FOTBAL  »  NATIONALA  »  BELARUS - ROMÂNIA

VIDEO Edi Iordănescu a vorbit despre amânarea meciului Israel - Elveția: „Îmi doresc să fie liniște și pace în lume, dar vreau să se respecte și principiul egalității”

Naționala Israelului, în meciul cu Andorra
Naționala Israelului, în meciul cu Andorra

Articol de , - Publicat miercuri, 11 octombrie 2023 20:11 / Actualizat miercuri, 11 octombrie 2023 20:34

Edi Iordănescu (45 de ani), selecționerul naționalei României, a vorbit, la conferința de presă premergătoare meciului cu Belarus, despre amânarea meciului dintre Israel și Elveția, din preliminariile EURO 2024. 

  • Belarus - România e programat pe 12 octombrie, de la ora 21:45. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat de Antena 1
  • Reporterul Vlad Nedelea și operatorul video Iosif Popescu sunt la Budapesta și transmit toate informațiile relevante înainte, în timpul și după meciul dintre Belarus și România

Joi, 12 octombrie, Israel și Elveția ar fi trebuit să se întâlnească în preliminariile EURO 2024, dar meciul a fost amânat din cauza atacului declanșat de gruparea paramilitară palestiniană Hamas asupra Israelului. Partida a fost reprogramată de UEFA pe 15 noiembrie

CFR Cluj ar avea acord cu echipa din Serie A pentru un transfer de 5 milioane de euro
CFR CLUJ
CFR Cluj ar avea acord cu echipa din Serie A pentru un transfer de 5 milioane de euro

Selecționerul naționalei României, Edi Iordănescu, a fost întrebat la conferința de presă premergătoare meciului cu Belarus pe baza acestui subiect. Tehnicianul a spus că speră ca toate naționalele din grupa I să încheie campania de calificare în același timp, chiar dacă Israelul va juca 3 meciuri în 7 zile în luna noiembrie. 

VIDEO. Edi Iordănescu, despre situația tensionată din Israel și amânarea meciului cu Elveția: „Singurul lucru pe care îl doresc este să se respecte principiul egalității”

„Îmi doresc să fie liniște și pace în lume. Îmi pare rău că sunt oameni nevinovați cu probleme și e clar că toți ne afectează când sunt evenimente neplăcute în lume. 

Vreau să rămânem concentrați pe ce avem noi de făcut. Întâlnim Belarus, după 3 zile Andorra, deci concentrarea noastră merge în altă direcție. Vreau să salut public demersul federației din Kosovo și cel al federației din Elveția, care am înțeles că și-ar fi dat acordul pentru amânarea meciurilor. 

Orice națională ar fi fost pusă în situația actuală, de a nu-și disputa un joc, aș fi spus că îmi doresc ca meciul să se dispute pe teren, să nu fie rezultate la «masa verde». Noi avem drumul nostru, suntem neînvinși, am câștigat un statut și avem șanse reale la calificare.

Singurul lucru pe care îl doresc este să se respecte principiul egalității. Îmi doresc să se termine campania în același timp pentru toate echipele, să nu se dispute jocuri ulterior, să nu fie echipe care să închidă campania, apoi altele să joace știind ce rezultate au fost, ce puncte le trebuie sau, mai mult de atât, cu adversari care vor veni doar să bifeze jocurile și cine știe în ce formule. 

E ca și cum ar fi o cursă de 100 de metri la care alergăm toți, iar un participant vine la final și o face singur și încearcă să scoată cel mai bun timp”, a declarat Edi Iordănescu, la conferința de presă. 

Citește și: 

Finlanda U19 - România U19 » „Tricolorii” supraviețuiesc presiunii din final și încep calificările cu o remiză albă

Telescopice peste față, bastoane, cagule, torțe și pumni » 9 ani de cel mai VIOLENT meci găzduit vreodată în România

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (2)
portardelegenda
portardelegenda  •  12 Octombrie 2023, 08:13

Da, sa fie pace în lume si sa salvam balenele albastre.

imgb
imgb  •  11 Octombrie 2023, 23:19

Du-te si te culca ba ''antrenorule '' !...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close