FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA LA EURO 2024

Edi Iordănescu a numit obiectivul de la Euro 2024 și lansează un avertisment pentru „tricolori”: „Am luat decizii și cu sufletul, de acum exclusiv cu mintea!”

Selecționerul Edi Iordănescu a început să își facă planurile pentru Campionatul European din 2024.
Selecționerul Edi Iordănescu a început să își facă planurile pentru Campionatul European din 2024.

Articol de , - Publicat vineri, 08 decembrie 2023 21:46 / Actualizat vineri, 08 decembrie 2023 23:32

Selecționerul Edi Iordănescu a început să își facă planurile pentru Campionatul European 2024 din Germania (14 iunie - 14 iulie). 

Edi Iordănescu a anunțat, într-un interviu pentru FRF TV, că obiectivul este calificarea în optimile de finală și le-a transmis un avertisment „tricolorilor”. Selecționerul a dat de înțeles că cine nu va juca la echipa de club nu va prinde lotul pentru turneul final. 

Un „tricolor” se plânge de selecția lui Edi Iordănescu: „E nedrept! Nu vreau să merg mai departe”
CONVOCARE
Un „tricolor” se plânge de selecția lui Edi Iordănescu: „E nedrept! Nu vreau să merg mai departe”

Mesajul lui Edi confirmă ideea lansată zilele trecute de tatăl său, Anghel Iordănescu, cu trimitere directă la Ianis Hagi.

Obiectivul lui Edi Iordănescu, ieșirea din grupă la Euro 2024

„În acest timp am câştigat foarte multe lucruri, dar cel mai important este că ne-am câştigat unii pe ceilalţi. În acest moment, pentru mine echipa reprezintă a doua familie. Dar de acum timpul se scurge rapid până la European şi trebuie să fim mai pragmatici ca niciodată.

Dacă până acum deciziile au fost luate cu mintea şi foarte puţin cu sufletul, de acum ele vor trebui luate exclusiv cu mintea, pentru că dacă nu vom fi extrem de competitivi la acest European şi pregătiţi din toate punctele de vedere, ne va fi foarte greu să ne îndeplinim obiectivul pe care ni l-am propus în prima fază, ieşirea din grupe.

Va trebui să fim pragmatici la maximum, pentru că suntem constrânşi şi de timp. Avem o singură acţiune în martie, în care putem pregăti anumite lucruri şi corecta alte lucruri din trecut care nu au funcţionat foarte bine.

Calificarea în optimi trebuie să fie obiectivul nostru, ne-am calificat acolo, de aia suntem printre cei mai buni. Trebuie să ne demonstrăm nouă că putem mai mult decât o simplă prezenţă la european. Asta nu înseamnă că va fi un lucru facil, ba dimpotrivă”, a transmis Edi Iordănescu. 

Jucătorii au datoria ca la club să dea totul şi să joace mult ca să aibă minute în picioare. Suntem constrânşi şi de format, pentru că, dacă v-am obişnuit până acum cu 26, 27, 28 de jucători la fiecare acţiune, va trebui să plecăm cu doar 23 de jucători. Şi, nu în ultimul rând, de structura competiţiei, pentru că vor fi doar trei jocuri de a fi sau de a nu fi. La un turneu final orice pas greşit poate fi decisiv
- Edi Iordănescu, selecționer România

VIDEO. TRAGERE LA SORȚI EURO 2024. Edi Iordănescu, prima reacție după aflarea grupei: „Românii să vină alături de noi!”

Citește și alte știri despre echipa națională a României: 

Cel care e permanent alături de națională spune: „În 2019 am zis că ne vom califica în semifinale la Euro de tineret. Uite ce vom face la vară, în Germania!
ECHIPA NAȚIONALĂ
Cel care e permanent alături de națională spune: „În 2019 am zis că ne vom califica în semifinale la Euro de tineret. Uite ce vom face la vară, în Germania!"
Anghel Iordănescu a pus la colț 3 jucători de la FCSB
FCSB
Anghel Iordănescu a pus la colț 3 jucători de la FCSB

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
doublem
doublem  •  09 Decembrie 2023, 18:19

Știe cineva dacă am găsit adversari pentru amicale în martie? Să nu amânăm până rămâne San Marino unica variantă.

ucv1948
ucv1948  •  09 Decembrie 2023, 09:58

Succes ! Bravo Edi Iordanescu. Hai România ! Ieșirea din grupe este un obiectiv realizabil. Ai făcut din Naționala noastră un grup , o adevărată familie. Stimă !

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  09 Decembrie 2023, 06:56

...gargara...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează