FOTBAL  »  NATIONALA  »  NEGOCIERI

Suma colosală pe care Boloni ar fi trebuit să o plătească în cazul unei demisii de la națională: „Din partea lor, zero!”

Ladislau Boloni // foto: IMago
Ladislau Boloni // foto: IMago

Articol de GSP - Publicat joi, 27 ianuarie 2022 08:40 / Actualizat joi, 27 ianuarie 2022 12:01

Ladislau Boloni (68 de ani) susține că Federația a dorit să includă în contractul său de selecționer o clauză care presupunea ca antrenorul să achite un milion de euro în eventualitatea unei demisii.

Miercuri, Ladislau Boloni a susținut o conferință de presă în care și-a prezentat poziția cu privire la negocierile eșuate cu federalii pentru preluarea postului de selecționer.

Experimentatul antrenor s-a declarat deranjat de mai multe aspecte, printre care faptul că ar fi putut fi demis fără despăgubiri în cazul unor rezultate proaste în Liga Națiunilor. În cadrul discuției cu jurnaliștii, Boloni a spus că a propus să existe o clauză de reziliere, dar nu mai mare decât echivalentul salariului său pe 5 luni.

Burleanu nu a învățat nimic. A rămas prizonierul mizelor mici
EDITORIAL
Burleanu nu a învățat nimic. A rămas prizonierul mizelor mici

Ladislau Boloni, detalii din contractul propus de FRF: „Eu aș fi plătit un milion de euro, contra zero din partea lor”

Ulterior, a revenit cu clarificări pentru Prosport. Boloni a susținut că Federația voia ca antrenorul să plătească un milion de euro în cazul unei demisii, fără ca Boloni să fie despăgubit în cazul în care ar fi fost dat afară.

„Mi s-a spus: «Ok, acceptăm...», și m-am bucurat, «...dar atunci cerem un milion de euro la o plecare a selecționerului». Deci dacă părăseam eu echipa națională, plăteam un milion de euro, contra zero din partea lor. Nu primeam nimic dacă eram demis, dar trebuia să dau un milion dacă voiam să plec.

Oricum, eu nu trântesc ușa. Am avut momente foarte grele, am trăit momente deosebit de neplăcute în această perioadă. Cu toate astea, nu sunt omul care trântește ușa”, a declarat Boloni.

Întrebat dacă există posibilitatea să preia naționala în viitor, Boloni a spus: „Sigur că da. Va fi mult mai ușor”.

GSP.ro a scris despre clauza invocată de Boloni încă de pe 18 ianuarie.

VIDEO » Ladislau Boloni: „Să mă ierte jucătorii, dar nu găsești unul talentat în fotbalul românesc!”

Mai multe știri despre Ladislau Boloni: 

Boloni l-a enervat la culme pe Mihai Stoica: „Înseamnă că ai avut alte preocupări. Cum să spui asta?”
Selecționer
Boloni l-a enervat la culme pe Mihai Stoica: „Înseamnă că ai avut alte preocupări. Cum să spui asta?”
Varianta Boloni
EDITORIAL
Varianta Boloni
Dezbaterea Zilei, 26 ianuarie » A procedat corect Federația în negocierile cu Boloni?
DEZBATEREA ZILEI
Dezbaterea Zilei, 26 ianuarie » A procedat corect Federația în negocierile cu Boloni?

Playtech: ȘOC! Cine este femeia care a stat în dreapta lui Klaus Iohannis la parada de 1 decembrie. Ce s-a întâmplat cu Carmen Iohannis


Comentarii (13)
llocomotivalibera
llocomotivalibera  •  27 Ianuarie 2022, 16:20
Postat de steaua.libera pe 27 Ianuarie 2022, 11:05

De acord, dar discutam despre chestii aproape diferite. Boloni a zis ca fotbalistul roman n-are valoare. Si asa e. Tu zici altceva: ca astia ai nostri fara valoare sunt mai buni decat importurile din Liga I, si asta e adevarat de cele mai multe ori.

Aceleasi opinii aiurea din partea ta,Felicitari))

108808261708421
Francisco Dascal  •  27 Ianuarie 2022, 13:15
Postat de steaua.libera pe 27 Ianuarie 2022, 09:53

Ce sa mai preia in viitor tinand cont ca i-a facut pe jucatori slabi? Nu ca n-ar fi, dar nu mai poti motiva "slabii" dupa ce-i faci slabi

A spus talentat nu slab,fie cum vrei tu.Dar adevarul doare .Numai la noi rasar vedete dupa 1 gol,o pasa de 5 metri ,greseala gazetareasca .Zii un fotbalist din actuala generatie sau din generatiile care bat la usa care joaca macar 5 meciuri constant.De exemplu Bölöni a jucat 10 ani constant atit la ASA cat si la Steaua,avea pase precise de la 30,40 m si mai lungi.A marcat goluri majoritatea din afara careului,a incris din corner mai multe goluri si cornerele executate de el erau pe jumatate goluri.Asta inseamna constanta in joc.

108808261708421
Francisco Dascal  •  27 Ianuarie 2022, 12:55
Postat de petschovschi pe 27 Ianuarie 2022, 09:25

Boloni trebuia să fie azi selecționer fiindcă o diferență mare de valoare între el și fiul lui Tata Puiu. Obiectivul pentru care venea Boloni era EURO 2024. Ăla conta, nu tîmpenii gen Nations League. Așa cum a spus și Boloni, anul ăsta trebuia să fie un șantier în lucru la echipa națională, în care Boloni să pregătească echipa pentru preliminariile EURO de la anul. Cum dracu să-i impui să ia locul 1 în Nations League, altfel putînd fi demis ? Clauza asta e o bătaie de joc, niciun antrenor cu pretenții nu vine 5 luni în probe. Doar un ”flămînd” ar accepta-o. Sunt două variante: ori Burleanu e un diletant, ori a acționat cu rea-credință (de fapt, chiar și Boloni și-a pus întrebarea dacă chiar îl vor cu adevărat). Eu sunt convins că toate negocierile de pînă acum au fost doar o regie ieftină, cei de la FRF știind din start pe cine își doresc. Cert este că, după Contra și Rădoi, avem o altă mediocritate în fotoliul de selecționer. Treaba lui Burleanu era să asigure selecționeri de valoare, care să califice echipa. Se pare că nu e în stare. Ar fi timpul să plece fiindcă a devenit o piatră de moară pentu fotbalul românesc.

Coment de nota 10.Daca va fii prapad in Liga Natiunilor (adica nu atingem obiectivul fixat locul 1) atunci Burleanu et.comp sa plece deoarece obiectivul selectionerului este obiectivul F.R.F in caz de nerealizare noi suporterii trebuie sa cerem demisia federalilor iesind in strada,deoarece altfel vom ajunge sa tremuram cu Gibraltar,Feroe,Kossovo,San Marino asa cum inadmisibil am tremurat cu Albania,Islanda,Slovenia etc...

Vezi toate comentariile (13)
Comentează