FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Edi Iordănescu îl sare iar din schemă pe fotbalistul care l-a acuzat de interese oculte! A impresionat la club, dar continuă să fie ignorat de selecționer

Edi Iordănescu rămâne ferm pe poziții: nu l-a convocat nici de data aceasta pe Valentin Cojocaru / Sursă foto: Imago Images
Edi Iordănescu rămâne ferm pe poziții: nu l-a convocat nici de data aceasta pe Valentin Cojocaru / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 10 noiembrie 2023 18:14 / Actualizat vineri, 10 noiembrie 2023 21:52

Nu sunt dubii, Edi Iordănescu îl va sări din schemă și pentru „dubla” cu Israel și Elveția pe fotbalistul care, în urmă cu o lună, avusese o reacție incisivă la adresa sa. Este vorba despre Valentin Cojocaru, titularul polonezilor de la Pogon Szczecin. În octombrie, fostul goalkeeper al lui Hagi a fost protagonistul unei izbucniri zgmotoase la adresa selecționerului.

În urmă cu o lună, fix în ziua meciului cu Belarus, un interviu acordat de Valentin Cojocaru în ProSport îl lovea direct în moalele capului pe Edi Iordănescu. Cu subiect și predicat, portarul în vârstă de 28 de ani îl acuza pe Iordănescu jr. că selecțiile sunt făcute pe baza intereselor impresarilor.

După remiza în fața bielorușilor, într-o conferință în care nu și-a putut masca irascibilitatea, Iordănescu i-a răspuns lui Cojocaru. 

„Am ajuns să vorbim cu atâta ușurință, să ne dăm cu părerea în spațiul public. Drăguțului jucător îi amintesc un lucru (....) El a fost monitorizat. Antrenorul de portari pe care îl avem, Leo Toader, nu a pierdut vreun meci de-ale lui. Noi avem portari buni, talentați, dacă nu a fost convocat e pentru că așa am decis eu”, și-a motivat selecționerul decizia.

Disputa n-a continuat, dar Valentin Cojocaru tot nu a fost convocat

Conflictul n-a mai escaladat în vreun fel, „înțepăturile” de la distanță n-au mai continuat în spațiul public, însă Cojocaru nu s-a regăsit nici acum pe lista preliminară a stranierilor convocați pentru meciurile decisive cu Israel și Elveția. 

Pe ea figurează Ionuț Radu și Florin Niță, primul urmând să revină în mod sigur la lot, după o absență de opt luni. 

Gazeta Sporturilor a dezvăluit joi că Edi a luat decizia de a-l convoca pe goalkeeper-ul lui Bournemouth, cel care a încasat recent șase goluri de la Manchester City. 

Radu, 26 de ani, a fost titular în ultimele trei meciuri ale „cireșelor”, în care contabilizează un total de 9 goluri primite. Celor doi li se va alătura, bineînțeles, titularul Horațiu Moldovan, omul care va fi între buturi și în partidele de la jumătatea acestei luni.

Cojocaru, prestații solide în Polonia

Între timp, Cojocaru a rămas titular în Polonia, unde a devenit om de bază la ocupanta locului 5 din prima ligă. 

Din momentul ieșirii sale la adresa lui Iordănescu, ex-fotbalistul FCSB-ului a mai evoluat în patru partide, trei în campionat și una în Cupă. Integralist de fiecare dată, a încasat un singur gol, continuând trendul bun pe care se află în această toamnă

De altfel, din 27 septembrie, când echipa lui pierdea cu 3-4 în fața Legiei, Cojocaru a mai primit un singur gol într-un total de șase meciuri apărate.

Edi Iordănescu îl sare iar din schemă pe fotbalistul care l-a acuzat de interese oculte! A impresionat la club, dar continuă să fie ignorat de selecționer
Valentin Cojocaru/ foto Imago Images

La 28 de ani, Valentin Cojocaru încă nu a debutat la naționala mare

Împrumutat în Polonia de belgienii de la Leuven, Cojocaru este impresariat de firma Sports Promotion Group, condusă de Daniel Minovgidis, potrivit Transfermarkt. 

El are o singură selecție la prima reprezentativă, consemnată în noiembrie 2016. Nu a apucat să debuteze sub tricolor, fiind rezervă în amicalul cu Rusia din toamna acelui an și lăsat în afara lotului de Daum pentru duelul cu Polonia din cadrul aceleiași acțiuni (0-3, în preliminariile C.M. 2018).

Cojocaru îl atacase și pe Horațiu Moldovan: „Portarul echipei naționale a făcut mai multe greșeli în ultimul an decât am făcut eu în toată cariera”

Nemulțumit că nu e convocat la națională, Cojocaru l-a atacat și pe Horațiu Moldovan:

„Nu-mi stă în caracter să vorbesc despre alți jucători, dar s-a ajuns prea departe. Pot spune fără lipsă de modestie că portarul echipei naționale a făcut mai multe greșeli în ultimul an decât am făcut eu în toată cariera”, a declarat Cojocaru pentru sursa citată, făcând referire la Horațiu Moldon. 

„Mi se pare derutant că am fost selecționat la echipa națională când jucam la Viitorul, iar după ce am jucat la două echipe mai bune din campionate mai puternice nu am mai fost selecționat”, mai spunea Cojocaru în octombrie.

Mi-am dat seama că impresarul e un criteriu important și faptul că nu am semnat cu cineva din România a deranjat. Impresarul meu a fost un om important în ascensiunea mea ca fotbalist. Ne-am axat pe performanță și niciodată nu am pus accent pe partea financiară 

- Valentin Cojocaru, portar Pogon Szczecin

Citește și alte știri despre naționala României:

Ionuț Radu revine la echipa națională după 8 luni. Rămâne Moldovan numărul 1?

Adrian Ilie a numit cel mai important jucător al naționalei: „Începe să devină un lider” + alte două nume i-au atras atenția „Cobrei”

Cine îl înlocuiește pe Dennis Man la meciurile cu Israel și Elveția. Cum arată echipa probabilă a României

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (24)
777mans
777mans  •  11 Noiembrie 2023, 20:12

De ce se plange Cojocaru cand el a fost pistonat de la copii de tatal lui angajat... FRF !! De ce credeti ça niciun club din Superliga nu il vrea!? Oriunde merge este conflictual si apoi intervine " taticul" cu presiuni! Oricum este al 17 lea ca valoare in Superliga !!

contrabas3
contrabas3  •  11 Noiembrie 2023, 16:21
Postat de Carpath pe 11 Noiembrie 2023, 11:54

Lui Iordanescu ii plac portarii care iau multe goluri si pierd campionate,mijlocasi care nu pot sa lege 4 pase,atacanti care nu inscriu.Unde sunt Chitu,Bicfalvi si altii?

Unul joacă bine în Rusia, altul dă gol meci de meci în Romania, dar nu cu jucători ca ăștia se face naționala, că așa am câștiga toate meciurile, ci cu uscăturile pădurii - unii dintre ei sunt deja bătrâni și complet lipsiți de talent, dar tot sunt chemați la națională.

contrabas3
contrabas3  •  11 Noiembrie 2023, 12:35

Israel o să măture pe jos cu naționala lui ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează