FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2024

VIDEO Edi Iordănescu recunoaște » Problemă majoră la echipa națională: „Mărturisesc că aveam alte așteptări!”

Selecționerul Edi Iordănescu (45 de ani) a prefațat meciurile amicale cu Irlanda de Nord și Columbia. +25   FOTO
Selecționerul Edi Iordănescu (45 de ani) a prefațat meciurile amicale cu Irlanda de Nord și Columbia.

Articol de - Publicat luni, 18 martie 2024 13:13 / Actualizat luni, 18 martie 2024 14:51

Selecționerul Edi Iordănescu (45 de ani) a prefațat meciurile amicale cu Irlanda de Nord și Columbia.

  • România - Irlanda de Nord se joacă vineri, 22 martie, de la ora 21:45, pe Arena Națională din București
  • Columbia - România, programat marți, 26 martie, de la ora 21:30, se joacă pe Civitas Metropolitano din Madrid.

Naționala României s-a reunit duminică la Mogoșoaia. Edi Iordănescu a condus primul antrenament, iar astăzi a oferit un interviu pentru FRF TV.

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”
REUNIRE
Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”

VIDEO. Edi Iordănescu, înaintea amicalelor cu Irlanda de Nord și Columbia

- Ce urmăriți de la aceste două partide amicale?
- Din păcate, această acțiune este prima și singura între momentul obținerii calificării și turneul final. Cu asta trebuie să lucrăm, trebuie să căutăm și să găsim împreună soluțiile. Pentru mine reprezintă un penultim filtru pentru deciziile finale.

Un penultim filtru în care vă asigur că vom trata aceste jocuri de calificare ca pe unele de Euro. Avem această obligație. Procesul de pregătire va fi compus din 4-5 antrenamente. Un ultim filtru va fi, cu siguranță, perioada de la această acțiune și până la Euro, cu toate evoluțiile băieților la nivel de club.

Vom fi foarte atenți în monitorizare. Sperăm să fie cât mai multe evoluții și cât mai bune. Perioada dintre sfârșitul lui mai și începutul lui iunie va fi cea mai scurtă pe care naționala o are în pregătirea unui turneu final.

- Cât de îngrijorat sunteți de situația jucătorilor care nu prind suficiente minute la echipa de club?
- Sunt extrem de îngrijorat. Mărturisesc că aveam alte așteptări! Realismul nostru în autoevaluare, în pregătirea jocurilor și în jocuri, asta ne-a adus la Euro. Avem datoria de a fi foarte obiectivi și conștienți de locul și momentul în care ne aflăm.

Nu știu ce se aștepta lumea, să reconstruim echipa națională la o singură acțiune? Avem probleme la nivel de club, dar avem un grup care a confirmat. Ne-am calificat într-o manieră fantastică, de pe primul loc. Trebuie să le dăm în continuare încredere. Monitorizăm și alte nume, dar trebuie să mergem pe stabilitate.
- Edi Iordănescu, selecționer România

- Care este situația cu privire la adversarii noștri din grupă?
- În comparație nu stăm bine deloc, în special în acest sezon. Să vorbim un pic statistic. Suntem un pic superficiali când analizăm în spațiul public adversarele. Să facem o comparație cu Slovacia. Este la al treilea European consecutiv, stă mult mai bine decât noi.

Au o experiență importantă. La nivel de cluburi, slovacii au avut două echipe în grupele Conference League și o echipă în primăvara europeană, pe Slovan Bratislava. Au avut 6 jucători implicați în grupele Ligii Campionilor. Noi stăm foarte rău! Ei au avut 10 jucători prezenți la nivel de club în primăvara europeană. Îți oferă un confort incredibil în gestionarea momentelor și a jocurilor. Dacă ne raportăm la Belgia, nu mai e cazul să comparăm. E clar că ne sunt superiori!

