FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Edi Iordănescu, apel la sprijin înaintea meciurilor din Nations League: „Echipa națională nu are capacitatea să răzbată singură”

Edi Iordănescu, selecționerul României
Edi Iordănescu, selecționerul României

Articol de GSP - Publicat joi, 21 aprilie 2022 21:22 / Actualizat joi, 21 aprilie 2022 22:13

Selecționerul Edi Iordănescu (43 de ani) a comentat valul de critici venit în urma primelor meciuri pe banca tehnică a naționalei României, cu Grecia, 0-1, și Israel, 2-2.

Fără succes de când a devenit selecționer, Edi Iordănescu cere unitate din partea tuturor și sprijin pentru echipa națională la următoarele meciuri, cele din Nations League.

Arlauskis, intervenție DEVASTATOARE la TV » Replică acidă pentru Balaj + totul despre metodele patronului Varga: „M-a terorizat, s-a pi... pe mine”
CFR CLUJ
Arlauskis, intervenție DEVASTATOARE la TV » Replică acidă pentru Balaj + totul despre metodele patronului Varga: „M-a terorizat, s-a pi... pe mine”

Edi Iordănescu: „Echipa națională nu are capacitatea, maturitatea și forța să răzbată singură”

„Dacă nu aveam încredere nu veneam. Dar ce nu înțeleg este faptul că noi condamnăm atât de mult nivelul jucătorilor, nivelul echipei, contraperformanțele și tot spunem că nu avem valoare, lucru cu care nu sunt de acord, pentru că dacă eram de acord nu veneam. De ce reacționăm așa negativ dacă rezultatele nu sunt pe măsură?

De ce suntem atât de contrariați în momentele alea? Dacă am văzut că nu funcționează lucrurile și nu se îmbunătățesc, hai să încercăm și o altă rețetă. Am spus mereu de unitate. E un moment în care, și o spun cu tărie, echipa națională nu are capacitatea, maturitatea și forța să răzbată singură. 

Are nevoie de suport, deciziile noastre să fie înțelepte, să fie în baza unor analize profunde și să fie cât mai aproape de ceea ce trebuie, pentru că greșeli vom face și noi, cu siguranță. Trebuie să facem front comun, suporterii, presa, conducătorii, cluburile, ca să ne dăm o șansă. Altfel, lucrurile merg într-o direcție pe care nu o putem controla în totalitate”, a declarat Edi Iordănescu la emisiunea „Digi Sport Special”.

Edi Iordănescu, mulțumit după prima acțiune ca selecționer al României

Iordănescu jr a vorbit și despre înfrângerea de acasă cu Grecia (0-1) și egalul din Israel (2-2) și s-a declarat satisfăcut de evoluția echipei naționale.

A fost bine venită această acțiune pentru că un antrenor nou are întotdeauna nevoie de timp și mai ales la echipa la națională une problema cea mai mare e timpul. Din punctul meu de vedere și mă raportez la situația medicală pe care am avut-o, cu 3 focare diferite, am făcut echipa mai mult cu doctorul decât cu staff-ul meu. Nu a fost ușor. 

Chiar spunea doctorul că în toată carriera lui nu a întâlnit așa ceva. Ținând cont de context, mă declar satisfăcut pentru că am atins anumite obiective, am primit anumite răspunsuri, am tras anumite concluzii, însă nu e ușor când ai un plan, un program și lucrurile prestabilite și ți se modifică antrenametele, exercițiile, afli că nu ai numărul de jucători pe care te bazai, ai o poziție descoperită sau nu ai dubluri și atunci trebuie să de adaptezi.

-Edi Iordănescu, selecționer România

Citește și:

Arlauskis, intervenție DEVASTATOARE la TV » Replică acidă pentru Balaj + totul despre metodele patronului Varga: „M-a terorizat, s-a pi... pe mine”
CFR CLUJ
Arlauskis, intervenție DEVASTATOARE la TV » Replică acidă pentru Balaj + totul despre metodele patronului Varga: „M-a terorizat, s-a pi... pe mine”
Ion Crăciunescu îi ia apărarea lui Dan Petrescu, după discursul de la finalul meciului cu Dinamo Kiev: „Nu mai era alt arbitru?”
CFR Cluj
Ion Crăciunescu îi ia apărarea lui Dan Petrescu, după discursul de la finalul meciului cu Dinamo Kiev: „Nu mai era alt arbitru?”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
torque07
torque07  •  22 Aprilie 2022, 09:50

Pt toti iubitorii de SF-uri ce se cred specialisti si investigatori: Iordanescu a fost pus pt ca nu a vrut nimeni sa vina. La fel ca si serialul "presedintele FRF". Nu a vrut nimeni pt ca stiu toti ca e o misiune imposibila. Jucatorii mediocrii, campionatul intern de tot rasul, PRESA mai mult ca toate si "suporterii" , suporterii nostri specialisti in orice si vesnic nemultumiti o fac imposibila. Nu avea cine sa vina decat un antrenor "sters". Ar trebui ca Iordanescu sau oricine ar fi, sa se impace cu gandul ca suporterul si presa romana nu au capacitatea cerebrala sa incurajeze, sa sustina, sa spuna o vorba buna. E peste ei. E ceva ce nu au in ADN. Romanul le stie pe toate mai bine decat oricine, chiar daca nu e meseria lui, e profesor la critice, sa faca misto, sa dea vina mereu pe altcineva decat sa-si asume responsabilitatea. Asta ne e rasa..niste terminati frustrati care se cred destepti. Continuati sa va varsati veninul in ambalajul asta de invelit peste.

108779877311497
George Ionescu  •  22 Aprilie 2022, 09:32

edy tu esti pus politic ...nu pe valoare...ai debutat cu o infrangere acasa ...nu conteaza sprijinul suporterilor ...fiindca faci selectia pe pile ...daca ai selectiona jucatori valorosi la care sa se vada dorinta de a demonstra ca sunt in stare de rezultate bune ar fi altceva ...atunci ai avea sprijinul nostru neconditionat ...

penultimul
penultimul  •  22 Aprilie 2022, 04:40

Oximoron Iordănescu: Am venit fiindcă cred în valoare echipei....singuri nu putem răzbate. Domnule Iordănescu, singuri ați ajuns aici, veți găsi o cale și fără sprijinul suporterilor. Aveți federație cu directori tehnici, regi și boieri ai fotbalului din generația de aur care își împing copiii sa joace și ei la națională, impresari ce au și ei oameni ce trebuie sa joace . Ce va mai trebuie suporteri ? Încropiți acolo ce puteți, bateți mingea dar scutiti-ne de mesaje lacrimogene. Echipa de fotbal a României a ajuns ca partidele politice Cum apare unul nou și cu potențial te gândești - ia sa vedem cum îmi va înșela așteptările și acesta.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează