FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Edi Iordănescu face o promisiune îndrăzneaţă: să ducă naţionala la un turneu final! » „Jucătorii sunt pregătiţi pentru asta”

Edi Iordănescu/ foto: Imago Images
Edi Iordănescu/ foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 28 mai 2022 15:51 / Actualizat sambata, 28 mai 2022 17:32

Edi Iordănescu (43 de ani), selecționerul României, a vorbit pentru FRF TV, înaintea celor 4 meciuri din luna iunie din cadrul Ligii Națiunilor. 

După primul contact cu lotul de jucători, selecționerul s-a arătat mulțumit de atitudinea acestora și optimist înaintea debutului în Liga Națiunilor. Primul meci oficial al lui Iordănescu pe banca României va fi cu Muntenegru, pe 4 iunie, de la ora 21:45.

Mutare-șoc pe axa CS Universitatea Craiova - CSA Steaua! Atanas Trică, împrumutat în Liga 2: „E cel mai bine organizat club”
CSA Steaua
Mutare-șoc pe axa CS Universitatea Craiova - CSA Steaua! Atanas Trică, împrumutat în Liga 2: „E cel mai bine organizat club”

Edi Iordănescu, după primul contact cu lotul pentru Liga Națiunilor

„Avem nevoie să construim o mentalitate solidă, să reînviem spiritul acela care simt că lipseşte. Care înseamnă orgoliul de a reprezenta românii şi România. Trebuie să avem o mentalitate mult mai completă, mai competitivă. Să fim mai puternici, să ne luptăm mai mult şi aşa sigur vor apărea şi rezultate care să satisfacă suporterii noştri.

Partea bună este că am simţit foarte multă disponibilitate din partea jucătorilor, sunt pregătiţi pentru asta. Au înţeles. S-au aliniat şi am simţit că îşi doresc să facem performanţă şi să ducem România la un turneu final. 

După primul contact cu grupul şi o primă evaluare mi-am întărit părerea deja formată şi anume că avem calitate şi avem capacitate. Trebuie doar să muncim bine şi să avem o gândire corectă”, a spus Edi Iordănescu pentru FRF TV.

Lotul de 30 de jucători convocat de Iordănescu pentru meciurile din Liga Națiunilor

  • PORTARI: Fl. Niță (Sparta Praga), Aioani (Farul), H. Moldovan (Rapid), Târnovanu (FCSB)
  • FUNDAȘI: A. Rațiu (Huesca), Cr. Manea (CFR), Ad. Rus (MOL Fehervar), I. Cristea (FCSB), Ghiță (Cracovia), Chiricheș (Sassuolo), A. Burcă (CFR), Bancu (CSU Craiova), Camora (CFR), Ștefănescu (Sepsi)
  • MIJLOCAȘI: Sorescu (Rakow), Cicâldău (Galatasaray), Olaru (FCSB), Al. Maxim (Gaziantep), Hanca (Cracovia), Fl. Tănase (FCS), Oct. Popescu (FCSB), N. Păun (Sepsi), Mihăilă (Atalanta), Mitriță (PAOK), Al. Crețu (CSU Craiova), R. Marin (Cagliari), M. Marin (Pisa)
  • ATACANȚI: Alibec (Atromitos), An. Ivan (CSU Craiova), Pușcaș (Pisa)

Programul României în Liga Națiunilor

  • 4 iunie: Muntenegru – România, ora 21:45, Podgorica (în direct pe PrimaTV, liveTEXT pe GSP.ro)
  • 7 iunie: Bosnia-Herțegovina – România, ora 21:45, Zenica (în direct pe Antena 1, liveTEXT pe GSP.ro)
  • 11 iunie: România - Finlanda, ora 21:45, stadion Giulești (în direct pe Antena 1, liveTEXT pe GSP.ro)
  • 14 iunie: România- Muntenegru, ora 21:45, stadion Giulești (în direct pe PrimaTV, liveTEXT pe GSP.ro)
  • 23 septembrie: Finlanda – România, ora 21:45
  • 26 septembrie: România - Bosnia-Herțegovina, ora 21:45

Citește și alte știri despre echipa națională:

Fostul portar al naționalei l-a găsit pe urmașul lui Niță: „În maximum doi ani, e peste toți ceilalți”

Mihăilă își amintește cel mai ciudat transfer din carieră: „Eram în frizerie, a venit la mine și mi-a zis: «Hai, că mergem»”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (18)
torque07
torque07  •  30 Mai 2022, 10:13

Daca zicea ca "incercam sa ajungem la un turneu final cu toate dificultatile pe care le avem" iar nu era bine. Nu ai mentalitate de invingator! nu esti optimist. A zis ca ne califica "ce vizeaza?" "ce a fumat?" Chiar e adevarat ca romanu nu e multumit niciodata :))))))

ciprianuniversitatea
ciprianuniversitatea  •  29 Mai 2022, 11:56

Cine o sa joace mijlocas dreapta in sistem cu 3 mijlocasi? Cine o sa joace varf impins? Mihaila,Mitrita,Maxim,Popescu toti sunt extreme stanga.

ciprianuniversitatea
ciprianuniversitatea  •  29 Mai 2022, 11:55

In atac pe dreapta cine o sa joace la noi 4 meciuri? Ce jucatori? Dar in atac varf impins? Aceleasi intrebari. Mihaila, Maxim, Popescu, Mitrita astia toti 4 sunt extreme stanga, cu exceptia lui Maxim care poate sa joace si in spatele varfurilor in sistem cu 2 varfuri. Ce facem cu astia 4 cum ii punem sa joace???

Vezi toate comentariile (18)
Comentează