FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

Echipa națională de tineret a ajuns în Ungaria pentru EURO U21 » Cine sunt jucătorii care încă nu au făcut joncţiunea cu lotul

Olimpiu Moruțan la echipa națională de tineret FOTO FRF
Olimpiu Moruțan la echipa națională de tineret FOTO FRF

Articol de GSP - Publicat duminica, 21 martie 2021 13:37 / Actualizat duminica, 21 martie 2021 14:42

Jucătorii echipei naționale de tineret, mai puțin Radu Drăgușin (18 ani) și Alexandru Pașcanu (22 de ani), au ajuns la Budapesta pentru Campionatul European U21 și astăzi vor efectua primul antrenament oficial în Ungaria.

  • România U21 face parte din grupa A, alături de Germania, Ungaria (țara gazdă) și Țările de Jos

România U21 se pregătește pentru al doilea Campionat European de tineret consecutiv, iar fotbaliștii pregătiți de Adrian Mutu au ajuns astăzi la Budapesta, la ora 13:00, cu trei zile înaintea debutului oficial, contra selecționatei din Țările de Jos.

Radu Drăgușin și Alexandru Pașcanu vor ajunge mâine în Ungaria

Radu Drăgușin și Alexandru Pașcanu sunt singurii absenți din lotul pregătit de Adrian Mutu. Cei doi se vor alătura lotului mâine, 22 martie, după meciurile oficiale disputate de echipele de club. Juventus, echipa lui Drăgușin, înfruntă azi Benevento, iar Ponferradina, trupa lui Pașcanu, va juca cu Almeria.

„Tricolorii” mici au ajuns la Budapesta

„Tricolorii au ajuns la Budapesta cu un zbor charter și după-amiază vor avea primul antrenament pe pământ unguresc!”, se arată în postarea FRF.

România U21 va sta la Budapesta în perioada Campionatului European de tineret

Selecționata de tineret va fi cazată la Hotelul Marriott din Budapesta, un stabiliment de 5 stele situat pe malul Dunării, în apropiere de centrul orașului. Antrenamentele se vor desfășura în Complexul Sportiv „Banka Kristof Sportkozpont” care este situat la 13 km de hotel. Singurul antrenament care nu va avea loc în acest complex va fi cel oficial de pe 23 martie, înaintea duelului cu Țările de Jos. Acesta se va ține pe „Bozsik Jozsef Stadion”, unde România U21 va disputacele trei partide de la EURO.

Adrian Mutu: „Nu vă stă nimeni în față, credeți-mă!”

„Știu că veniți din momente diferite, unii sunteți euforici, dați goluri la echipele de club, alții, mai puțin, nu aveți victorii sau nu prea jucați. De aceea, toate lucrurile acestea, pozitive și negative, trebuie lăsate la această poartă, nu contează. Under 21 e altceva, Campionatul European e unic, îți dă multă responsabilitate și importanță. Veți vedea peste ani ce se va întâmpla dacă vom avea rezultatele pe care ni le dorim. Valoarea voastră ca jucători de fotbal nu stă în perioada de formă actuală, stă în constanță și trofee. Când cineva te măsoară cine ești se uita la statistică și la trofee. Dacă nu le ai, ești doar un jucător care joacă fotbal. Așa cum am mai zis, încrederea mea în voi este dincolo de cer, foarte mare, de aceea vă cer foarte mult.

Cu cât aveți mai multe rezultate, cu atât pretențiile cresc și trebuie să muncești mai mult. Lăsați totul deoparte, concentrați-vă pentru că a ieși din grupe e un obiectiv intermediar la cel principal. A merge la EURO nu înseamnă a merge în vacanță și a ne simți împliniți că suntem acolo. Gândiți-vă, înainte de meciul cu Danemarca, tensiunea cu care ați jucat, ambiția… La Euro toate meciurile sunt așa. Primul, cu Țările de Jos, și până în finală, toate meciurile sunt așa. Atitudinea voastră trebuie să fie din ce în ce mai bună, concentrarea să fie din ce în ce mai mare, pe măsură. Voi sunteți buni, dar și ei sunt buni.

Nu mai jucăm cu Malta sau Finlanda, întâlnim echipe ca noi, iar eu știu că sunteți în stare să arătați că sunteți cei mai buni. E un moment unic pentru voi, veți vedea ce importanță vă va da acest turneu final ca fotbaliști, pe viitor. Concentrați-vă, adunați-vă! Suntem România, dar echipa o formăm noi prin modul în care vă concentrați și sunteți atenți. Și nu uitați că sunteți cei mai buni! Am jucat cu Danemarca, o echipă foarte bună, și a stat cu fundul în poartă 90 de minute, n-a ieșit de acolo. Nu vă stă nimeni în față, credeți-mă! Mai aveți puțin până veți juca la turneul final. Lăsați tot, uitați de echipele de club, aici sunteți la echipa națională a României, e altceva, e mult peste!”, a fost mesajul lui Adrian Mutu înainte de plecarea la Budapesta.

Programul României la Campionatul European U21:

  • 24 martie 2021, ora 21:00: ROMÂNIA - Țările de Jos (Bozsik Jozsef Stadion)
  • 27 martie 2021, ora 21:00: Ungaria - ROMÂNIA (Bozsik Jozsef Stadion)
  • 30 martie 2021, ora 18:00: Germania - ROMÂNIA (Bozsik Jozsef Stadion)

Lotul României U21 pentru Campionatul European

  • PORTARI: Andrei Vlad (FCSB), Marian Aioani (Chindia Târgoviște), Mihai Eșanu (Dinamo București); 
  • FUNDAȘI: Ștefan Vlădoiu (Universitatea Craiova), Denis Haruț (FCSB), Alexandru Pașcanu (Ponferradina/Spania), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Denis Ciobotariu (CFR Cluj), Radu Drăgușin (Juventus/Italia), Raul Opruț (AFC Hermannstadt), Radu Boboc (FC Viitorul); 
  • MIJLOCAȘI: Marius Marin (AC Pisa/Italia), Marco Dulca (Chindia Târgoviște), Răzvan Oaidă (FCSB), Cătălin Itu (CFR Cluj), Darius Olaru (FCSB), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Olimpiu Moruțan (FCSB), Octavian Popescu (FCSB), Alexandru Cîmpanu (Universitatea Craiova), Alexandru Mățan (Columbus Crew/SUA); 
  • ATACANȚI: George Ganea (FC Viitorul), Adrian Petre (UTA).

Citește și alte știri despre România:

El e „tricolorul” care amenință Germania: „Ar trebui să se teamă de noi!”

Ovidiu Popescu și Florin Iacob, pregătiți pentru debutul la echipa națională: „Un vis împlinit” + „O onoare să fiu convocat”

Playtech: Simona Halep și Toni Iuruc pregătesc un nou tun financiar. Ce afacere le va umple conturile bancare


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează