FOTBAL  »  NATIONALA  »  OLANDA - ROMÂNIA, MARŢI, ORA 21:30, ÎN DIRECT PE TVR1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Dodele, bagă-te la "rupt" lalele! » Selecţionerul pare decis să înceapă cu Tănase în flancul stîng cu Olanda

Cristi Tănase (dreapta) a jucat ultimul său meci în preliminariile CM 2014 cu Andorra, la Bucureşti
Cristi Tănase (dreapta) a jucat ultimul său meci în preliminariile CM 2014 cu Andorra, la Bucureşti

Articol de - Publicat luni, 25 martie 2013 00:00 / Actualizat luni, 25 martie 2013 00:58

Experienţa şi aportul defensiv al stelistului cîntăresc mult în decizia selecţionerului: se preconizează o echipă cu 7 stelişti pe teren din primul minut!

"Va fi altă regie la Amsterdam, mergem acolo pentru un punct, adversarii sînt mai valoroşi decît noi", a declarat Mutu imediat după remiza cu Ungaria. Era aproape clar după 1-4 acasă cu Olanda, a devenit şi mai sigur după prestaţia slabă din faţa maghiarilor.

Piţurcă pare să adopte o tactică defensivă,cel puţin în prima parte a partidei de marţi, urmînd ca finalul, în cazul în care menţinem un rezultat de egalitate pînă atunci, să poată fi folosit prin contraatacuri.

Tănase, din slăbiciunile defensivei
Raţ a avut evoluţii oscilante în ultima vreme, dar are şanse mari să fie titular marţi, după ce Ştefan Radu a fost de nerecunoscut cu Ungaria: în aceste condiţii, contra olandezilor, Piţurcă nu-şi permite în partea ofensivă a flancului stîng un jucător care să nu contribuie pe faza de apărare.

Maxim a fost dezinvolt pe finalul meciului de vineri, dar aportul său defensiv e aproape nul. Stancu iese din calcul după prestaţia dezamăgitoare cu maghiarii, astfel că Tănase va fi cel mai probabil titular cu Olanda.

Avantajele variantei Tănase
- singura soluţie în banda stîngă ce poate contribui şi pe fază defensivă, aspect demonstrat de prestaţiile stelistului în mandatul lui Reghecampf
- experienţă internaţională superioară contracandidaţilor şi avantajul meciurilor cu miză pe care Tănase le are în portofoliu
- cunoaşte relaţiile dejoc mai bine decît Maxim, urmînd să aibă pe teren, cel mai probabil, alţi 5 jucători de cîmp de la Steaua

Problema vîrfului
Mutu va fi titular şi căpitan la Amsterdam, urmînd să ţină jocul cît mai sus şi să pivoteze spre Torje, Tănase, şi omul din spatele său, cel mai sigur Chipciu. Dacă nu va rezista fizic pînă la final, Piţurcă are pregătită varianta Rusescu pentru ultima parte a meciului. În caz că schimbarea lui Mutu vine în momentul în care România încă menţine egalitatea pe tabelă ori chiar se află în avantaj, selecţionerul vrea să utilizeze forţa contraatacului prin Raul sau chiar Keşeru.

Chipciu şi-a cîştigat locul
Inspiraţia stelistului din finalul cu maghiarii pare să-l fi convins pe Piţurcă: Alex va începe într-o poziţie nu tocmai clasică pentru el, în spatele atacantului central, dar e zona în care i-a cerut selecţionerului să fie plasat şi din care a înscris. Grozav iese astfel din schemă, iar polivalenţa lui Chipciu îl poate determina pe Piţi chiar să-l arunce în flancul drept pe parcursul partidei, dacă Torje nu convinge, ori în stînga atacului.

Gardoş şi Chiricheş, duo stelist
Sînt şanse aproape nule ca în postura de stoperi să-i vedem pe Tamaş şi Chiricheş: tactica de la Amsterdam se va baza probabil pe lansări lungi, direct pe vîrf, şi contribuţii reale ale fundaşilor centrali la mecanismul închizătorilor Bourceanu şi Pintilii.

În aceste condiţii, Gardoş va fi înlocuitorul suspendatului Goian. Varianta este aproape sigură cîtă vreme Luchin e un fundaş lateral static, pradă uşoară pentru viteziştii din flancurile batave, iar orice altă idee decît cea în care Tamaş acoperă partea dreaptă a defensivei ar fi extrem de riscantă.

Pericol de suspendare cu Ungaria!
Goian nu va juca la Amsterdam, după ce a încasat cel de-al doilea cartonaş galben din aceste preliminarii la Budapesta. Totuşi, alţi "tricolori" de bază sînt într-un pericol mult mai mare: să rateze returul crucial cu Ungaria! Bourceanu, Tamaş, Raţ şi Grozav "stau" la jocul cu maghiarii dacă primesc "galben" pe ArenA.

Cum ar putea arăta România cu Olanda
Tătăruşanu - Tamaş, Gardoş, Chiricheş, Raţ - Bourceanu, Pintilii - Torje, Chipciu, Tănase - Mutu

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (72)
lucianfocus
lucianfocus  •  25 Martie 2013, 21:33
Postat de terminatorul2 pe 25 Martie 2013, 01:33

Cred că Tănase va face un meci mare !

PE PLAYSTATION SIGUR VA FACE ! :)))

valahus.ro
valahus.ro  •  25 Martie 2013, 19:25

NU mai folositi cuvantul ''RUPT LALELE''. TANASE il poate lua in serios, si se capata imediat cu cartonas rosu.

cpt.ahab
cpt.ahab  •  25 Martie 2013, 19:03
Postat de tac77stelist pe 25 Martie 2013, 11:58

Unii realizeaza ca nationala e de fapt steaua in proportie de 75...80% pe unii desi realizeaza asta i doare si nu vor sa accepte realitatea...nu vor sa ne calificam de fapt...PAI CUM AR FI SA SE UITE LA MONDIAL LA PARTIDELE ECHIPEI NATIONALE SI SA O VADA PE STEAUA??? NU AU VAZUT DEJA DESTUL STEAUA IN EL ???? pentru ei decat sa se califice Romania cu STEAUA mai bine sa nu se califice...ura si frustrarea va orbit mai oameni buni....nu mai stiti sa va bucurati de fotbal de sportul in sine...mi-e mila de voi!!!!!!

Unii nu realizeaza ca de fapt in nationala nu e nici un stelist! Numai jucatori produsi de altii. Steaua e un soi de Carrefour, nu produce jucatori pentru fotbalul romanesc, ci doar ia cu doi lei si vinde cu trei. Macar Dinamo mai are un St. Radu, un Marica, un Alexe. Steaua? Nimic.

Vezi toate comentariile (72)
Comentează
Close