FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Dorinel Munteanu dezvăluie cele mai mari probleme ale naționalei lui Rădoi: „Primim goluri foarte ușor, marcăm foarte greu”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 01 septembrie 2021 12:40 / Actualizat miercuri, 01 septembrie 2021 13:35

Dorinel Munteanu (53 de ani), cel mai selecționat jucător din istoria naționalei României, nu este încrezător în actuala echipă antrenată de Mirel Rădoi că se va putea impune în meciul cu Islanda, din preliminariile CM.

  • Islanda - România se joacă pe 2 septembrie, de la ora 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Pro TV

Dorinel Munteanu consideră că multiplele schimări din lotul echipei naționale nu pot aduce rezultate într-un timp atât de scurt și consideră meciul cu Islanda, o finală.

„Meciul cu Islanda trebuie să-l gândim ca și cum ar fi ultimul joc. Avem nevoie de o concentrare maximă la nivelul echipei. Îmi este greu să cred că după atâtea schimbări vom putea arăta ca o echipă competitivă, compactă. Suntem slabi, ce să spun. Cunoaștem foarte bine istoria acelui meci de baraj, cam știm ce pot, și la ei a fost un schimb de generație. 

La meciul respectiv au fost jucători care, practic, au fost convocați pentru ultima dată. Acum trebuie să abordăm jocul la victorie. Putem să sperăm la un loc de baraj. Ne-am propus nouă puncte din primele trei jocuri și am obținut doar trei. Speranța trebuie să moară ultima și trebuie să avem încredere că putem să ne trezim în ceasul al 12-lea. 

Nu excelăm la niciun capitol. Primim goluri foarte ușor, marcăm foarte greu. Sunt foarte multe schimbări, asta nu poate să ducă decât la dezastru, nu la o echipă omogenă. 

Islanda este într-o cădere de formă. Rezervele mele sunt că, așa multe schimbări și jucătorii care vor debuta, au două variante. Ori nu vor mai fi convocați, ori să facă un meci senzațional și să progreseze. Nu văd o problemă terenul sau gabaritul islandezilor”, a spus Dorinel la ProX.

Viorel Moldovan, critică și el selecțiile

Moldovan spune și el că nu se simte încrezător înaintea meciurilor pe care echipa lui Rădoi le va disputa în luna septembrie și consideră că actualul selecționer nu a convocat cei mai în formă jucători.

„Nu mă aștept la mare lucru. E un trial în permanență la echipa națională. Foarte mulți jucători, tineri, de perspectivă, dar fără experiență. Nu știu ce îi recomandă pe unii dintre ei. Din păcate, nu pot să intru în capul lui Mirel Rădoi să văd ce gândește și ce vrea să facă în continuare. 

Nu cred că mai există această mândrie națională demult. Ne îmbătăm cu apă rece. Eu nu am văzut nicio mândrie la jucătorii pe care i-am văzut în ultimul timp la națională. Cel puțin ca rezultate. Echipa națională nu este un laborator în care să faci experiemente. Trebuie aduși jucătorii care sunt în cea mai bună formă. 

Dacă am ajuns să ne dea moral o victorie cu Islanda, e rău! Dar ținând cont de această perioadă, orice victorie este importantă”, a spus Viorel Moldovan, pentru sursa citată.

Citește alte știri despre echipa națională:

Tăcere în primele 12 minute pe stadion la Islanda - România! Care este motivul

Dennis Man a recunoscut ce va face dacă se califică cu România la Mondial + vedetei de la Parma îi plac manelele

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează