FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Suma uriașă pe care Federația o plătește pentru meciurile echipelor naționale din septembrie

Bratu, 41 de ani, va debuta pe banca „tineretului” contra Angliei
FOTO Facebook
Bratu, 41 de ani, va debuta pe banca „tineretului” contra Angliei FOTO Facebook

Articol de - Publicat miercuri, 01 septembrie 2021 08:28 / Actualizat miercuri, 01 septembrie 2021 08:47

514.000 € pentru 6 meciuri este suma pe care FRF o va cheltui cu partidele naționalelor de seniori, U21 și U20 din acest început de septembrie.

Începutul lunii septembrie are cel mai aglomerat calendar din istoria echipelor naționale. Practic, în 7 zile, primele trei reprezentative vor disputa 7 meciuri, 3 oficiale și 4 amicale. Seniorii lui Rădoi joacă în Islanda (2 septembrie), cu Liechtenstein (5 septembrie) și în Macedonia de Nord (8 septembrie) în preliminariile Cupei Mondiale 2022.

Naționala U21, cu un nou selecționer, Florin Bratu, își începe partidele de pregătire pentru Euro 2023, pe care România îl va găzdui împreună cu Georgia, cu două întâlniri amicale: cu Anglia (3 septembrie) și cu gruzinii (7 septembrie). Ambele partide se vor disputa pe „Arcul de Triumf”.

În fine, nou-înființata națională U20, cu Bogdan Lobonț în rol de „Mister”, va debuta într-o competiție amicală continentală, cu Portugalia (2 septembrie) și în Anglia (6 septembrie). La respectivul turneu vom mai juca împotriva Cehiei, Germaniei, Poloniei și Italiei.

Au uitat de Georgia U21?

În ultimul Comitet Executiv FRF au fost anunțate și cheltuielile pentru aceste meciuri, suma totală ridicându-se la 514.000 euro. Pentru numai 6 confruntări, pentru că întâlnirea cu Georgia U21 nu a fost prinsă în raportul supus spre aprobare membrilor Comitetului Executiv.

Cum sunt defalcate cheltuielile pe fiecare dintre meciuri

Naționala de seniori:

PartidăSumă (€)
Islanda- România158.000
România - Liechtenstein170.000 
Macedonia de Nord - România170.000 

Naționala U21:

PartdiăSumă (€)
România - Anglia  66.000
România - Georgia?

Naționala U20:

PartidăSumă (€)
România - Portugalia/Anglia- România 60.000 (ambele)

Șanse minimeSuntem în plină campanie pentru accederea la Campionatul Mondial din Qatar, care va avea loc în noiembrie și decembrie 2022, adică peste un an și jumătate. 

Singura variantă prin intermediul căreia am putea să ne calificăm sunt preliminariile, dar am ratat startul în grupa din care facem parte. Ne-a bătut Armenia și după 3 etape suntem doar pe locul 4. Doar prima poziție merge direct la Mondial, în vreme ce ocupantele locurilor secunde vor fi la baraj. 

Tot la baraj mai au acces încă două echipe grație Ligii Națiunilor, însă România nu are nicio șansă fiindcă nu a câștigat grupa din care a făcut parte. De exemplu, Ungaria, care s-a impus într-o serie complicată, cu Serbia, Turcia și Rusia, poate prinde barajul pentru Qatar datorită Nations League. 

Dacă nu vom fi nici anul viitor la CM, atunci vom bifa nu mai puțin de 6 ediții consecutive la care nu luăm parte. Ultima a fost în 1998, în Franța, când am ieșit și din grupă. să ne calificăm la Mondialul din 2022

Citește alte știri despre echipa națională:

„Tricolorii” lui Rădoi, primiți cu mult entuziasm în Islanda! Imagini cu fanii români prezenți la hotel

Cornel Dinu suspectează că Mirel Rădoi face jocurile impresarilor: „Cum să-l iei la lot? E cel mai modest din istorie!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
cornelconasu
cornelconasu  •  01 Septembrie 2021, 20:07

De fapt pe ce sunt cheltuite sumele astea ???? 170 000 de euro cu Lichtenstein care se joacă acasă !!!??? Aaaa, păi numai diurnele ”clicii FRF” cred că e un sfert din sumă !!! La un astfel de meci să știți că și secretara ia diurnă ! Si cum fiecare are secretară....

remarque
remarque  •  01 Septembrie 2021, 09:41

atata vanzoleala pentru nimic. Aproape ca nu mai intereseaza pe nimeni

Vezi toate comentariile (2)
Comentează