FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

VIDEO Edi Iordănescu, avertisment pentru „tricolori”: „Cine nu e dispus să vină pe jos la echipa națională când e convocat atunci să nu mai vină”

Edi Iordănescu
Edi Iordănescu

Articol de GSP - Publicat duminica, 18 septembrie 2022 16:55 / Actualizat duminica, 18 septembrie 2022 20:14

Edi Iordănescu (44 de ani), selecționerul României, a acordat un interviu pentru FRF TV, înaintea reunirii echipei naționale pentru meciurile cu Finlanda și Bosnia și Herțegovina. 

  • Finlanda - România, programat vineri, 23 septembrie de la 21:45 va fi LiveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Antena 1
  • România - Bosnia și Herțegovina , programat luni, 26 septembrie, de la 21:45, va fi LiveTEXT pe GSP.ro și televizat pe PrimaTV

Selecționerul a început prin a vorbi despre mandatul său de până acum și a analizat precedentele partide pe care România le-a jucat cu el la „cârmă”.

VIDEO Edi Iordănescu: „Vreau o definitivare a unui nucleu cu care să abordăm preliminariile EURO”

„Obiectivul numărul unu rămâne calificarea la turneul final. Îmi doresc să fie cât mai clar și pentru băieți. Până acolo este un drum lung și greu. Mi-am asumat acest lucru. Din păcate, lucrurile nu au funcționat exact așa cum ne-am dorit până acum, dar sunt și lucruri pe care le-am realizat. 

Ca obiective e clar că ne dorim rezultate solide la această acțiune a naționalei pentru a ne oferi o posibilitate cât mai bună la tragerea la sorți care urmează. Încet, încet vreau definitivarea unui nucleu cu care să abordăm preliminariile EURO. Am avut și ghinioane. Din prima zi în care am început colaborarea cu FRF au fost probleme. 

În primul rând, la o zi după ce am semnat am aflat despre accidentarea lui Ianis, care traversa o perioadă bună. Resimțim din plin absența lui.

Apoi, am aflat despre decizia lui Stanciu de a semna în China, jucător care ne-a lipsit foarte mult. Pe urmă problemele efective de la acțiune. Am început în februarie cu problemele cauzate de pandemie și problemele grave de sănătate pe care le-am avut”, a declarat Edi Iordănescu în cadrul unei conferințe de presă.

Edi Iordănescu a acuzat numeroasele accidentări

„Au fost 14-15 jucători care nu s-au antrenat. Apoi a venit acțiunea din iulie unde ne-au lipsit jucători importanți. Dennis Man ne-a lipsit, Mihăilă, Sorescu, Iulian Cristea, care s-a accidentat după numai 10 minute. Trebuie să găsim înlocuitori. Acum, la rece, după o analiză amplă a acțiunii din iunie consider că am avut destul de multă neșansă și la cele 3 meciuri. 

În Muntenegru a fost un meci neplăcut, inestetic. În Bosnia spun cu tărie că nu meritam să pierdem. Am avut ocazii multe și mari. Cu Finlanda am avut ghinion pe început de meci. Am avut bară și am ratat penalty. În final am câștigat jocul, după ce am avut ocaziile mai multe și mai mari”, a mai spus selecționerul.

Edi Iordănescu, despre obectivele pentru ultimele meciuri din Liga Națiunilor

Selecționerul a vorbit și despre așteptările sale pentru meciurile cu Finlanda și Bosnia și despre criteriile de selecție. 

„Îmi doresc să consolidăm lucrurile bune. Știu că echipa are nevoie să înțeleagă și să-și însușească reperele pe care noi le avem, principiile, felul cum ne organizăm în teren și în afara lui. 

Toate aceste lucruri necesită timp pe care nu îl avem. Îmi doresc să avem continuitate la nivel de selecție, nu-mi doresc shimbări mari de la o selecție la alta, dar trebuie să ne adaptăm. Reperele și criteriile de selecție sunt la fel: valoare, formă de moment și acum mai mult ca niciodată am adăugat un lucru pe care îl consider capital, mentalitatea. 

