA isi iau mainele de pe ei si voua va arde de fotbalul asta de doi bani !! Jesus !

Israelul in 7 zile a bătut toate tarile arabe si ar fi putut sa le supună (ocupe fizic) daca (acestea) ar fi arătat ca SUA sau Romania . Oricum EVREII, prin reprezentanții lor, conduc lumea întreaga....

Vezi toate comentariile (68)
Comentează