FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV // VIDEO Edi Iordănescu, gata să cheme veteranii pentru a se califica la European: „La echipa națională nu contează vârsta”

Edi Iordănescu
Edi Iordănescu

Articol de GSP - Publicat miercuri, 09 februarie 2022 19:05 / Actualizat joi, 10 februarie 2022 00:17

Invitat în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, Edi Iordănescu (43 de ani), noul selecționer al României, a vorbit despre criteriile pe care le va lua în considerare în momentul când va selecționa jucătorii la echipa națională, dar și despre posibilitatea naturalizării altor fotbaliști. 

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

-La Rădoi câți jucători erau pe listă?
 - 58 de jucători convocați, iar lista mea A are 46 de jucători. Am creat și o listă B, un fel de anticameră, care cuprinde jucători cu ștate mai vechi, cu istoric, dar ieșiți din circuit, care nu s-au mai regăsit. 

Vedem care mai pot fi câștigați. Și jucători tineri și foarte tineri. Petrila sau Tavi Popescu, de exemplu, care vin tare din urmă și încercăm să le grăbim procesul de dezvoltare. 

- Din veterani, Săpunaru, de exemplu, mai rămâne în discuție? 
- Oricine! Aprecierile nominale mi-e greu să le fac. Voi apela la oricine poate ajuta echipa națională. Nu cred în vârstă! La echipa națională nu contează vârsta. Eu cred în recunstrucție, în moment și în planuri clare. 

- Cei mai buni din acel moment o să fie chemați. 
- Da. Media de vârstă acum e de 25, 26 de ani și se apropie de cea mai bună pentru performanță. Așa spune statistica, spre 27, 28 de ani. În perioada asta de calificări, vom avea răspunsul cel mai clar de la această generație. 

- Te mai gândești la vreo naturalizare? 
- Eu nu am respins total ideea asta, dar în același timp sunt orgolios și naționalist. Dacă se va întâmpla, asta îmi doresc un jucător care să simtă cu adevărat ceva pentru țara noastră și să fie legat, cum e cazul lui Camora, însurat cu o doamnă din România. Camora este român și mai apoi portughez. Nu refuz chestiunea asta.

Programul României 2022

  • 25.03 Amical cu Grecia (a) 
  • 29.03 Amical cu Israel (d) 
  • 04.06 Liga Națiunilor - Muntenegru (d) 
  • 07.06 Liga Națiunilor - Bosnia-Herțegovina (d) 
  • 11.06 Liga Națiunilor - Finlanda (a) 
  • 14.06 Liga Națiunilor - Muntenegru (a) 
  • 23.09 Liga Națiunilor - Finlanda (d) 
  • 26.09 Liga Națiunilor - Bosnia - Herțegovina (a)

Emisiunea integrală cu Edi Iordănescu:

Citește alte știri despre echipa națională:

Edi Iordănescu are un mesaj direct pentru jucători: „Vreau să clarific totul de la început”

Anunț categoric al lui Edi Iordănescu: „Rămâne sută la sută la echipa națională!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (23)
torque07
torque07  •  10 Februarie 2022, 13:49
Postat de 22robert03 pe 09 Februarie 2022, 23:52

2 ani la nationala atat il tine.

2 ani!!!???? Stai linistit. Dupa 5 meciuri deja incep ziarele atacul :)))) Vesnica "DEMISIA!" Asta-i lege de acum. Schimbam antrenori sa ni se para ca facem ceva..miscam ceva. De fapt...nu schimbam nimic. Tot acas o sa stam. turnee finale tot la tv o sa vedem. Jucaotorii nostrii tot prin Serie B, campionatul intern ceva gen liga 1 din Congo si de copii, tineret, sector juvenil nici nu mai vorbim. Dar las ca schimbam antrenorul si rezolvam toate problemele!

penultimul
penultimul  •  10 Februarie 2022, 08:58

Întâi sunt naționalist si apoi antrenor zice dl. Iordănescu. Phii ne-am liniștit. Nu mai avem nici un motiv să ne uităm la meciurile naționalei. Cu un prenume ca Edward sa te tot înfoi că ești naționalist e o proba de umor involuntar. Și la fel de buni antrenori după acest criteriu ar fi: Dl Branzovenescu Dl. Iordache Pampon Jupân Dumitrache Titirca Farfuridi, îmi pare rau, prea puțin nationalist

22robert03
22robert03  •  09 Februarie 2022, 23:52

2 ani la nationala atat il tine.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează