FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV „Edi Iordănescu a făcut o altă națională față de Liga Națiunilor” » Un om-cheie al selecționerului, în dialog cu GSP: „Liderii Nicolae Stanciu și Răzvan Marin au fost soldați. La fel și Ianis Hagi”

Edi Iordănescu
Edi Iordănescu

Articol de - Publicat duminica, 19 noiembrie 2023 13:48 / Actualizat duminica, 19 noiembrie 2023 15:22

Fostul internațional Aurel Țicleanu (64 ani) a fost desemnat de Edward Iordănescu să urmărească atent adversarii din această campanie. Mai întâi s-a ocupat de Elveția, apoi de Belarus, Kosovo, iar acum, înaintea ultimelor partide din noiembrie, a urmărit în mod special Israelul. 

A fost la toate meciurile, a făcut rapoarte. „Edi e un băiat inteligent. Eu nu puteam să-i spun cum să joace, dar are încredere în mine și a ținut cont de observațiile mele. 

România e acum în urna a doua la Euro. Cum arată grupa horror și grupa accesibilă
Israel - România 1-2
România e acum în urna a doua la Euro. Cum arată grupa horror și grupa accesibilă

Plus că se documenta și el foarte bine" spune Țicleanu, care este vicepreședinte al Comisiei Tehnice, director în boardul Academiei de antrenori FRF, lector la Școala de antrenori și „spion deconspirat", cum îi place să zică.

„Edi Iordănescu a ales jucătorii, a făcut grup, apoi echipă"

Țicleanu spune că „îi avertizasem pe Edi că Israel va începe tare, cu curaj, cu agresivitate, că ne vor provoca. Bine că am luat acel «roșu» la final, când era 2-1. Mie îmi era teamă să nu se întâmple mai devreme. Dar băieții au fost foarte disciplinați, toți în slujba obiectivului. Și au jucat foarte bine".

A explicat apoi și metamorfoza naționalei: 

„Da, cu Israel a fost altă încredere, aici s-a făcut diferența. Îmi amintesc cu Belarus, că jucam bine, aveam 2-0 și cînd am luat gol am căzut, Acum am fost conduși și n-au tremurat deloc. Pentru că între timp s-a lucrat, s-a acumulat. 

A fost mereu o atmosferă ostilă la adresa naționalei, iar mulți jucători sunt tineri, aveau nevoie de încurajare. Aici e marele merit al lui Edi Iordănescu. 

România este acum o cu totul altă echipă decât cea de la începutul campaniei precedente din Liga Națiunilor, când a venit el. A știu să-și aleagă și să-și apropie jucătorii, să facă un grup și apoi o echipă. 

FOTO MM: „Ne facem coafura afro a lui Pușcaș” » GSP publică 11 imagini de senzație, după promisiunea președintelui FCSB

Gigi Becali
Gică Hagi
Edi Iordănescu
Răzvan Burleanu
Emil Grădinescu
+7 FOTO

Liderii Stanciu, Răzvan Marin, au fost soldați. La fel și Ianis Hagi, care striga la microfon, după gol, «România, te iubesc!», apoi a venit la conferința de presă de dinainte de Israel să spună direct că sunt pregătiți. 

Asta a reușit Edi, să le dea încredere, să înțeleagă că împreună sunt o forță. Bravo lui! Bravo lor! De acum naționala va fi altfel, o să vedeți!"

Edi a fost criticat, uneori poate pe bună dreptate, că a adus jucători care nu jucau, care nu aveau realizări. Dar a fost consecvent, a mers pe mâna lui, pe fler și a făcut acesată familie. Dacă aducea alți jucători care stricau grupul?! Nu, a crezut în ce și-a propus și i-a ieșit.

- Aurel Țicleanu, vicepreședinte Comisia Tehnică

VIDEO Edward Iordănescu: „Echipa națională a scris istorie! Au fost și momente foarte dificile în acest drum”

Citește și: 

Edward al VII-lea! Iordănescu jr. a intrat în elita selecționerilor României: cine ne-a dus la cele mai multe turnee finale

FOTO MM: „Ne facem coafura afro a lui Pușcaș” » GSP publică 11 imagini de senzație, după promisiunea președintelui FCSB

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
Titisor
Titisor  •  19 Noiembrie 2023, 16:19

Ians, ar trebui sa inceapa sa joace fotbal, ca de bambilici ne am saturat, in prima repriza, Romania a fost cu om in minus, el era din alt film... nu mai zic de ratarea din 7 m, daca nici un lat nu poti sa pui, cum ai tupeu sa pui nr 10 pe tine ? Retorica desigur.... golul lui a fost noroc chior, vedeti reluarea, , a centrat aiurea cu capul in pamant, apoi a tras la fel de aiurea , noroc chior ca nu au respins fundasii ,iar portarul a fost mascat! asta e golul lui, nu pricepere, noroc chior!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează