NATIONALA  ·  MINGEA PENTRU EURO 2008

"E aur pentru Mutu!"

Articol de - Publicat luni, 04 februarie 2008 00:00

Rapidiştii au testat în Portugalia mingea de la Euro şi spun că starul "naţionalei" va fi avantajat de specificul balonului

Fotbaliştii lui Mircea Rednic au folosit balonul Europass, mingea oficială a Campionatului European din vară, cu cîteva luni înaintea tricolorilor. Maftei şi colegii lui au testat mingea în două amicale jucate în Portugalia, cu Primero Agosto (4-2) şi cu Naval (0-1). Care sînt concluziile?


Brazilianul Cesinha, unul dintre cei mai tehnici fotbalişti din Liga I, laudă balonul: "E bun, e mai uşor decît cele pe care le folosim noi de obicei, poţi să-i imprimi efect. E în avantajul lui Mutu, căruia or să-i iasă şi mai bine execuţiile cu interiorul piciorului". Există şi victime: portarii. Andrade, goalkeeperul Rapidului, s-a plîns: "Toate mingile noi sînt făcute pentru atacanţi, niciodată balonul nu e schimbat pentru binele portarului! La fel e şi acum, Lobonţ şi Coman vor trebui să fie foarte atenţi, pentru că mingea asta zboară în faţa ta, e mai greu să-i anticipezi traiectoria, mai ales la şuturile de la distanţă!".

2 e numărul golurilor înscrise de rapidişti de la peste 20 de metri în cele două partide în care au folosit Europass

"E adevărat că e mai greu pentru portari, dar cred că mingea asta va creşte numărul golurilor şi implicit spectacolul"
Cesinha


Timişorenii nu o agreează
Elevii lui Duşan Uhrin au dat vina pe balon pentru înfrîngerea din partida amicală cu Slovan Liberec. Poli Timişoara pierdut cu 5-0, însă ambii portari ai lui Poli s-au plîns de calitatea mingei. "Ce uşoară e, parcă e din carton! Nu se mai fac mingi pentru portari, doar pentru spectatori. O duce vîntul", a spus Cristian Zimmerman, care a fost completat de Marius Popa: "Aşa e, că nici eu nu prea am văzut-o. E foarte rapidă!".


"Se duce glonţ"
George Ogăraru, fundaşul lui Ajax, a fost şi el de acord că noua minge, Europass, e un coşmar pentru portari. "Cînd tragi la poartă, se duce glonţ. E însă dificil de controlat pe ploaie. Şi, uneori, este ca mingea buclucaşă a lui Harry Potter". La rîndul său, Nicolae Mitea o descrie astfel: "Dacă dai bine, portarul n-o mai vede. Ia o viteză de nu-ţi vine să crezi, iar traiectoria se modifică uşor în aer". (Theodor Jumătate)


105 euro este preţul unei mingi oficiale cu care se va juca la Euro 2008Florin Salam a chemat toate televiziunile să facă un anunț important în fața spitalului: 'Pur și simplu suntem disperați'
Libertatea
Comentarii (6)
 •  04 Februarie 2008, 15:39

toti care comentati despre balonul de fotbal sunteti pe dinafara !!

 •  04 Februarie 2008, 12:54

saracii,n-ati mai vazut pizdocina de numiti obiectul mingea.MINGIE!analfabetilor,tarani imputiti care a-ti invadat capitala!mars inapoi la voi la tara!!!!!!!!!!!!!

 •  04 Februarie 2008, 12:41

Daca Dobrin avea asa ceva era un zeu in toata lumea fotbalului,jocul nu se mai numea fotbal ci Dobrin play.

Vezi toate comentariile (6 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Snooker
Campionatul Mondial de Snooker
Eurosport
22:00 Optimi UCL
Manchester City - Real Madrid
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
22:00 Juventus - Lyon
Juventus - Lyon
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1