FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ISLANDA 0-0

„Ce e mai grav e că Stoichiță face și schimbările din tribune” » Duckadam, o nouă replică pentru directorul tehnic de la FRF

Mihai Stoichiță, în dreapta, e arătat cu degetul de Helmuth Duckadam / Sursă foto: Arhivă GSP
Mihai Stoichiță, în dreapta, e arătat cu degetul de Helmuth Duckadam / Sursă foto: Arhivă GSP

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 noiembrie 2021 18:54 / Actualizat vineri, 12 noiembrie 2021 19:51

Helmuth Duckadam (62 de ani), fostul mare portar al Stelei, îl taxează din nou pe Mihai Stoichiță (67 de ani), directorul tehnic al FRF, după ce oficialul a fost surprins în timp ce dădea indicații din tribună în timpul remizei cu Islanda de joi, 0-0.

Nu e pentru prima oară când Duckadam îl ia în colimator pe Stoichiță. Se întâmpla și în luna august a acestui an, când federalul se apăra spunând că „sunt afirmații pe care unii le fac cu anumite interese”. 

Rădoi îi atacă pe Stoichiță și Marica: „Să vină în fața mea!” / „Îi știu limitele, nu înțelege mult din antrenorat”
ROMÂNIA - ISLANDA 0-0
Rădoi îi atacă pe Stoichiță și Marica: „Să vină în fața mea!” / „Îi știu limitele, nu înțelege mult din antrenorat”

Acum, Duckadam a lansat din nou în spațiul public ideea că Mihai Stoichiță e cel care face convocările la naționalele de tineret, dar și că tot el orchestrează schimbările din tribune. 

Helmuth Duckadam: „Ce e mai grav e că Stoichiță face și schimbările din tribune”

„Oficialii să dea indicații? Pe undeva, e omenește să faci asta, dar când e stadionul plin. Când e gol, se aude orice indicație. Eu am mai spus despre Mihai Stochiță. Din păcate, FRF cunoaște acest lucru și pe nimeni nu interesează, convocările le face domnul Stoichiță. Nu la echipa mare, ci la echipele de juniori. 

Și pe lângă tactică și ce mai face el, ce este mai grav este că el face și schimbările din tribună. Mai avem cunoștințe din acestea. Nu știu dacă la U21, la Bratu sau la altă echipă, mai este și U20, mai este și U19, la toate. Deci a făcut schimbări din tribună, în gura mare, am spus-o și nu vreau să dau nume, pentru că unii mai au de suferit din asta, pentru că el e foarte răzbunător în unele momente. Deci nu e prima dată. 

Domnul Stoichiță se implică foarte mult, dar dacă asta este hotărârea FRF, noi nu avem ce face”, a declarat „Eroul de la Sevilla”, la emisiunea „Fotbal Club de la Digi Sport”. 

Mirel Rădoi: „Stoichiță striga din tribune? Să vină în fața mea!”

„Am auzit de sus și indicații tactice. E normal. Când nu câștigi, cei mai buni antrenori sunt sus. Sper să revăd imaginile și să recunosc vocea, mai grav ar fi să fie cineva din partea FRF. Atunci, îl aștept să vină în locul meu!”, a declarat Rădoi.

Din sala de conferințe, reporterul GSP Marius Mărgărit i-a transmis lui Rădoi: „Era vocea domnului Stoichiță, evident. Se auzea cum spune: «Urcă, centrează»”.

Concluzia amară a unuia dintre cei mai mari atacanți români: „Asta e valoarea fotbalului românesc!” + Pe cine vede în locul lui Rădoi
ROMÂNIA - ISLANDA 0-0
Concluzia amară a unuia dintre cei mai mari atacanți români: „Asta e valoarea fotbalului românesc!” + Pe cine vede în locul lui Rădoi

„Atunci, să vină să stea în fața mea și să vă răspundă dânsul la întrebări, că oricum vine și la antrenamente!”, a continuat Rădoi.

Am strigat şi eu, că striga toată lumea. „Hai, acum, să urcăm! Să dăm gol!” Toată lumea în jurul meu striga. Ce indicaţii să dai, măi? La sfârșitul meciului, când le spui haideţi acum, să urcăm? 

Astea au fost indicaţiile, încurajări: „Hai, hai peste ei!" Înregistrarea probabil o să arate multe indicaţíi din tribună. Nu de la mine, de la mulţi alţii care strigau. M-am dus în cabină după meci. Am felicitat băieţii, chiar și pe Mirel. L-am strâns în braţe şi i-am zis că n-am jucat rău. N-am finalizat, asta e! 

- Mihai Stoichiţă, la Telekom Sport

Mihai Stoichiță

  • ... a fost numit șeful Comisiei Tehnice de la FRF în ianuarie 2017
  • ... la acel moment nu mai antrena de un an, ultima experiență fiind la Petrolul, unde a stat două luni și a avut un mandat dezastruos: doar 4 puncte în 8 etape, 6 înfrângeri plus eliminarea din Cupă cu ACS Poli Timișoara
  • ... ultimii săi 10 de ani de antrenorat n-au însemnat niciun trofeu, ultimul triumf fiind în 2004, când a realizat o "triplă" cu Piunik Erevan: titlul, Cupa și Supercupa în Armenia
  • ... în primăvara lui 2012, Stoichiță, care la acea vreme era antrenor la FCSB, a fost protagonistul negativ al unui episod șocant: a fost sunat pe bancă de Gigi Becali, iar actualul șef al Comisiei Tehnice de la FRF a răspuns și a dialogat cu patronul echipei, care i-a cerut să facă o înlocuire. "Mă întrebaţi cu cine a vorbit Stoichiţă pe bancă? Probabil cu Gigi Becali, dar care e problema?", a spus MM Stoica după meci. "Nu e problema dumneavoastră, e problema mea. Aveam ceva personal de discutat, nu vă priveşte", a reacționat și Stoichiță, la conferința de presă, când a fost întrebat de jurnaliști

Vezi și alte știri despre naționala României:

Ianis Hagi, contrat de Răzvan Raț, fotbalist cu 113 selecții la echipa națională: „Cu tot respectul, irelevant!”

Mihai Stoica îi atacă pe cei care-l contestă pe Mirel Rădoi: „Logica pentru ei e ca suportul pentru tacâmuri. Îl ai, nu-l ai, tot le folosești”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
347655969058390
Ion Popescu  •  13 Noiembrie 2021, 15:35

Burleanu si Stoichita distrug fotbalul romanesc de performanta.

pingelica.regretatu
pingelica.regretatu  •  13 Noiembrie 2021, 15:21

asa ceva nu se face anume sa urli ca un natot ca da bine in fata lui burleanu facind schimbari si impingind echipa natioanala si totul din tribune. lipsa de educatie, de staif de bun simt. ma rog mai lipsea sa ude si terenul tot el sa le calce baietilor tricourile si sa il puna pe radoi sa alerge ca un hamster in cusca. vai de mama ei de tara si de ce prosti au ajuns sa o conduca pe toate fronturile. ceausescu nu se lauda cu nu stiu ce scoli dar avea miros avea intuitie si iata dece atunci au fost si momente foarte bune pina a inceput nenorocirea aruncata de arabi de cei din europa cu toate ratele de dobinzi etc. etc. mai bine mai citeste ceva si nu se reduce la mincarica pentru ca se vede cit baga in el. o rusine mai mare ca el nu exista. unu penal.

103200988459431
Petrescu Eugen  •  13 Noiembrie 2021, 05:11

Ce cauta Radoi la nationala? Ce cauta Burleanu, Stoichita la FRF?

Vezi toate comentariile (10)
Comentează