FOTBAL  »  NATIONALA  »  CĂPITANUL ROMÂNIEI ŞI-A SPUS OFUL ŞI ÎN GAZZETTA DELLO SPORT

E supărat

Articol de , - Publicat miercuri, 26 martie 2008 00:00

Chivu nu înţelege de ce Piţurcă n-a acceptat să-l menajeze la "amicalul" cu Rusia, pe care ar fi preferat să-l sară pentru a nu forţa umărul bolnav

Prins la mijloc între interesele lui Inter şi obiectivele "naţionalei", Cristi Chivu ar fi dorit să găsească înţelegere la selecţioner pentru a fi menajat la partida cu Rusia din pricina accidentării de la umărul stîng. Piţurcă n-a cedat şi a ţinut să-l aibă la dispoziţie pe căpitan.
Colegi învoiţi
"Lipsa de maleabilitate a FRF l-a deziluzionat pe Chivu, cu atît mai mult cu cît colegi de-ai săi de la club, aflaţi în situaţii similare, cu probleme medicale, şi-au rezolvat situaţia cu tehnicienii de la reprezentativă", scrie Gazzetta dello Sport în ediţia de ieri. E o poveste expusă pe larg inclusiv în Corriere della Sera. Ibrahimovici a fost scutit de antrenorul Suediei, Lars Lagerback, pentru jocul cu Brazilia, la fel cum s-a întîmplat cu francezul Vieira, lăsat liber de Domenech pentru partida cu Anglia. Ambii s-au prezentat la convocări, dar s-au întors imediat la Milano după ce au purtat discuţii lămuritoare cu selecţionerii. Argentinianul Cambiasso nici măcar nu s-a mai dus la lot pentru meciul cu Egipt, iar sîrbul Stankovici urma să-şi clarifice şi el statutul înaintea "amicalului" cu Ucraina.
Se operează la Amsterdam
Singura certitudine apărută în marea de confuzie iscată în jurul lui Chivu e aceea că "tricolorul" a stabilit data operaţiei: jumătatea lui iulie, la Amsterdam. Intervenţia se va efectua la aceeaşi clinică la care a mers şi Lobonţ pe vremea cînd evolua la Ajax şi s-a confruntat cu leziuni tot la umăr. Vor urma două luni de recuperare, iar primele 30 de zile vor presupune repaus total.

Contre în Israel
Chivu s-a contrat cu Piţurcă pe tema problemelor medicale şi la precedentul meci amical al echipei naţionale, cu Israel, 0-1. Surse din anturajul federaţiei noastre povestesc că Inter s-a înţeles cu românii să îl folosească pe Chivu, care venea după o contractură la coapsă, numai o repriză. De altfel, căpitanul echipei naţionale s-a şi dezechipat după prima repriză însă, iritat că scorul e defavorabil, Piţurcă l-a rugat să joace pînă la final. Chivu a revenit pe teren, dar a lăsat senzaţia că nu se implică prea mult în joc. (Radu Oprişan)

Cu Irlanda de Nord
Echipa naţională de tineret a României, va întîlni astăzi de la ora 16:00, la Belfast, reprezentativa Irlandei de Nord într-o partidă amicală. Emil Săndoi va începe meciul în următoarea formulă : Tătăruşanu (portar), Tudose, Mardare, Ninu, Latovlevici (fundaşi), Torje, Ropotan, A. Ionescu, Deac (mijlocaşi), Keşeru, L. Ganea (atacanţi). (Claudiu Petrişor)


1 este numărul meciurilor oficiale jucate de echipa naţională a României contra Rusiei

50 de meciuri va aduna Victor Piţurcă pe banca "naţionalei" cu meciul din această seară

47 de selecţii va strînge Fl.Petre dacă va evolua contra Rusiei, depăşindu-l astfel pe Dobrin

Playtech: INCREDIBIL! Ce face acum fosta soție a lui Ionel Ganea. Nimeni nu se aștepta la o asemenea decizie


Comentarii (19)
 •  26 Martie 2008, 15:01

Ar trbui ca Piti sa faca o intelegere cu Inter; eu nu-l folosesc miercuri, nici voi duminica, deci doua saptamini de odihna, necesara pentru umarul NOSTRE...dar iti trebuie si experienta de a face tirgueli...lipsa pe aici pe la Romania, numai incapatinati si intetesati pentru Egoul lor...

 •  26 Martie 2008, 12:52

ce tot atatea fitze trebuia sai spuna lui piti ca nu poate juca si gata,siasa ori cu el ori fara el e lafel...cred ca un jucator tanar ca ropotan ar putea sa'i ia locul...

 •  26 Martie 2008, 12:40

riscul e la fel de mare in orice partida..FIE EA AMICALA FIE OFICIALA...si la umar nu s a accidentat la inter ci in partida AMICALA...cu Germania...Chivu are dreptate..si piturca ii e mare frica de rezultate... oricum sper sa joace la euro sau dak nu goian si cu tamas au aratat ca sunt fundasi de valoare si ca joaca bine impreuna...cum au jucat in meciu cu olanda din calificari:x:x:x... sper sa facem o figura frumoasa la europene si HAI ROMANIA !!!!

Vezi toate comentariile (19)
Comentează