Lotul României pentru meciurile amicale cu Irlanda de Nord și Columbia:

PORTARI
Horațiu MOLDOVAN (Atletico Madrid | Spania, 9/0), Florin NIȚĂ (Gaziantep | Turcia, 19/0), Ștefan TÂRNOVANU (FCSB, 1/0), Marian AIOANI (FC Rapid 1923, 0/0);

FUNDAȘI
Andrei RAȚIU (Rayo Vallecano | Spania, 15/1), Cristian MANEA (CFR Cluj, 24/2), Vasile MOGOȘ (CFR Cluj, 4/0), Andrei BURCĂ (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 25/1), Radu DRĂGUȘIN (Tottenham | Anglia, 13/0), Adrian RUS (Pafos | Cipru, 19/1), Ionuț NEDELCEARU (Palermo | Italia, 25/2), Bogdan RACOVIȚAN (Raków | Polonia, 0/0), Nicușor BANCU (Universitatea Craiova, 34/2), Deian SORESCU (Gaziantep | Turcia, 14/0);

MIJLOCAȘI
Nicolae STANCIU (Damac | Arabia Saudită, 66/14), Marius MARIN (Pisa | Italia, 15/0), Alexandru CICÂLDĂU (Konyaspor | Turcia, 35/4), Răzvan MARIN (Empoli | Italia, 52/3), Olimpiu MORUȚAN (Ankaragucu | Turcia, 14/1), Darius OLARU (FCSB, 15/0), Adrian ȘUT (FCSB, 0/0), Dennis MAN (Parma | Italia, 20/6), Valentin MIHĂILĂ (Parma | Italia, 17/4), Ianis HAGI (Deportivo Alaves | Spania, 31/4), Denis DRĂGUȘ (Gaziantep | Turcia, 8/2), Florinel COMAN (FCSB, 12/1);

ATACANȚI
George PUȘCAȘ (Bari | Italia, 40/11), Denis ALIBEC (Muaither | Qatar, 36/5), Florin TĂNASE (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 17/2).

VIDEO. Imagini de la antrenamentul naționalei României

Citește și alte știri din fotbalul românesc:

Gigi Becali anunță o schimbare importantă la FCSB: „Vine peste două săptămâni și veți vedea voi!”
FCSB - Sepsi 2-1
Gigi Becali anunță o schimbare importantă la FCSB: „Vine peste două săptămâni și veți vedea voi!”
„Tricolorii” au primit mingea oficială de la EURO 2024. Imagini de la primul antrenament
EURO 2024
„Tricolorii” au primit mingea oficială de la EURO 2024. Imagini de la primul antrenament

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
gicapuia
gicapuia  •  19 Martie 2024, 20:43
Postat de dolat pe 18 Martie 2024, 16:26

Echipa națională este o pălărie prea mare pentru acest personaj ! Slab selecționer ! Vii cu alibec și tanase ca atacanți și lași pe Birligea acasă ! Trebuie să fii extrem de impotenț să faci asta ! Apoi vii cu Moldovan ca portar și lași pe muuuuuult mai bunul Radu acasă . Slovacia nu este peste România niciodată! Doar în capul lui de copil needucat pentru ca tatucu generalu s-a ocupat de furtisaguri cu partidu comunist PSD

Birligea ca Birligea, dar sa-l lasi pe Rahmani acasa ! In locul lui Alibec, Tanase l-as fi luat pe Sapunaru si Chiriches ! Sa jucam 1-5-5 . Ridem ridem, dar purceau e moarta in cotet ! Daca stai si te uiti mai atent ambele variante sunt adevarate: Nationala e o palarie prea mare pentru Edy, dar si Edy poate sa poarte o palarie mai mare decit nationala Romaniei. Paradoxal !

CanditConstantin
CanditConstantin  •  19 Martie 2024, 12:55

ionescugeorge77, 'doritorul-si-vorbitorul-de rau' isi face numarul pe unde apuca. Romania va juca (si) cu Slovacia. Ca va pierde, ca va face meci egal sau ca va castiga, asta nu stim, dar are sansa ei. Faptul ca va avea juca impotriva unor echipe mai puternice decat Belarus si Andorra este o buna ocazia sa-si testeze fortele si limitele, si sa creasca, atat cat se poate. Si as incheia citandu-l pe legendarul Gica Hagi: "Tineti, mai, cu echipa Romaniei! Tineti cu Romania" Hai Romania!

danut.petnaise
danut.petnaise  •  18 Martie 2024, 21:03

Mitriță?

Vezi toate comentariile (8)
Comentează