FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

ROMÂNIA U21 // Dorin Goian îi dă dreptate lui Mutu: „Nici fundașii naționalei de tineret nu sunt soluții pentru echipa mare”

România U21
România U21

Articol de GSP - Publicat duminica, 30 iunie 2019 20:52

Dorin Goian (38 de ani) a vorbit despre prestația fundașilor români la Campionatul European de Tineret.

Fostul fundaș, cu 60 de selecții la echipa națională, i-a lăudat pe fundașii lui Mirel Rădoi, dar este de părere că aceștia nu sunt încă pregătiți pentru prima reprezantativă.

„Avem jucători valoroşi în apărare. Personal, mi-a plăcut mult Nedelcearu, nu credeam în el! M-a mirat că a jucat atât de bine, constant, a dat siguranţă apărării. Paşcanu a avut şi el evoluţii de lăudat, Adrian Rus a intrat bine cu Franţa.

Dar nu cred că sunt neapărat soluţii pentru echipa mare. Nu cred că selecţionerul Cosmin Contra ar putea aborda un joc important cu ei în apărare, poate doar ca soluţie de avarie în cazul în care Chiricheş nu-şi revine”, a declarat Dorin Goian la TV Digi Sport.

Dorin Goian îi acordă credit unui singur internațional de tineret. Doar George Pușcaș l-a impresionat cu adevărat și este de părere că atacantul poate face față la echipa mare.

„Promovarea trebuie făcută treptat. Este o diferenţă de nivel, de ritm, mi-e greu să cred că toţi pot intra aşa repede să joace la echipa mare. Doar Puşcaş a confirmat, a marcat şi la naţionala mare, merită să joace la o echipă mare din Europa, sunt sigur că va prinde un transfer important.

A făcut un turneu grozav, este un număr 9 care ar juca fără probleme la echipa mare - un număr 9 autentic, un marcator, bătăios, care ştie să ţină de minge, ştie să tragă la poartă, mi-a plăcut enorm de mult. Poate şi Ianis Hagi, aleargă extraordinar de mult, are calitate, are execuţii, când prinde o zi bună poate juca fără probleme la naţionala mare”, a mai spus Goian.

MUTU i-a criticat și el pe „tricolorii” U21

În urmă cu câteva zile, și Adrian Mutu a mai tăiat din elanul susținătorilor naționalei de tineret. Acesta a făcut o comparație cu presiunea de la prima reprezentativă  și este de părere că „tricolorii” U21 nu ar face încă față sub comanda lui Cosmin Contra. 

„Înțeleg că suntem entuziasmați de aceste victorii, dar la naționala mare e alt ritm, e altă presiune, altă personalitate”, a spus Adrian Mutu.

Vezi AICI declarațiile lui Mutu

VEZI ȘI:

ROMÂNIA U21 // Alex Pașcanu: slab la EURO, bun pentru „uriașii” României » CFR și FCSB speră să-l ia de la Leicester pe fundașul care a fost veriga slabă la Euro 2019

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (23)
112914666315881
Gargantua Egor  •  01 Iulie 2019, 15:42

De la mijloc in sus stam bine . Apararea si la tineret si la echipa mare schioapata . Trebuie cautat continuu pina apare ceva. Eu cred ca promovarea la prima echipa trebuie facuta doar cu patru , maxim cinci ( deja e mult) jucatori U 21 .Oricum, peste patru , cinci ani nu o sa fie incotro si cei tineri vor fi aproape toti la Nationala mare ! Hai sa aducem vreo trei, patru italieni tineri de serie B si sa-i naturalizam, sa avem aparare beton. Si s-o mai lasam *** cu nationalismul asta securisto- *** conform caruia Nationala ,obligatoriu trebuie sa aiba romani get-beget! Vad negrii si sarbi prin toate selectionatele continentului! Si albanezi, chiar ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

917112341694813
Costin Tudor  •  01 Iulie 2019, 14:45

Într-o lume ideală Goian ar putea avea dreptate. Să zicem că un Chiricheș apt fizic și la un nivel decent de rezerva la Napoli este o soluție în apărarea României. Dar nu e așa Vlad se accidentează f ușor și pauzele astea dese îl scot din ritm. Ceilalți din apărare D Grigore și Sapunaru au împreună cam 68 de ani și rezultatele naționalei sunt astea care sunt. Până la urmă e o problema de curaj. Are Contra puterea sa meargă la risc și să titularizeze tineri la nationala mare ? Le oferim încredere acestor tineri care ne-au arătat ce pot ? Sunt întrebări la care ar trebui să răspunda cu toți federație și suporteri .

andrei2323
andrei2323  •  01 Iulie 2019, 10:10
Postat de florinso pe 01 Iulie 2019, 00:25

Ceea ce s a întâmplat pana la meciul cu nemții inclusiv prima repriză a fost extrem de frumos. Apoi jenant repriza a 2 a. Deci nu stim care e adevarata fata a echipei. Am fost dărâmați de niște nemti pe care Spania ia folosit drept jaloane. Putea fi vreo 10 la 3 scorul. Pacat. Cat de părerea lui Mutu despre fundași se cam baga in seama. Goian insa are putintica dreptate.

I au folosit spaniolii drept jaloane pe nemti?La ce meci te ai uitat?Vreo 60 de minute intre primul si al doilea gol spaniolii au fost pe nicaieri.Plus ca daca nu era caricatura aia din serbia Spania lua rosu in prima repriza.8-1 raportul Cornerelor pt Germania, insemna ca jaloanele nu au fost chiar asa fixe nu?Cat despre meciul Romaniei cu Ger un factor determinant a fost caldura.Cine vrea sa inteleaga bine, cine nu, nu.Unii se adapteaza mai usor la anumite, temperaturi.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează