FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ELVEȚIA 1-0

Edi Iordănescu, mesaj pentru Ilie Dumitrescu după ce a dus România la EURO 2024: „Cu tine a început totul”

Edi Iordănescu
Edi Iordănescu

Articol de - Publicat miercuri, 22 noiembrie 2023 15:11 / Actualizat miercuri, 22 noiembrie 2023 17:29

După calificarea României la EURO 2024, de pe primul loc, a fost dezvăluită o conversație pe care Ilie Dumitrescu a avut-o cu selecționerul Edi Iordănescu.

  • S-au calificat la Campionatul European din 2024: Germania, Belgia, Franța, Portugalia, Scoția, Spania, Turcia, Austria, Anglia, Ungaria, Slovacia, Albania, Danemarca, Olanda, România, Elveția, Serbia, Cehia, Slovenia, Italia și Croația. Ultimele 3 locuri vor fi stabilite prin barajele din Liga Națiunilor;
  • Tragerea la sorți a grupelor Euro va avea loc la Hamburg, pe 2 decembrie, de la ora 19:00;
  • Turneul final din Germania se va desfășura între 14 iunie și 14 iulie.

Cei doi au colaborat în vara lui 2010, când Ilie Dumitrescu a fost numit antrenor la Steaua, iar Edward Iordănescu a fost secundul său. Ulterior, după îndepărtarea lui Dumitrescu, Iordănescu a rămas interimar pentru două meciuri, fiind apoi înlocuit cu Marius Lăcătuș.

Gică Hagi l-a așteptat pe Ianis Hagi după România - Elveția » Imaginile serii după România - Elveția
ROMÂNIA - ELVEȚIA 1-0
Gică Hagi l-a așteptat pe Ianis Hagi după România - Elveția » Imaginile serii după România - Elveția

Edi Iordănescu, mesaj pentru Ilie Dumitrescu

Marți seară, Vali Moraru, moderatorul emisiunii „DigiSport Special” a citit în direct mesajul pe care Ilie Dumitrescu l-a primit de la Edi Iordănescu, după victoria României cu Israel (2-1).

„Citesc un mesaj, chiar dacă poate facem o indiscreție, că e un mesaj privat. E trimis de Edi Iordănescu după victoria cu Israel: «Chiar dacă nu realizezi, ai un rol în performanța asta. Prima sămânță ai sădit-o tu, acum 13 ani, când m-ai chemat lângă tine. Mi-ai întins o mână și am prins-o cu toată puterea. 

Cu tine am plecat la drum. Nu știu cât de bun sunt sau nu, dar muncesc zi de zi ca un nebun să fiu mai bun decât în ziua ce a trecut»”, a spus Vali Moraru, potrivit digisport.ro.

„Finalul mi-a plăcut foarte mult. Asta cu «Muncesc zi de zi ca un nebun să fiu mai bun decât în ziua ce a trecut»”, a spus Ilie Dumitrescu. 

E o seară fantastică, cum a fost și cea din Ungaria, împotriva Israelului. Nu am cuvinte să-mi exprim recunoștința pentru acești băieți minunați. Le apreciez enorm caracterul, valoarea. Principalul meu merit este că am crezut necondiționat în ei și am reușit, probabil, să-i fac să înțeleagă cât de mult potențial au și ce lucruri minunate pot să reușească împreună. Contează că România merge la un European după mulți ani. Contează că închidem o campanie fabuloasă, fără înfrângere. Contează că această echipă a arătat românilor că are valoare. M-am bucurat că acești spectatori pleacă acasă fericiți, cum sunt sigur că au fost mulți și în fața televizoarelor.

Băieții și-au făcut datoria față de suporteri, acum suporterii au răspuns și cred că e important să fie alături de echipă și să ne continuăm creșterea. Românii trebuie să fie mândri de băieții lor, echipa națională a făcut un cadou deosebit românilor. Hai, România! Uniți, tot timpul suntem mai puternici. 

- Edi Iordănescu

VIDEO Răzvan Marin: „I-am zis lui Ianis după ce am văzut grupa că ne vom bate la primul loc”

Citește și: 

Ei ne-au dus la Euro! Cei 32 de „tricolori” care au evoluat în această campanie

4 motive pentru care România a reușit o performanță senzațională

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
Vrajitoarea
Vrajitoarea  •  23 Noiembrie 2023, 08:41

Mi-a plăcut mesajul. Felicitări pentru modestie Edi Iordănescu ! Felicitări Ilie Dumitrescu!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează