FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - BELARUS

Dorinel Munteanu, sfat pentru Mirel Rădoi: „România nu va putea să joace niciodată superofensiv”

Dorinel Munteanu
Dorinel Munteanu

Articol de GSP - Publicat luni, 09 noiembrie 2020 13:07 / Actualizat luni, 09 noiembrie 2020 14:47

Dorinel Munteanu (52 de ani) a analizat în direct la Pro X parcursul lui Mirel Rădoi (39 de ani) la echipa națională și a vorbit despre cum trebuie să arate jocul României la meciurile viitoare.

Fostul fotbalist, care a participat cu echipa națională la două campionate mondiale (1994 și 1998) și la doua campionate europene (1996 și 2000), este de părere că Mirel Rădoi trebuie păstrat pe banca naționalei și meciurile următoare ar trebui să fie o pregătire pentru preliminariile viitoare: „Miza pentru Mirel Rădoi este aceea de a urmări jucătorii pe care se va baza la următoarea campanie. Eu cred că rezultatele întârzie să apară pentru că îi lipsește experiența.

Aș merge pe mâna lui în continuare și cred că la următoarea campanie își va putea pune în practică ideile. Timpul a fost foarte scurt pentru el pentru ca jucătorii să înțeleagă cum să abordeze meciurile. Eu l-aș păstra la echipa națională, are încrederea mea totală”.

„România nu va putea să joace niciodată superofensiv”

Dorinel are și un sfat pentru actualul selecționer legat de modul de abordare al meciurilor și de ideea impusă de noul staff odată cu venirea la cârma naționalei: „Eu sunt convins că România nu va putea să joace niciodată superofensiv, nu avem calitate. Noi ne bazăm foarte mult pe faza defensivă. Ține și de strategia lui Mirel. Ca să joci superofensiv, ai nevoie de o organizare foarte bună și toti jucătorii să facă ambele faze. Acesta este un sfat pentru Mirel”.

134 de selecțiiare Dorinel Munteanu la echipa națională, fiind cel mai selecționat jucător din istoria reprezentativei

Dorinel Munteanu a dezvăluit punctul slab al lui Gheorghe Hagi: „Dan Petrescu era mereu nervos din cauza asta”

Citește mai multe știri despre echipa națională:

Atacă Top 10 all-time! Tătărușanu îl poate egala pe Chivu chiar în meciul cu Irlanda de Nord

Gică Hagi, chemat de urgență la FRF! Atac fără menajamente la adresa lui Burleanu: „Un neica nimeni parașutat în funcție”

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
bulan
bulan  •  09 Noiembrie 2020, 15:14

Greu cu Mirel daca a trebuit sa vina Munteanu sa-i spuna "nu avem caliate". Ce observa la jucatori daca nu si-a dat seama nici pana acum ca nu avem calitate?

sergiu37
sergiu37  •  09 Noiembrie 2020, 15:07

Ai grijă Dorinele că ești în campanie electorală. Mai bine promite că o să jucăm ofensiv că dacă nici asta nu poți face, de ce să te mai votăm?

10154806170754129
Pleseanu Codrut  •  09 Noiembrie 2020, 14:58
Postat de geany_brazilianul pe 09 Noiembrie 2020, 14:51

Zise arhitectul celei mai plictisitoare si stangace campioane din istoria Romaniei... care a facut apoi gloriosul total de zero puncte in grupele UCL. Lui Dolarel i-as cere maxim opinia vizavi de cum sa vindec o mahmureala, in niciun caz cum sa conduc o echipa.

Nu vad cum ai putea sa ajungi tu sa i ceri sfat lui. Tu fiind un nimeni in fotbal. Dar ne place sa ne dam cu parerea si cam atat...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează