FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRIETENII LUI OVIDIU

exclusiv // video Anunț categoric al lui Edi Iordănescu: „Rămâne sută la sută la echipa națională!”

Anunț categoric al lui Edi Iordănescu: „Rămâne sută la sută la echipa națională!”
Anunț categoric al lui Edi Iordănescu: „Rămâne sută la sută la echipa națională!”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 09 februarie 2022 18:55 / Actualizat miercuri, 09 februarie 2022 19:27

Edward Iordănescu, 43 de ani, noul selecționer al echipei naționale de fotbal a României, a fost invitatul directorului GSP, Ovidiu Ioanițoaia, la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Cum stau lucrurile din punct de vedere al muncii la echipa națională?
- Simt că nu e niciodată suficient. Merg zi de zi la Federație, fac muncă de teren și voi face și mai multă. Vreau să călătoresc, să merg să discut cu jucătorii și cu antrenorii. Am început deja niște pași în sensul ăsta și în perioada viitoare urmează o deplasare de 7-8 zile, vreau să cuprind cât mai mulți jucători. Nucleul la națională nu e stabil, dar dacă mă uit la ce-a fost până acum, cu aproape 50 la sută din ei am lucrat și ăsta este un avantaj major pentru mine.

- Situația lui Nicușor Stanciu care e în momentul ăsta? 
- Mi-e greu să ajung în China, dar pentru mine nu iese din cărți și rămâne sută la sută la echipa națională. E un jucător valoros și avem nevoie de el. Oricum, ne avantajează și programul.

Edi Iordănescu, replică pentru Victor Pițurcă: „S-a hazardat. Și el a făcut la fel”
SELECȚIONER
Edi Iordănescu, replică pentru Victor Pițurcă: „S-a hazardat. Și el a făcut la fel”

- Programul din iunie cu patru meciuri la rând. 
- Da, patru meciuri în 12 zile. Îți trebuie o strategie diferită și nu poți să mergi pe aceeași structură de echipă, chiar dacă eu îmi doresc omogenitate. Chiar dacă era la Slavia, Nicușor nu putea să joace în toate patru. Abordăm diferit! Nu vom evolua cu el în primul meci, îi dăm timp de acomodare și îl folosim în jocurile doi și trei, sau doi și patru, sau trei și patru.

Programul României în 2022: 

  • 25.03 Amical cu Grecia (a) 
  • 29.03 Amical cu Israel (d) 
  • 04.06 Liga Națiunilor - Muntenegru (d) 
  • 07.06 Liga Națiunilor - Bosnia-Herțegovina (d) 
  • 11.06 Liga Națiunilor - Finlanda (a) 
  • 14.06 Liga Națiunilor - Muntenegru (a) 
  • 23.09 Liga Națiunilor - Finlanda (d) 
  • 26.09 Liga Națiunilor - Bosnia - Herțegovina (a)

Edi Iordănescu a vorbit cu Florin Niță

- Deci el rămâne în cărți! 
- Datoria mea e să găsesc soluții. Să optimizez și să valorific timpul foarte scurt pe care-l am cu echipa, cât mai bine. Încerc în perioade d-astea, teoretic moarte, din prima parte a săptămânii, să călătoresc, să interacționez cu conducători, antrenori, jucători. Să merg să fiu alături de jucători, să-i înțeleg cât mai bine și să-i susțin. În partea a doua a săptămânii avem etapă și facem scouting.

- Unii selecționeri n-au agreat ideea de a merge la jucători. 
- Asta e politica mea și așa o voi face! Zilele trecute, de exemplu, chiar am vorbit cu Florin Niță.

- De mai bine de trei luni el nu mai joacă la Sparta. 
- Și e un jucător exponențial pentru națională, unul dintre cei mai buni în ultima perioadă, dar e într-un moment dificil la club. Am avut deja discuții cu directorul sportiv, sper ca vor urma și cu antrenorul. În perioada următoare o să merg inclusiv acolo și o să încerc să-l ajut. Cu Florin am vorbit peste 45 de minute și cred că a contat pentru el. O să fiu prezent în viața lor atunci când au cu adevărat nevoie de mine.

- Din lotul folosit de Rădoi sunt jucători care nu vor mai intra în discuție?
- Nu pot să spun asta, nu vreau să o luați ca pe un clișeu, dar la națională vine orice jucător valoros. Nu vreau să fac paralele între mine și Mirel și nu vreau să fiu interpretat greșit. Îmi asum faptul că-mi doresc să strângem rândurile și să mergem pe un anumit nucleu. Consider că e important să avem forță de grup, pentru că așa vom răzbate și ne vom atinge obiectivele.

Emisiunea integrală cu Edi Iordănescu:

CITEȘTE ȘI:

Poveste de film! Cum a fugit Miodrag Belodedici din România: „Familia a trecut printr-un tub din grădină! Apartamentul era gol, pe mine m-au pedepsit”
PRIETENII LUI OVIDIU
Poveste de film! Cum a fugit Miodrag Belodedici din România: „Familia a trecut printr-un tub din grădină! Apartamentul era gol, pe mine m-au pedepsit”
Poveste haioasă cu Săpunaru: „Stăteam cu soția în pat și se auzeau primarul și viceprimarul care făceau pariu pe o sticlă de whisky dacă dau gol sau nu”
PRIETENII LUI OVIDIU
Poveste haioasă cu Săpunaru: „Stăteam cu soția în pat și se auzeau primarul și viceprimarul care făceau pariu pe o sticlă de whisky dacă dau gol sau nu”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (13)
ray51
ray51  •  16 Februarie 2022, 18:26

Stimabile, daca nu poti accepta ideea ca Nicușor Stanciu n-are ce cauta la Nationala, din pct meu de vedere deja ai inceput cu stangul. Chestia cu nucleul de jucatori care vor fi senatori de drept, nu e dreapta. Te sfatuiesc sa mergi pe ideea jucatorului destept si fotbalist patriot.

883758598355956
Adrian Fulgos  •  10 Februarie 2022, 21:43

Naționala Românie este la fel ca si suporterii ei si ca toti cei legati de fotbalul autohton. Vai lume. Nici nu s-a uscat cerneala pe semnatura omului şi 95% din comentarii sint venin si negativism.

2tickets.ro
2tickets.ro  •  09 Februarie 2022, 19:51

Juniorul este un antrenor ok,de nivel mediu,însă naționala e altceva decât o echipa de club. Faptul ca încearcă sa formeze un nucleu clar este deja un plus...restul antrenorilor (mai ales Radoi) au schimbat extraordinar de mulți jucători, ceea ce a împiedicat o omogenizare a grupului. Acum,sa fim serioși, nu avem nici jucători de calitate...singura opțiune e sa creem ceva omogen. In fine,o sa trebuiască răbdare, ceea ce nu mai avem de mulți ani...

Vezi toate comentariile (13)
Comentează