FOTBAL  »  NATIONALA  »  MINGEA PENTRU EURO 2008

"E aur pentru Mutu!"

Articol de - Publicat luni, 04 februarie 2008 00:00

Rapidiştii au testat în Portugalia mingea de la Euro şi spun că starul "naţionalei" va fi avantajat de specificul balonului

Fotbaliştii lui Mircea Rednic au folosit balonul Europass, mingea oficială a Campionatului European din vară, cu cîteva luni înaintea tricolorilor. Maftei şi colegii lui au testat mingea în două amicale jucate în Portugalia, cu Primero Agosto (4-2) şi cu Naval (0-1). Care sînt concluziile?


Brazilianul Cesinha, unul dintre cei mai tehnici fotbalişti din Liga I, laudă balonul: "E bun, e mai uşor decît cele pe care le folosim noi de obicei, poţi să-i imprimi efect. E în avantajul lui Mutu, căruia or să-i iasă şi mai bine execuţiile cu interiorul piciorului". Există şi victime: portarii. Andrade, goalkeeperul Rapidului, s-a plîns: "Toate mingile noi sînt făcute pentru atacanţi, niciodată balonul nu e schimbat pentru binele portarului! La fel e şi acum, Lobonţ şi Coman vor trebui să fie foarte atenţi, pentru că mingea asta zboară în faţa ta, e mai greu să-i anticipezi traiectoria, mai ales la şuturile de la distanţă!".

2 e numărul golurilor înscrise de rapidişti de la peste 20 de metri în cele două partide în care au folosit Europass

"E adevărat că e mai greu pentru portari, dar cred că mingea asta va creşte numărul golurilor şi implicit spectacolul"
Cesinha


Timişorenii nu o agreează
Elevii lui Duşan Uhrin au dat vina pe balon pentru înfrîngerea din partida amicală cu Slovan Liberec. Poli Timişoara pierdut cu 5-0, însă ambii portari ai lui Poli s-au plîns de calitatea mingei. "Ce uşoară e, parcă e din carton! Nu se mai fac mingi pentru portari, doar pentru spectatori. O duce vîntul", a spus Cristian Zimmerman, care a fost completat de Marius Popa: "Aşa e, că nici eu nu prea am văzut-o. E foarte rapidă!".


"Se duce glonţ"
George Ogăraru, fundaşul lui Ajax, a fost şi el de acord că noua minge, Europass, e un coşmar pentru portari. "Cînd tragi la poartă, se duce glonţ. E însă dificil de controlat pe ploaie. Şi, uneori, este ca mingea buclucaşă a lui Harry Potter". La rîndul său, Nicolae Mitea o descrie astfel: "Dacă dai bine, portarul n-o mai vede. Ia o viteză de nu-ţi vine să crezi, iar traiectoria se modifică uşor în aer". (Theodor Jumătate)


105 euro este preţul unei mingi oficiale cu care se va juca la Euro 2008

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
 •  04 Februarie 2008, 15:39

toti care comentati despre balonul de fotbal sunteti pe dinafara !!

 •  04 Februarie 2008, 12:54

saracii,n-ati mai vazut pizdocina de numiti obiectul mingea.MINGIE!analfabetilor,tarani imputiti care a-ti invadat capitala!mars inapoi la voi la tara!!!!!!!!!!!!!

 •  04 Februarie 2008, 12:41

Daca Dobrin avea asa ceva era un zeu in toata lumea fotbalului,jocul nu se mai numea fotbal ci Dobrin play.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează