FOTBAL  »  NATIONALA  »  DECLARAȚIE

Edi Iordănescu își asumă public obiectivul: „Trebuie să ne calificăm la Euro și avem șanse! Altfel, va fi cap de linie pentru mine” + Cum caracterizează adversarii

Edi Iordănescu, la conferința de presă.
FOTO: GSP
Edi Iordănescu, la conferința de presă. FOTO: GSP

Articol de , - Publicat miercuri, 12 octombrie 2022 13:31 / Actualizat miercuri, 12 octombrie 2022 13:51

Edi Iordănescu (44 de ani), selecționerul echipei naționale a României, a vorbit miercuri, într-o conferință de presă, despre mai multe subiecte, inclusiv posibila plecare de la cârma primei reprezentative în cazul ratării calificării la Campionatul European din Germania, din 2024. 

Tehnicianul a spus clar că va pleca de la echipa națională dacă România nu se va califica la European.

Cum crede Alexandru Bourceanu că va arăta naționala Israelului în meciurile cu România: „Va fi una mult mai puternică decât cea cu care am jucat în primăvară”
DECLARAȚIE
Cum crede Alexandru Bourceanu că va arăta naționala Israelului în meciurile cu România: „Va fi una mult mai puternică decât cea cu care am jucat în primăvară”

Edi Iordănescu își asumă public obiectivul: „Trebuie să ne calificăm la Euro și avem șanse! Altfel, va fi cap de linie pentru mine”

Edi Iordănescu e de părere că grupa din preliminariile EURO este una echilibrată și că echipa națională are șanse importante de a merge la turneul final. 

„Pot să spun că am încredere că echipa națională are șansa ei, una importantă, de a merge la un turneu final. Este o grupă echilibrată, este o grupă semnificativ mai de preferat decât altele, care arătau groaznic pentru noi. 

Avem o Elveție care e familiarizată cu turneele finale din ultima perioadă. Este o echipă consolidată, calculele hârtiei o arată favorită la câștigarea grupei. Asta nu înseamnă că nu ne vom juca șansa.

Pentru mine, această prezență la turneul final este obligatorie, dacă nu va fi capăt de linie prezența mea pe banca naționalei. 

Cum caracterizează Edi Iordănescu adversarii României

Nu vreau să fac paralele între cele două grupe (n.r. - între grupa de Liga Națiunilor și cea a preliminariilor pentru EURO 2024). Nu putem scoate din calculele calificării nici Kosovo, nici Belarus, cu atât mai puțin Israel, am văzut ceea ce s-a întâmplat ieri. (n.r. - campioana Israelului, Maccabi Haifa, a învins Juventus cu 2-0, în Liga Campionilor). Fiecare echipă are șansa ei.

Este foarte important pentru jucătorii noștri să aibă continuitate la cluburi, să se impună, și când vin la echipa națională să vină cu încredere. 

Dacă ne raportăm la acțiunea din septembrie, semnalele sunt bune. Este un nivel sub care nu avem voie să mai coborâm. Dacă la acțiunea din noiembrie vom arăta din nou un plus, înseamnă că suntem pe drumul corect. În fotbal lucrurile nu sunt imposibile. 

Trebuie să încercăm să ridicăm nivelul și să mergem la Campionatul European. Dacă nu vom fi prezenți la European, cu siguranță că în fața dumneavoastră veți avea pe altcineva”, a declarat Edi Iordănescu. 

VIDEO. Promisiunea lui Edward Iordănescu: „Dacă nu se întâmplă, este capăt de drum pentru mine”

Citește și:

Cum pregătește Nicolae Dică revanșa cu Silkeborg: „Asta îmi arată analiza pe care am făcut-o!” » Toate declarațiile antrenorului de la FCSB
FCSB - SILKEBORG
Cum pregătește Nicolae Dică revanșa cu Silkeborg: „Asta îmi arată analiza pe care am făcut-o!” » Toate declarațiile antrenorului de la FCSB
Basarab Panduru știe motivul pentru care Marius Croitoru a eșuat la Craiova: „Te trezești că dă Bauza cu apărătorile după tine”
FCU CRAIOVA
Basarab Panduru știe motivul pentru care Marius Croitoru a eșuat la Craiova: „Te trezești că dă Bauza cu apărătorile după tine”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (29)
Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  13 Octombrie 2022, 01:17
Postat de elgabri pe 12 Octombrie 2022, 18:03

Iedy trebuia sa plece demult ce sa si asume incompetenta ??

De ce trebuia sa plece? Ai mai vazut antrenor/selectioner demis sau care sa demisioneze dupa cateva meciuri AMICALE, fara sa apuce sa joace niciun meci cu adevarat oficial? Intreb fiindca am impresia ca multi uitati ca pana acum vreo 3 ani nu exista niciun Nations League, si ca meciurile din Nations League sunt de fapt ceea ce erau inainte meciurile de pregatire sau trialurile pe care le aveau la dispozitie selectionerii.

dobrin
dobrin  •  12 Octombrie 2022, 18:55
Postat de argus pe 12 Octombrie 2022, 16:49

Convenabil, nu? Iti incasezi salariul inca doi ani, iar daca nu te califici, "...va fi cap de linie pentru mine"! Asta-i judecata de om responsabil? Va sa zica iei in considerare faptul ca nu poti califica echipa, dar "incerci" (preum "marea cu degetul")? Caracter? ZERO! Cunostinte despte posibilele adversare, ZERO (daca te tii cont de declaratiile facute, de "hartia arata ca avem sanse") Ce ar fi dle Iordansecu Jr. daca ai declara "daca nu ne calificam, restitui salariulpe ultimii doi ani si voi cere scuze public pentru ca nu am renuntat la timp la functia de antrenor al echipei natioanele? Chestia cu "daca..." si "cap de linie", este titpic celor cu limba de lemn!

Dupa ratarea calificarii din cea mai usoara grupa posibila, va intra in politica, are limbajul de lemn necesar. In fotbal nici Becali nu cred ca-l mai angajeaza ca secund.

ervfr
ervfr  •  12 Octombrie 2022, 18:49

Realitate este ca in afara de grupele B si C Romania trebuia sa fie o candidata clara macar pentru locul 2. Din pacatae relaitatea ne spune in felul urmator: - antrenor fara experienta cu 0 rezultate - echipa compusa in general de jucatori din diviziile secundare sau prime divizii fara experienta in fotbal. Rezultatul cred ca va fi urmatorul: puncte o sa aducem cu Andorra, Belarus, greu cu Kosovo mai ales la Prishtina, cu Israel daca reusim 1 egal, cu Elvetia la fel. Nu stiu cat ne ajuta si calendarul deoarece meciurile asa zis decisive sunt in ultimile 2 etape in Israel si acasa cu Elvetia. Multa bafta.

Vezi toate comentariile (29)
Comentează