FOTBAL  »  Superliga  »  PLAY-OFF

Contrastul incredibil dintre pretendentele la titlu: FCSB s-a reinventat, CFR Cluj s-a prăbușit

CFR Cluj - FCSB // foto: GSP
CFR Cluj - FCSB // foto: GSP

Articol de , , - Publicat joi, 21 aprilie 2022 08:06 / Actualizat joi, 21 aprilie 2022 08:19

Incredibil contrast al parametrilor de joc în play-off în privința primelor 3 clasate: FCSB domină majoritatea capitolelor, la unele prima fiind CSU Craiova, iar CFR Cluj e pe ultimul loc aproape pe linie.

Sezonul regulat a fost dominat ca niciodată de CFR Cluj. Practic, n-a avut rival pe măsură. Și-a subordonat adversarele principale, FCSB și CSU Craiova, motiv pentru care a și avut un avans consistent în clasament.

Inclusiv parametrii de joc pentru primele 30 de etape au arătat că trupa lui Dan Petrescu a fost, de departe, echipa cu cel mai bun fotbal. CFR a avut cel mai mare index InStat după terminarea sezonului regulat, urmată de FCSB și de Craiova. Iar diferențele din clasament au fost uluitoate: +14 puncte față de FCSB și +22 față de gruparea din Bănie!

FCSB. Darius Olaru dă peste cap sistemele de monitorizare! Staff-ul tehnic, nevoit să verifice de două ori rapoartele
FCSB
FCSB. Darius Olaru dă peste cap sistemele de monitorizare! Staff-ul tehnic, nevoit să verifice de două ori rapoartele

CFR Cluj, cea mai slabă la 9 din 10 capitole

Totul s-a răsturnat la 180 de grade odată cu desfășurarea primei jumătăți din play-off. Cele 5 meciuri disputate au prăbușit-o efectiv pe CFR Cluj, care a cedat și a îngenuncheat pe toate planurile.

În primul rând ca punctaj, tabloul e acum exact invers față de ceea ce se întâmplase în cele 30 de runde. CFR are -5 puncte și față de FCSB, dar și față de Craiova. Iar clasamentul e oglinda perfectă a fotbalului produs de ardeleni. 

Din 10 parametri esențiali pe timpul jocului, CFR e pe ultimul loc la 90%. Singurul capitol la care nu e cea mai slabă dintre cei 3 granzi e cel al duelurilor câștigate.

Comparație FCSB - CFR Cluj - CSU Craiova, exclusiv pe meciurile din play-off

ParametruFCSBCFR ClujCSU Craiova
Index InStat230219225
Goluri marcate10712
Ocazii de gol948
Șuturi la poartă expediate754045
Șuturi pe poartă expediate461826
Șuturi la poartă primite283529
Șuturi pe poartă primite172114
Procentaj pase precise80%76%84%
Procentaj dueluri câștigate54%53%47%
Driblinguri pe meci211417

În schimb, FCSB și CSU Craiova au suferit transformări remarcabile. De fapt, trupa lui Toni Petrea domină majoritatea acestor parametri, la nu mai puțin de 70% dintre ei fiind cea mai bună. E singura formație care a reușit performanța ca în toate cele 5 etape din play-off să-și domine adversarul din perspectiva șuturilor expediate: la și pe poartă. 

Chiar și în meciul pierdut acasă cu Craiova, FCSB a fost superioară la acest capitol. De fapt, în cele două jocuri cu CFR și oltenii, raportul roș-albaștrilor e unul fabulos: 28-7 șuturi la poartă și 18-3 șuturi cadrate!

FCSB e singura care a dominat pe toată lumea în privința șuturilor

AdversarLa poartăPe poartă
Farul16-911-2
FC Argeș15-49-3
CSU Craiova12-55-2
FC Voluntari16-88-6
CFR Cluj16-213-1

88e minutul în care CFR a tras primul șut spre poarta FCSB-ului în partida directă din ultima etapă. Primul șut cadrat la reușit abia în prelungiri

16 punctea recuperat CSU Craiova din ecartul față de CFR de la finalul sezonului regulat: 11 prin înjumătățire și alte 5 datorită rezultatelor din play-off

12 punctea recuperat FCSB față de CFR de la finalul primelor 30 de etape: 7 prin înjumătățire și 5 în urma parcursului din turul play-off-ului

De ce FCSB vrea Sepsi - Voluntari ca finală a Cupei României

În perspectiva bătăliei pentru titlu, FCSB și-a făcut calcule în ce mod ar fi favorizată de configurația ultimului act al Cupei României. Iar o finală între Voluntari și Sepsi ar însemna două avantaje imense pentru roș-albaștri. 

  1.  Dacă ilfovenii vor juca în Cupă cu trofeul pe masă, atunci disputa cu FCSB, din Liga 1, care va fi programată cu 3-4 zile înainte de finală, va trece în plan secund și, foarte probabil, Ciobotariu va menaja toți titularii, ceea ce ar însemna automat un meci extrem de la îndemână pentru FCSB.
  2. Dacă Universitatea Craiova ar fi în finală, atunci ceea ce Voluntari ar face împotriva FCSB-ului, să menajeze înainte de ultimul act, ar urma și oltenii în Gruia. Partida CFR - CSU Craiova va avea loc în weekend-ul 14-15 mai, iar finala Cupei e programată pe 18 sau 19 mai. Dacă însă Craiova va rata finala Cupei, atunci la confruntarea de la Cluj n-ar mai avea niciun motiv pentru a odihni dintre jucătorii importanți.

Mai multe știri din fotbalul românesc: 

Fotbalistul Craiovei care l-a enervat pe Basarab Panduru: „Trebuia schimbat după 20 de minute! Nu știai la ce te uiți”

Fotbaliștii nu-l mai suportă, Petrescu îi acuză: „Jucați împotriva mea!” » Vestiarul lui CFR Cluj, făcut praf după eşecul cu FCSB

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (23)
janos1907
janos1907  •  21 Aprilie 2022, 17:29
Postat de 1948forever pe 21 Aprilie 2022, 11:28

iti place cum se acuza albitrii? altii nu intra in careu si vor penaltiuri si rosii :))) cel mai frumos e ca nu am primit nici macar penaltiuri si rosiile care au fost. cu arbitraj corect, steaua era campioana cu 5 etape inainte de playoff

Extrem de stupid sa spui asa ceva, din moment ce CFR Cluj avea avantaj de 14 puncte peste FC FCSB la momentul incheierii sezonului regulat, desi FC FCSB a dominat orice clasament privind greselile de arbitraj PRO.

ionica007
ionica007  •  21 Aprilie 2022, 12:37
Postat de contrabas3 pe 21 Aprilie 2022, 11:41

Nu fi rău! Înțeleg că nivelul tău de panică e aproape de 100 de procente, dar să încerci să batjocorești pe unul dintre cei mai buni fotbaliști români la ora actuală, e trist/amuzant. Crezi că lui Tavi Popescu îi pasă că îl numești “Tava”?! Fii și tu mai inventiv! Altfel pari prost! :) . Steaua câștigă campionatul anul ăsta. Craiova pe doi, CFR probabil pe trei.

Ti-am dat un ''like'' in semn de respect, chiar nu am vrut sa-l jignesc pe copil, a fost doar o greseala de tastare, sincer... Dar, la fel de sincer, era de-a dreptul caraghios in ipostaza aia in care sarea si striga ''Steaua'' sus si jos... Respect!

cuviosulmafiot
cuviosulmafiot  •  21 Aprilie 2022, 12:23

Ce de socoteli?!Doar se știe ca fcsb are multe„avantaje”!Recunoscute,dar mai ales,multe nerecunoscute!Dar cel mai mare„avantaj”-NESPERAT-este forma deplorabila a CFR-cu motorul gripat(Deac),cu„vestiarul”in aer și cu un antrenor obtuz!

Vezi toate comentariile (23)
Comentează
Close