FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Arlauskis, intervenție DEVASTATOARE la TV » Replică acidă pentru Balaj + totul despre metodele patronului Varga: „M-a terorizat, s-a pi... pe mine”

Giedrius Arlauskis / Sursă foto: Arhivă GSP +23   FOTO
Giedrius Arlauskis / Sursă foto: Arhivă GSP

Articol de GSP - Publicat joi, 21 aprilie 2022 21:25 / Actualizat vineri, 22 aprilie 2022 01:37

Giedrius Arlauskis, aflat în plin scandal cu CFR Cluj, care trebuie să-i plătească despăgubiri consistente, a explicat cu lux de amănunte, fără să menajeze pe nimeni din club, istoricul „divorțului” dintre el și „feroviari”. Principalii clienți ai lituanianului? Președintele Balaj și patronul Nelu Varga.

Într-o intervenție-maraton, care a durat 35 de minute, lituanianul s-a dezlănțuit la adresa președintelui Cristi Balaj, după ce oficialul grupării de sub Feleac spusese azi că urmează să apară „amănunte interesante” despre Arlauskis.

Arlauskis, replică acidă pentru Cristi Balaj: „Mă caută și Interpolul, nu?”

Să începem show-ul, cum vă place vouă, în România! De când am plecat cu scandal, nu am vorbit cu nimeni din presă, nu am dat nicio declarație. Am reziliat contractul în liniște, dar domnul Cristi Balaj, omul cu optimizarea de la CFR, care a adus 17 jucători, dintre care doar unul joacă, iar restul o freacă, a spus niște lucruri. 

După ce a apărut știrea cu datoria clubului către mine, el a spus că nu știe, că nu intră în amănunte. Dar peste două zile a aflat toate amănuntele. I s-a impus din partea cuiva, că așa se întâmplă la Cluj

S-a dus la pauză peste arbitri cu FCSB, l-a trimis cineva, probabil. I-au zis: «Du-te și tu și fă scandal, că oricum nu faci nimic la CFR Cluj!».

- Giedrius Arlauskis, despre Balaj

„După părerea omului cu optimizarea (n.r- Cristi Balaj), mă caută și Interpolul, nu? Când m-am întors de la Al-Shabab, am venit la CFR, însă am pus o condiție: nu vreau bani acum, dar vreau să-mi rezolvați datoriile la ANAF. Noi eram plătitori de TVA și aveam datorie mai veche către ANAF. De asta spune Cristi «Optimizare» Balaj că nu sunt curat”, a spus portarul lituanian, în cadrul emisiunii „Fotbal Club”, de la Digi Sport. 

Cristian Balaj, despre litigiul dintre Arlauskis și CFR Cluj: „Speța nu-l favorizează, vor apărea amănunte interesante”
CFR CLUJ
Cristian Balaj, despre litigiul dintre Arlauskis și CFR Cluj: „Speța nu-l favorizează, vor apărea amănunte interesante”

Arlauskis l-a luat în colimator și pe Nelu Varga: „M-a terorizat!”

„Neluțu, marele patron, a spus: «Nicio problemă, rezolvăm!» Am semnat pe 3 luni, pe 3.000 de euro. Am câștigat campionatul și m-am dus pe drumul meu. Apoi, am fost terorizat de club. Eram terorizat de Neluțu Varga: «Hai înapoi, ajută-ne să mergem în Europa, în Champions League, hai să fim din nou o familie». I-am spus: «Băi Neluțu, am ofertă din Turcia». 

El mă tot freca la cap. După mai multe discuții, prietenul meu Marian Copilu m-a convins să vin până în cantonamentul din Austria. M-am dus și m-au convins, am acceptat oferta”.

Arlauskis, detalii despre contractul de la CFR: „Eu am venit să-i ajut să ia campionatul, iar ei nu s-au ținut de cuvânt”

„Contractul era în felul următor: 300.000 de euro la semnătură și 20.000 de euro pe lună. Atât valora contractul meu! Era mai puțin decât primeam în Turcia, dar am zis: «Bine, fie, hai s-o fac pentru această familie

M-a chemat Marian Copilu să-mi spună că are o rugăminte: «Arla, putem semna contractul până în 31 decembrie pe 5.000 de euro, iar din 2022, de la 1 ianuarie, semnăm pe 20.000 de euro + banii la semnătură? Așa e mai bine pentru club, ajuți echipa din punct de vedere financiar». 

Am semnat pe doi ani și jumătate, ce să fac? OK! Dar peste ceva timp, vine o scrisoare de la secretară, că am eu datorie la ANAF. «Ce datorie, doamnă? Eu am datoria plătită de Neluțu Varga». Mi s-a spus că au fost doar vorbe, că nu s-a plătit nimic. Eu am venit să-i ajut să ia campionatul, iar ei nu s-au ținut de cuvânt. Am aflat apoi că am de plătit 130.000 de euro, de asta aproape că spunea Balaj că mă caută Interpolul”. 

Arlauskis: „Petrescu a considerat că sunt omul lui Copilu și că nu mai sunt bun”

„În contractul de reziliere, Neluțu Varga a trecut acea datorie pe care eu trebuia s-o achit, adică 183.000 de euro. El a trecut-o în contractul de reziliere. Cum a fost rezilierea? Am primit 4 zile de vacanță, eram convins că nu mă mai întorc (n.r. - acțiunea se petrece în toamna lui 2021). Cum Marian Copilu plecase din club, simțeam că nu mai poate fi la fel acolo. 

După două zile, am citit în presă că am fost scos de pe listă. Hopa! Eu nu anunțasem că nu mai vreau să vin. Cine a decis în culise? Nu știu, poate că antrenorul. Ăla cu care am făcut multe minuni prin Liga 1 și prin Europa. Așa meritam, să fiu scos de pe listă? A considerat că sunt omul lui Marian Copilu și nu mai sunt bun. Trebuia să se bazeze pe calitățile mele, nu pe altceva. Să știți că mi-au încălcat dreptul la muncă, puteam să-i dau în judecată”. 

Arlauskis, despre metodele patronului Varga: „«Neluțule, de la 1,6 milioane de euro la 200.000? Cam dureros!»”

„După două zile, mă sună Neluțu Varga: «Tati, fratele meu, familia mea, ce faci? Toate bune? Știi care e treaba? Antrenorul nu te mai vrea, dar tu mai ai contract. Hai să ne înțelegem cumva. Contractul tău e destul de mare». 

Dar el știa ce contract am eu. Tot contractul era în valoare de 1,6 milioane de euro. I-am zis: «Neluțu, hai să facem ceva, să nu ne certăm, să rămânem o familie». A spus că-mi dă 200.000 de euro. «Neluțule, de la 1,6 milioane de euro la 200.000 de euro? Cam dureros!» Am ajuns la consensul că trebuie să-mi plătească 500.000 de euro, sumă separată de problema cu ANAF-ul. 

M-a rugat apoi să-mi dea banii în trei tranșe. Nu prea voiam. A spus că-mi dă prima tranșă în octombrie, a doua în februarie, iar a treia în iulie. În contract scria că dacă nu se respectă prima tranșă, toată suma devine scandentă. Pe 2 octombrie, ei s-au trezit că toată suma a devenit scandentă. Am fost surprins să văd că nu m-a sunat nimeni. Eu trebuia să-mi recuperez banii, așa că avocatul meu a dat clubul în judecată la FIFA. 

Trebuie să încasez 560.000 de euro. În contractul meu scria că CFR Cluj trebuie să-mi plătească și datoria la ANAF. Ce fac de acum încolo? Sunt prins cu litigii, n-am timp de altceva. Am tăcut până acum, chiar dacă aveam multe de spus. În afară de problema cu litigiilor, ar mai fi multe de spus. Oricum, Neluțu Varga s-a pi...pe mine. (...) Dacă nu achită datoria în 45 de zile, vor avea blocate transferurile!”, mai spune lituanianul. 

Arlauskis, intervenție DEVASTATOARE la TV » Replică acidă pentru Balaj + totul despre metodele patronului Varga: „M-a terorizat, s-a pi... pe mine”
Neluțu Varga a ieșit din grațiile lui Arlauskis

În contractul meu, scria că CFR Cluj trebuie să-mi plătească și datoria la ANAF. Până acum, am primit cam 20% din ce trebuie să primesc, s-a întâmplat undeva pe la 20 și ceva martie. Ce spune Balaj, că mi-au plătit o mare parte din datorie? Ei au plătit către ANAF, atât. Ce mare parte? Doar atât am primit!

- Giedrius Arlauskis

Arlauskis nu mai crede în CFR Cluj: „Nu mai au prima șansă la titlu. Petrescu bate câmpii în ultima perioadă”

În încheierea intervenției sale, Giedrius Arlauskis a fost întrebat despre șansele fostei sale echipe de a cuceri un nou campionat. Acesta consideră că CFR nu mai e favorită la titlu, deși „feroviarii” păstrează un avans de două puncte față de FCSB. 

„Nu știu dacă CFR mai ia titlul, dar totul se joacă. Nu știu dacă mai sunt motivați să câștige. I-am văzut cu CSU Craiova și cu FCSB, i-am simțit pe fotbaliști obosiți psihic. Poate nu mai au aceeași foame. Dar nu mai au prima șansă, chiar dacă au două puncte avans

(...)Dan Petrescu bate câmpii în ultima perioadă. Am văzut și ce a spus despre arbitrul de la meciul caritabil, se tot vaită...Cum zic englezii: «Too much» (n.r. -prea mult)”, a spus Arlauskis, conform sursei citate. 

VIDEO Ștefan Gadola, finanțatorul celor de la CFR, despre scandalul din vestiarul ardelenilor

Citește și alte știri despre CFR Cluj:

VIDEO Cât de mari sunt problemele de la CFR Cluj? Victor Becali dezvăluie: „Din ce știu, toți jucătorii de acolo fac asta”

A câștigat degeaba FCSB derby-ul de la Cluj? CFR rămâne favorită la titlu în Liga 1! Cum arată acum cotele de la pariuri pentru campioana din România

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (82)
tinn_2
tinn_2  •  22 Aprilie 2022, 20:12

kvsc e pa. sperăm să aibă curaj mai mulți să spună ce *** e acolo

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

doubleti
doubleti  •  22 Aprilie 2022, 15:17

Ma intreb cat o mai duce echipa asta plina de penibil si de infract()ri. Am auzit astazi la TV o declaratie halucinanta a lui C. Balaj: "Nelutu Varga nu avea cunostinta de sumele cheltuite, el doar venea cu banii....". Bai oameni buni, voi sunteti sana.tosi la cap? Pai cine vreti sa creada aiurelile astea? Pai cum, eu ca finantator sa nu verific ce sa face cu banii mei? Pai eu te las sa te joci cu banii mei? Ori e pr()st, ori este un mare mincin()s si ne ia de pro()sti. Asemenea minciuni n-am auzit in viata mea, nic la gradinita nu foloseam astfel de justicari pentru ca deveneam penibil. Aceasta pseudo-echipa, recte CFR din Cluj-Napoca, este un rau mai mare decat au fost Dinamo si Steaua in comunism. Fac to felul de ilegalitati si vor sa castige doar ei campionatul sub orice forma. Pen.ibilul de Petrescu se plange de arbitraj la un meci CARITABIL (asta e de Cartea Recordurilor), iar patronul Nelutu Varga ii pune pe jucatori sa-si faca firme ca sa scape el de povara taxelor. Si dupa toate astea, mai este si restantier. Eu nu-i inteleg pe jucatorii astia care se duc la CFR stiind ca astia sunt niste infr.actori. Pai il iei pe Roger, inaintea de meciul direct (????) si il bagi in 2 m2ciuri si nici nu dai banii promisi pe el. Il iei pe fundasul de la Medias, tot inanite de meciul direct si-l folosesti ocazional. Ai un lot de 40 de jucatori, si restante de 3 luni. Oare DNA-ul nu se sesizeaza?

steaua.libera
steaua.libera  •  22 Aprilie 2022, 09:49
Postat de sibelius pe 22 Aprilie 2022, 08:52

Vesnica teorie a conspiratiei.

Teoria conspiratiei in combinatie cu mania persecutiei si complexul provincialului

Vezi toate comentariile (82)
Comentează