FOTBAL  »  NATIONALA  »  CONVOCĂRI

Cornel Dinu suspectează că Mirel Rădoi face jocurile impresarilor: „Cum să-l iei la lot? E cel mai modest din istorie!”

Selecționerul Mirel Rădoi
Selecționerul Mirel Rădoi

Articol de GSP - Publicat marti, 31 august 2021 14:23 / Actualizat marti, 31 august 2021 16:46

Cornel Dinu (73 de ani) a fost frapat de convocarea lui Jovan Markovic (20 de ani) la echipa națională a României. „Mister” lasă de înțeles că în spatele deciziei selecționerului Mirel Rădoi (40) ar putea exista interese ascunse.

Mirel Rădoi a surprins prin lotul convocat pentru meciurile echipei naționale din septembrie, care contează pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2022. Rădoi a chemat 6 debutanți, printre aceștia numărându-se și Jovan Markovic, tânărul atacant de la CSU Craiova.

Șocat de această decizie, Cornel Dinu îl consideră pe Markovic „cel mai modest vârf de atac convocat vreodată”. În plus, lasă de înțeles că îl bănuiește pe Rădoi că face jocurile impresarilor, încercând să crească cota jucătorilor prin unele convocări.

Cornel Dinu suspectează că Mirel Rădoi face jocurile impresarilor

„Eu nu am înţeles convocarea lui Markovic. Mi se pare cel mai modest vârf de atac convocat vreodată. Mă gândesc la calităţile de tehnicitate, de motricitate. Ne-am obişnuit cu Rădoi şi ştim că nu este pentru acest nivel, nu are calităţile care să-l recomande pentru funcţie, dar când văd asemenea convocări ciudate, mă gândesc că s-ar putea să fie şi nişte interese pentru export”, a spus Dinu la Telekom Sport, care a admis totuși despre Markovic că „e un jucător de 20 de ani, ar putea prezenta o anumită perspectivă”.

De ce a fost convocat Jovan Markovic?

Într-o analiză publicată astăzi pe GSP.ro, se arată cum Markovic are o eficacitate de doar 30 la sută în fața porții, puțin pentru un vârf, și trebuie să-și îmbunătățească precizia paselor. De ce a fost luat la lot în aceste condiții? Președintele Craiovei, Sorin Cârțu, crede că are o explicație:

„Este un atacant care şi când joacă mai puţine minute are ocazii. Sunt ocazii pe care şi le creează prin mişcări, e printre puţinii atacanţi pe care îi văd în România care se face că șutează, își întoarce adversarul, mai dă un călcâi. E un atacant cu multă calitate. Totul depinde de el şi de modul în care a înţeles perioada asta, pe care trebuie să o asezoneze cu multă muncă”.

Cornel Dinu suspectează că Mirel Rădoi face jocurile impresarilor: „Cum să-l iei la lot? E cel mai modest din istorie!”
Jovan Markovic, CSU Craiova // foto: Imago

Readus la Craiova după un sezon 2020-2021 petrecut la Clinceni, sub formă de împrumut, Markovic definește debutul în noul sezon și convocarea la națională drept „una dintre cele mai bune perioade ale mele. Sper s-o țin tot așa”. Cum s-a produs declicul: „Mi-am schimbat mentalitatea. Am zis să mă apuc și eu de fotbal”.

Craiova, în vară, și Rădoi, acum, i-au întins o mână. Dar concurența e redutabilă: Koljic, în Bănie, Alibec și Drăguș, la lot.

Programul României din luna septembrie:

  • 2 septembrie: Islanda – ROMÂNIA, ora 21:45 – Laugardalsvollur (Reykjavik)
  • 5 septembrie: ROMÂNIA – Liechtenstein, ora 21:45 – Arena Națională (București)
  • 8 septembrie: Macedonia de Nord – ROMÂNIA, ora 21:45 – Tose Proeski Arena (Skopje)

Lotul României pentru meciurile din septembrie:

  • PORTARI: Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0), Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 6/0), Andrei Vlad (FCSB, 1/0);
     
  • FUNDAȘI: Mario Camora (CFR Cluj, 4/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 64/0), Virgil Ghiță (Farul Constanța, 0/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 10/1), Ionuț Nedelcearu (Crotone/Italia, 15/2), Andrei Rațiu (Huesca/Spania, 0/0), Adrian Rus (Fehervar/Ungaria, 6/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 25/0);
     
  • MIJLOCAȘI: Alexandru Cicâldău (Galatasaray/Turcia, 14/2), Andrei Cordea (FCSB, 0/0), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția, 18/1), Dennis Man (Parma/Italia, 9/1), Marius Marin (Pisa/Italia, 0/0), Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 30/2), Dragoș Nedelcu (Fortuna Dusseldorf/Germania, 2/0), Darius Olaru (FCSB, 1/0), Dorin Rotariu (Ludogoreț/Bulgaria, 10/1), Deian Sorescu (Dinamo București, 2/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 42/10);
     
  • ATACANȚI: Denis Alibec (CFR Cluj, 19/2), Denis Drăguș (Standard Liege/Belgia, 2/0), Jovan Markovici (Universitatea Craiova, 0/0).

Citește mai multe știri despre echipa națională:

Florin Tănase a părăsit cantonamentul „naționalei” României » Decizia lui Rădoi

Mirel Rădoi, criticat dur de Viorel Moldovan: „Naționala nu e laboratorul lui de experiemente!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (29)
cristiann75
cristiann75  •  01 Septembrie 2021, 08:44

Este o regula general valabila! Nimic ssuspect...

xxrapi
xxrapi  •  01 Septembrie 2021, 06:30

Nu avem nici o sansa

farist11
farist11  •  31 August 2021, 23:33

Atat timp cat federatia este condusa de nulitati, la fel va fi si Nationala!

Vezi toate comentariile (29)
Comentează