Înseamnă mult dorința cu care se vine la lot, ardoarea, devotamentul, capacitatea de a oferi totul pentru echipa națională. Cine nu e dispus să vină pe jos la echipa națională când e convocat atunci să nu mai vină. 

Îmi doresc să schimb mentalitatea, îmi doresc o altă energie, îmi doresc ca în viitor să dăm ce-i mai bun pe teren și să nu avem niciun regret. Indiferent de rezultat, când ieșim de pe teren să știm că am dat totul”, a precizat Iordănescu.

E nevoie de sânge proaspăt. E nevoie de jucători noi, tineri, care să aducă energie, emulație. Am așteptări foarte mari de la jucătorii mai vechi cu experiență la echipa națională ca să îi ajute să se integreze la națională și să fie niște repere pentru ei. 

Clar că obiectivul este să producem rezultate la această acțiune, dar să și consilidăm un nucleu cu care să atacăm preliminariile la European.

- Edi Iordănescu, selecționer România

VIDEO Nicolae Stanciu, primul „tricolor” ajuns în cantonament

Citește și: 

Este convocat la naționala U21 a României, dar și-ar fi dorit să joace pentru Ungaria: „Din păcate, nu s-a putut”
ROMÂNIA U21
Este convocat la naționala U21 a României, dar și-ar fi dorit să joace pentru Ungaria: „Din păcate, nu s-a putut”
Edi Iordănescu n-are emoții » Stoichiță și Burleanu ignoră clauza care l-a speriat pe Boloni: „Nu luăm în calcul demiterea”
ROMÂNIA
Edi Iordănescu n-are emoții » Stoichiță și Burleanu ignoră clauza care l-a speriat pe Boloni: „Nu luăm în calcul demiterea”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (11)
istet10
istet10  •  18 Septembrie 2022, 21:08
Postat de xv478Gv pe 18 Septembrie 2022, 18:35

antrenor de liga a doua .....

Si lotul nu-i de aceeasi liga?

Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  18 Septembrie 2022, 20:47

De acord pana la un punct...Cand ai semnat contractul, ti-ai asumat ca daca nu termini pe primele 2 locuri grupa de nations league, pleci. Faptul ca aceea este o clauza aiurea este adevarat, insa nu conteaza...atata timp cat ti-ai asumat-o si ai acceptat-o. Altfel, de ce nu a venit Boloni? Sa nu fiu gresit inteles, imi este simpatic Iordanescu, mi se pare un tip muncitor si talentat si cred ca ar fi o greseala sa il schimbam acum dupa nations league fiindca aceste meciuri din nations league sunt fostele meciuri amicale din anii trecuti. Totusi insa, cand acea clauza ne-a tinut departe de aducerea unui antrenor mult mai titrat, tu nu ai acum dreptul moral de a spune ca importante sunt de fapt preliminariile (chiar daca asa este), fiindca se presupune ca tu ai fost ales selectioner in dauna lui Boloni tocmai fiindca ai fost de acord cu marea clauza a lui Burleanu. O alta chestiune care ma deranjeaza in aceasta declaratie este ca nu aduce deloc aminte despre umilinta cu Muntenegru (din meciul in care am jucat acasa). Acolo a fost ghinion? Din nou nu vreau sa fiu gresit inteles, cred ca oricine ar veni acum antrenor, rezultatele ar fi tot slabe, fiindca valoarea fotbalistilor este execrabila, insa...totusi...daca tot analizam meciurile din nations league, nu zicem nimic de returul cu Muntenegru? Eu credeam ca vom pierde si urmatoarele 2 meciuri, insa am aflat acum ca lipseste Chiriches, deci...poate avem o sansa!

talpaiadului
talpaiadului  •  18 Septembrie 2022, 19:57

Edi Iordanescu este un antrenor foarte slab, noroc ca Romania are si ea o generatie de fotbalisti atat de slabi incat nici macar un antrenor adevarat nu ar putea face mare lucru. Daum a avut dreptate cand ne-a spus ca Romania nu are fotbalisti cu care sa se poata face performanta, noi insa am ras ca fraierii atunci.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează