FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Cristian Balaj, despre litigiul dintre Arlauskis și CFR Cluj: „Speța nu-l favorizează, vor apărea amănunte interesante”

Giedrius Arlauskis // foto: Imago Images
Giedrius Arlauskis // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat joi, 21 aprilie 2022 12:50 / Actualizat joi, 21 aprilie 2022 13:51

Cristian Balaj (50 de ani), președintele lui CFR Cluj, a comentat litigiul dintre Giedrius Arlauskis (34) și clubul vișiniu. Portarul lituanian a avut câștig de cauză după ce a reclamat campioana României la FIFA și ar trebui să încaseze 500.000 de euro.

Giedrius Arlauskis și CFR Cluj s-au despărțit în finalul anului 2021, iar clubul ardelean a acceptat să-i plătească portarului o sumă compensatorie. Arlauskis a reclamat la FIFA faptul că nu au fost achitați 500.000 de euro, iar forul internațional i-a dat câștig de cauză.

Totuși, CFR Cluj va face apel, întrucât doar una dintre cele 3 tranșe convenite nu a fost plătită, potrivit președintelui Cristian Balaj. Acesta avertizează că „vor apărea amănunte interesante” cu privire la înțelegerea pe care Arlauskis și clubul din Gruia au avut-o.

Dan Petrescu, de neînțeles! 3 situații în care s-a contrazis la conferință » „Când pierzi, antrenorul e vinovat, e logic” versus „Când pierdem, toți suntem de vină”
CFR CLUJ
Dan Petrescu, de neînțeles! 3 situații în care s-a contrazis la conferință » „Când pierzi, antrenorul e vinovat, e logic” versus „Când pierdem, toți suntem de vină”

Cristian Balaj, despre cazul Arlauskis: „Am fost informați că are popriri la nivel internațional”

„Am ezitat să vorbim despre această speță, a jucătorului Arlauskis. Aș spune că nu-l favorizează și vor apărea amănunte interesante, până la urmă suntem obligați să ne apărăm, să spunem adevărul.

S-a plătit o mare parte din sumă, a rămas scadentă doar rata din luna iunie. Am primit o informare, că are anumite popriri la nivel internațional, România fiind obligată să se alinieze, să le respecte. Când România solicită altor țări să recupereze sume datorate de anumite persoane către stat, la rândul lor acele state sprijină, colaborează la nivel european.

El a avut o sumă de plată, în cazul unei rezilieri. Vom explica cum și de ce a apărut acea reziliere, ce contract a avut în spate. Te vei speria (n.r. - către Marcel Pușcaș, prezent în studio). Acea sumă a avut 3 tranșe. Ultima tranșă este scadentă în luna iunie. Primele două sunt plătite.

Din păcate, va trebui să prezentăm adevărul. Vor exista lămuriri concludente în acest sens. Vom face o contestație, dar deocamdată nu avem o decizie definitivă, atenție mare”, a declarat Balaj la Pro Arena.

Am câștigat litigiul, există o datorie și aștept să-mi plătească banii. Asta pot să confirm, nu vreau să intru în mai multe detalii. Nu pot să spun suma, nu vă băgați în buzunarul meu. 

Nu știu până la ce dată trebuie să primesc banii, avocații mei se ocupă de asta. Ce știu este că am câștigat, trebuie să mă plătească și aștept să mă plătească, restul sunt povești.

- Giedrius Arlauskis, potrivit Eurosport

Giedrius Arlauskis, salariu uriaș la CFR Cluj 

Vechea conducere a clubului îi făcuse lui Arlauskis un contract foarte mare, portarul lituanian urmând să încaseze, de la 1 ianuarie 2022, 55.000 de euro lunar! Un contract enorm, care ar fi dus, în total, cu taxe, la aproximativ 2 milioane de euro! Contractul a fost reziliat de comun acord la finalul anului trecut.

Acest gen de contracte au constituit și motivul pentru care patronul Nelu Varga a solicitat un audit complet la club pentru ultimii cinci ani. Concluziile acestuia urmează să fie prezentate luna viitoare. 

Arlauskis a luat anul trecut hotărârea să plece de la CFR Cluj, după ce președintele și bunul său prieten Marian Copilu a fost îndepărtat din club.

Jucător la CFR Cluj în două rânduri, august 2017 - august 2020, apoi în 2021, Giedrius Arlauskis a câștigat 6 trofee alături de clubul vișiniu: 4 campionate și două supercupe.

Mai multe știri despre CFR Cluj: 

Dan Petrescu se plânge de arbitraj și după amicalul caritabil cu Dinamo Kiev: „Acum a venit fratele lui Istvan Kovacs, la următorul meci arbitrează sora. Dă, mă băiatule, penalty!”

Contrastul incredibil dintre pretendentele la titlu: FCSB s-a reinventat, CFR Cluj s-a prăbușit

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (21)
babin
babin  •  21 Aprilie 2022, 19:05

In sfarsit, chefereu' are presedintele pe care il merita, un tragator de sfori care se dovedeste acum a fi si ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dodo001
dodo001  •  21 Aprilie 2022, 18:17
Postat de planetfun pe 21 Aprilie 2022, 17:26

Poti sa te uiti sa vezi la fol cum se bucura jumate de stadion.

Ai o privire foarte obtuza din moment ce vezi jumate stadionul intr-un sfert de peluza :))) Iti spun eu, am fost la meci, cei 16.000 nu se bucurau.

dodo001
dodo001  •  21 Aprilie 2022, 18:15
Postat de planetfun pe 21 Aprilie 2022, 17:27

Am vazut, adaptata la noile reguli ale capitalismului, cu insolvente, datorii si legaturi la nivel de partin, federatie, arbitrii ,securitate.

Ei lasa ca infractorii si infractiunile sunt la voi in sud. Vai ce suporteri multumiti aveti cand vedeti ce probleme va faceau patronii in colaborare cu agentii de jucatori. Deocamdata, cele mai bune indicii despre CFR le aveti in fiecare sezon in care s-a batut pentru fiecare punct. Nimic nu a fost primit moca, precum la altii.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează
Close