FOTBAL  »  NATIONALA  »  CONVOCĂRI

Soția unui internațional român a ieșit la atac, după primele convocări ale lui Edi Iordănescu: „Rușine. Făcute cu ochii închiși! Aș putea spune mai multe...”

Edi Iordănescu, selecționer România
Edi Iordănescu, selecționer România

Articol de GSP - Publicat duminica, 20 martie 2022 08:14 / Actualizat duminica, 20 martie 2022 11:54

Diana, soția lui Alexandru Băluță (28 de ani), mijlocaș la Akademia Puskas, locul 2 în Ungaria, a fost nemulțumită de faptul că soțul ei nu a fost convocat la prima reprezentativă a României pentru meciurile amicale cu Grecia (25 martie) și Israel (29).

Sâmbătă, cu 6 zile înainte de meciul amical împotriva Greciei, selecționerul Edi Iordănescu a anunțat lotul României. Acțiunea din finalul lunii este prima ca selecționer a fostului antrenor de la FCSB și CFR Cluj.

Printre mijlocașii convocați nu se numără și Alexandru Băluță, numărul 10 al celor de la Akademia Puskas, locul 2 în prima ligă maghiară.

Decizia lui Iordănescu de a nu-l convoca pe mijlocașul ofensiv nu i-a picat bine soției acestuia, Diana, care a reacționat pe contul de Facebook imediat după anunțul selecționerului.

Ionel Ganea voia să-i opună rezistență lui Răzvan Burleanu, la șefia FRF: „Eu vreau să candidez, dar nu pot din cauza regulamentului”
FRF
Ionel Ganea voia să-i opună rezistență lui Răzvan Burleanu, la șefia FRF: „Eu vreau să candidez, dar nu pot din cauza regulamentului”

Soția lui Alexandru Băluță iese la atac, după ce Edi Iordănescu a anunțat convocările

„Aș putea spune multe dar mă abțin și de data asta!!!!!!!! Visăm la rezultate frumoase de la ECHIPA NAȚIONALA A ROMÂNIEI dar convocările sunt făcute cu ochii închiși fără a se ține cont de rezultate, goluri, dorință, muncă, etc! (nu mă refer la toți)”, a scris soția fotbalistului, de loc din Craiova.

Alături de mesaj, a adăugat hashtag-ul „rușine”.

Alexandru Băluță are un sezon bun la Akademia Puskas

Alexandru Băluță s-a aflat pe lista preliminară de stranieri convocați, compusă din 24 de nume, însă nu a prins lotul final. Iordănescu a preferat în locul lui Băluță, care poate evolua în spatele vârfului, dar și ca extremă, jucători ca Dennis Man, Alex Maxim, Valentin Mihăilă, Alex Mitriță, Octavian Popescu și Florin Tănase.

Băluță a fost titular în ultimul meci de campionat al Akademiei Puskas, jucat chiar sâmbătă, 0-0 cu Zalaegerszeg.

El a înscris două goluri în ultimele 6 apariții, o „dublă” cu Mezokovesd, dar a jucat doar 63 de minute în martie, cele din meciul de sâmbătă.

Per total, Băluță are 6 goluri și 5 pase decisive în acest sezon, într-un total de 23 de meciuri, și ocupă locul 2 în campionatul Ungariei alături de Akademia Puskas.

Băluță are 6 meciuri pentru naționala României, în tricoul căreia a debutat în iunie 2017. Mijlocașul oltean a și înscris un gol, în amicalul cu Chile, scor 3-2, din iunie 2017.

Soția unui internațional român a ieșit la atac, după primele convocări ale lui Edi Iordănescu: „Rușine. Făcute cu ochii închiși! Aș putea spune mai multe...”
Alexandru Băluță, în tricoul României, în mandarul lui Mirel Rădoi // foto: Imago Images

Lotul României pentru meciurile cu Grecia și Israel

PORTARI: Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0), Florin Iacob (UTA Arad, 0/0), Florin Niță (Sparta Praga | Cehia, 13/0);

FUNDAȘI: Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 22/1), Andrei Burcă (CFR Cluj, 8/0), Mario Camora (CFR Cluj, 6/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo | Italia, 69/0), Radu Drăgușin (Salernitana | Italia, 0/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 15/2), Ionuț Nedelcearu (Crotone | Italia, 20/2), Andrei Rațiu (Huesca | Spania, 5/0) , Adrian Rus (Fehervar | Ungaria, 6/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K. | Turcia, 28/1);

MIJLOCAȘI: Mihai Bordeianu (CFR Cluj, 2/0), Alexandru Cicâldău (Galatasaray | Turcia, 14/2), Dennis Man (Parma | Italia, 9/1), Răzvan Marin (Cagliari | Italia, 36/2), Marius Marin (Pisa | Italia, 2/0), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K. | Turcia, 51/6), Valentin Mihăilă (Atalanta | Italia, 5/1), Alexandru Mitriță (PAOK Salonic | Grecia, 16/3), Octavian Popescu (FCSB, 0/0), Florin Tănase (FCSB, 10/1);

ATACANȚI: Denis Alibec (Atromitos | Grecia, 22/2), Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 13/1), George Pușcaș (Pisa | Italia, 23/8).

Edi Iordănescu a convocat trei debutanți: fundașul central Radu Drăgușin, extrema Octavian Popescu și portarul Marian Aioani. Goalkeeper-ul Farului a mai prins lista și în mandatul lui Mirel Rădoi, dar s-a accidentat înaintea acțiunii. 

Mai multe știri din fotbalul românesc: 

Au de ce să se teamă! 3 statistici care îi pun pe gânduri pe „câini” înainte de Dinamo - Sepsi

Remiza cu CFR i-a amintit lui Hagi de toate greutățile: „Nu avem bani, e greu pentru noi” + fotbalistul luat în vizor: „Câteodată se uită după altele”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (49)
coco1987
coco1987  •  22 Martie 2022, 00:33
Postat de fairplayromania pe 20 Martie 2022, 16:17

Edi nu e antrenor....nu el face echipa. El a fost pus selecţioner de Becali si prietenii lui si acum execută ordinele, e normal. Edi e foarte ascultător, chiar şi Pintili are un cuvint de spus la Naţională. Succes cu Popescu Octavian, Man , Morutan Olimpu si Tănase Florinel. Mai penibili de aşa nu se poate. Succes România !

Da pe cine ai fi vrut, bre? Cumva pe careva de la Dinamo sau de la Csa Steaua? :))

coco1987
coco1987  •  22 Martie 2022, 00:32
Postat de mihai041 pe 20 Martie 2022, 17:23

O selecție de tot râsul.Se dovedește că,noi majoritatea,am avut dreptate.Selecție în funcție de cum vrea Becali să vândă.A adus la națională jucători care dau luciul băncii de rezerve,iar pe cei car ar merita să vină,fiindcă sunt titulari la echipele de club,i-a lăsat în afara lotului.Edi Politico este doar un executant de ordine.De la palat,de la impresari și de la cei ce l-au numit selecționer.Nu îi pasă de noi suporterii.Am ajuns de râsul curcilor.Mă dezic total de naționala noastră.Nu mă mai reprezintă deloc.Rămân cu echipa de club.

Ramai, dar iti iei leapsa. Cu Iordanescu jr ne calificam la turneul final.

1113544842482101
Virgil Popa  •  21 Martie 2022, 13:05

Nu reușesc să-mi dau seama ce legătură există între d-na Băluță și selectarea jucătorilor pentru echipa națională... Și mai ales nu înțeleg de ce, opiniile" pe subiect" ale respectivei doamne, își găsesc loc în acest ziar ! Este respectiva doamnă un fel de specialist în domeniu sau deține domnia-sa expertiza necesară pentru a se pronunța în acest domeniu specios, numit fotbal ?! Cred că "derapăm" și mai ales, dvs. domnilor diriguitori ai GSP, "derapați" ! Nici măcar în numele tirajului, nu puteți abdica de la o anumită normalitate jurnalistică și nu puteți "părăsi incinta"... Parol !

Vezi toate comentariile (49)
Comentează