FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Mirel Rădoi, criticat dur de Viorel Moldovan: „Naționala nu e laboratorul lui de experiemente!”

Mirel Rădoi
Mirel Rădoi

Articol de GSP - Publicat marti, 31 august 2021 11:39 / Actualizat marti, 31 august 2021 13:20

Viorel Moldovan (49 de ani), fostul mare atacant al echipei „naționale” a României, nu crede că Mirel Rădoi a făcut convocările corecte pentru meciurile „tricolorilor” din preliminariile Campionatului Mondial.

  • 2 septembrie: Islanda – ROMÂNIA, ora 21:45 – Laugardalsvollur (Reykjavik)
  • 5 septembrie: ROMÂNIA – Liechtenstein, ora 21:45 – Arena Națională (București)
  • 8 septembrie: Macedonia de Nord – ROMÂNIA, ora 21:45 – Tose Proeski Arena (Skopje)
    Toate partidele pot fi urmărite în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la ProTV.

Moldovan spune că nu se simte încrezător înaintea meciurilor pe care echipa lui Rădoi le va disputa în luna septembrie și consideră că actualul selecționer nu a convocat cei mai în formă jucători.

„Nu mă aștept la mare lucru. E un trial în permanență la echipa națională. Foarte mulți jucători, tineri, de perspectivă, dar fără experiență. Nu știu ce îi recomandă pe unii dintre ei. Din păcate, nu pot să intru în capul lui Mirel Rădoi să văd ce gândește și ce vrea să facă în continuare. 

Nu cred că mai există această mândrie națională demult. Ne îmbătăm cu apă rece. Eu nu am văzut nicio mândrie la jucătorii pe care i-am văzut în ultimul timp la națională. Cel puțin ca rezultate. Echipa națională nu este un laborator în care să faci experiemente. 

Trebuie aduși jucătorii care sunt în cea mai bună formă. Dacă am ajuns să ne dea moral o victorie cu Islanda, e rău! Dar ținând cont de această perioadă, orice victorie este importantă”, a spus Viorel Moldovan, pentru ProX.

Moldovan îl contrazice pe Prunea

Florin Prunea a comentat și el situația fotbaliștilor convocați. Fostul portar a declarat că alegerile selecționerului sunt normale, singura discutabilă fiind Andrei Vlad.

Mi se par convocările corecte. Vlad a lăsat loc de comentarii cu evoluția cu CFR. Aioanei, la fel, un portar bun. Eu zic că Rădoi a procedat corect. Horațiu Moldovan e un portar care deja e în prim plan și mi-a plăcut. 

Putea să evite și golul unu, poate și golul doi dacă pleca după ea și împingea ca lumea. Poate intra în circuitul echipe naționale, dar în compartimentul ăsta cred că stăm cel mai bine”, a mai spus Prunea pentru sursa citată.

Lotul României pentru meciurile din septembrie:

  • PORTARI: Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0), Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 6/0), Andrei Vlad (FCSB, 1/0);
     
  • FUNDAȘI: Mario Camora (CFR Cluj, 4/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 64/0), Virgil Ghiță (Farul Constanța, 0/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 10/1), Ionuț Nedelcearu (Crotone/Italia, 15/2), Andrei Rațiu (Huesca/Spania, 0/0), Adrian Rus (Fehervar/Ungaria, 6/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 25/0);
     
  • MIJLOCAȘI: Alexandru Cicâldău (Galatasaray/Turcia, 14/2), Andrei Cordea (FCSB, 0/0), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția, 18/1), Dennis Man (Parma/Italia, 9/1), Marius Marin (Pisa/Italia, 0/0), Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 30/2), Dragoș Nedelcu (Fortuna Dusseldorf/Germania, 2/0), Darius Olaru (FCSB, 1/0), Dorin Rotariu (Ludogoreț/Bulgaria, 10/1), Deian Sorescu (Dinamo București, 2/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 42/10), Florin Tănase (FCSB, 9/1, a părăsit cantonamentul, accidentat)
     
  • ATACANȚI: Denis Alibec (CFR Cluj, 19/2), Denis Drăguș (Standard Liege/Belgia, 2/0), Jovan Markovici (Universitatea Craiova, 0/0).

Citește alte știri de actualitate:

Helmut Duckadam îl trimite pe Andrei Vlad la psiholog: „Afișează infatuare, va continua să greșească”

Cum arată echipa etapei #7 din Liga 1 + antrenorul rundei » CFR Cluj dă cei mai mulți jucători

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
dora
dora  •  31 August 2021, 14:16
Postat de magic4ever pe 31 August 2021, 14:10

Mitrita,Budescu,Sapunaru,Maxim,Mihaila....

Mitrita este mai mult pe avioane, de ceva vreme, nu avea cum sa il convoace, Budescu a jucat si nu prea la arabi, in ultima vreme, Săpunaru e retras de multi ani de la nationala si are o vârstă, Maxim nu a mai jucat mare lucru in Turcia dupa demiterea lui Sumudica, Mihaila abia si-a revenit dupa accidentare. Si inca ceva: portarul celor de la Farul Constanta este chiar OK. Peste ”Messi” al portarilor !

magic4ever
magic4ever  •  31 August 2021, 14:10
Postat de paymax44 pe 31 August 2021, 13:47

Pai si pe cine sa convoce? Nu vreti deloc sa intelegeti ca nu avem pe altcineva sa invocam.

Mitrita,Budescu,Sapunaru,Maxim,Mihaila....

magic4ever
magic4ever  •  31 August 2021, 14:09

Cum sa fie convocari corecte cand gafeorul de Vlad este selectionat si Ionut Radu liderul nationalei U21 pe care a platit Inter 10 milioane de euro, nu este la nationala ??? Radu (chiar daca nu joaca,dar asa era si cazul lui Tatarusanu si la nationala apara f bine) are la orice ora 10 clase peste Aioani si Vlad care nu o sa ajunga niciodata la o echipa ca Inter...ce repede a uitat Radoi ca daca nu era Radu sa apere penalty in min 90 cu Portugalia, Romania nu mai era la Euro si performantele lui nu mai existau...plus ca a aparat f bine si la Euro si este un lider si un foarte bun motivator! DEMISIA RADOI!!!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close