FOTBAL  »  NATIONALA  »  STAFF

Dragomir îl cere pe Adrian Mutu la națională: „E tânăr, să accepte să-i fie «secund» lui Iordănescu”

Adrian Mutu // foto: Imago Images
Adrian Mutu // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat joi, 27 ianuarie 2022 12:29 / Actualizat joi, 27 ianuarie 2022 12:52

Dumitru Dragomir (75 de ani), fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, îi recomandă selecționerului Edi Iordănescu (43) să-l coopteze pe Adrian Mutu (43) în staff-ul său.

Marți, Edi Iordănescu a fost prezentat drept noul selecționer al primei reprezentative a României. În cadrul conferinței, Iordănescu a anunțat că nu a stabilit componența staff-ului cu care va lucra, dar că va încerca să păstreze o parte dintre oamenii care au lucrat la națională în mandatul fostului selecționer Mirel Rădoi.

La două zile distanță, Dumitru Dragomir i-a recomandat lui Iordănescu să-l ia ca „secund” pe Adrian Mutu. De altfel, „Briliantul”, fost selecționer la U21, a fost pe lista Federației pentru a prelua prima reprzentativă.

Boloni, rugat în conferință să comenteze o imagine cu Edi Iordănescu: „Nu era griul la modă”
AMINTIRE
Boloni, rugat în conferință să comenteze o imagine cu Edi Iordănescu: „Nu era griul la modă”

Dumitru Dragomir: „Edi Iordănescu ar trebui să-l ia pe Mutu secund”

„Edi Iordănescu ar trebui să-l ia pe Mutu «secund». Ar da o lovitură de imagine... dar nu știu dacă poate face treaba asta. La echipa națională trebuie și un mare fost fotbalist. Am evitat să facem asta în ultimul timp, dar la echipa națională trebuie să ai și un Iordănescu senior, Pițurcă, Mutu. Mutu e tânăr, trebuie să accepte!”, a declarat Dragomir la Pro X.

Adrian Mutu: fotbalist uriaș, spre zero ca antrenor

Mutu are 43 de ani și o cotă pe care o datorează carierei de jucător. Ca tehnician a fost dat afară recent de o nou-promovată, FCU Craiova, după ce mai fusese demis de un club mic, FC Voluntari.

Când a început campionatul, FCU Craiova spera să prindă play-off-ul. Oltenii au schimbat aproape tot lotul și au sperat că Adi avea să-i propulseze spre primele locuri ale clasamentului. L-au demis după șase înfrângeri și numai două victorii în 11 partide.

Între aprilie și iunie 2018, Mutu a fost antrenorul lui FC Voluntari. El a condus echipa ca director tehnic, deoarece nu deținea „Pro” pentru a fi antrenor principal oficial. A fost cel mai slab sezon al ilfovenilor de când evoluează ei în prima ligă, s-au salvat doar după disputarea unui baraj cu Chindia. Au trecut de formația din liga a doua numai după ce au fost executate lovituri de departajare. Conducerea nu a mai avut încredere să continue cu Adi pe bancă.

Adrian Mutu a pregătit și echipa națională U21 a României, cu care a obținut 3 victorii, 3 egaluri și o înfrângere. Mutu i-a condus pe „tricolori” la Europeanul U21 din 2021, unde a învins Ungaria, 2-1, și a remizat cu Germania (0-0) și Țările de Jos, 1-1.

VIDEO » Ladislau Boloni: „Să mă ierte jucătorii, dar nu găsești unul talentat în fotbalul românesc!”

 Mai multe știri despre echipa națională: 

Suma colosală pe care Boloni ar fi trebuit să o plătească în cazul unei demisii de la națională: „Din partea lor, zero!”

MM Stoica i-a găsit 3 probleme lui Edi Iordănescu

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
485809194904413
Costel Tudor  •  28 Ianuarie 2022, 00:00

Eu sper ca Edi NU va apela la aceasta varianta ! Este sinucidere curată !!! Mutu este bun doar ca secund a lui Contra !

108808261708421
Francisco Dascal  •  27 Ianuarie 2022, 14:25
Postat de carol_k pe 27 Ianuarie 2022, 13:23

Iar Dragomir? Edi a fost un mare zero in fotbal iar ca antrenor unul de pluton, mediocru. Macar Mutu a fost un mare jucator chiar daca la capitolul caracter, viata extra, a lasat mult de dorit. N-are cum sa-i fie adjunct unui neica nimeni.

Da asa cum a spus Bölöni sa gandit ca Ursea sa fie secundul nr.1,apoi sa gandit ca dintre Ciobotariu,Sandoi sa aiba al doilea secund dar faptul ca ambii sunt inhamati la proiecte cu Voluntari respectiv Chindia sa gandit si la Mutu.Deci da Mutu putea sa fie secund la Bölöni.

mariluc
mariluc  •  27 Ianuarie 2022, 14:14

Dragomir vorbeste iar prostii si presa il bagă in seama ,de ce nu invers ,Mutu a jucat la un nivel inalt ,a fost si antrenor under 21 cu ceva rezultate ,iordanescu jucator zero antrenor asa si asa ,ar fi o umilinta prea mare pt. el.Nationala e o palarie prea mare pt. el chiar si cu ajutorul lui tati u.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează