FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV Edi Iordănescu îi lasă pe tineri la Euro U21: „Cu siguranță, Drăgușin va fi printre seniori”

Radu Drăgușin
Radu Drăgușin

Articol de , , - Publicat marti, 25 aprilie 2023 12:15 / Actualizat marti, 25 aprilie 2023 12:40

Edi Iordănescu îi va convoca pentru meciurile cu Kosovo și cu Elveția doar pe fotbaliștii U21 pe care are de gând să-i folosească, pe ceilalți îi va ceda lotului de tineret pentru Campionatul European care va avea loc tot în iunie.

Succesele pe care le-a înregistrat naționala de tineret în anii recenți au făcut ca echipa aceasta să fie tratată ca o miză importantă, una de care ține cont și Edi Iordănescu, selecționerul lotului de seniori.

Elias Charalambous și Mihai Pintilii nu se înțeleg! Dispută în vestiarul FCSB: se ceartă care să conducă
FCSB
Elias Charalambous și Mihai Pintilii nu se înțeleg! Dispută în vestiarul FCSB: se ceartă care să conducă

Radu Drăgușin e deja un om de bază

Iordănescu va alcătui lotul pentru meciurile următoare din preliminariile Euro, cu Kosovo și cu Elveția, astfel încât să-i lase lui Emil Săndoi pe jucătorii pe care nu-i consideră esențiali. Surse din Federație povestesc că au existat în zilele acestea discuții la care au participat selecționerii și membri ai Comisiei Tehnice.

Concluzia a fost că sunt foarte importante rezultatele pe care le va avea România la Campionatul European de tineret, o competiție pe care o organizează și țara noastră, și că prezența la un astfel de turneu final o să fie benefică pentru dezvoltarea fotbaliștilor, o experiență care le va folosi.

Edward îi va păstra în lotul lui doar pe jucători pe care va ști că o să-i folosească în etapa din iunie a preliminariilor. "Cu siguranță, Drăgușin va fi printre seniori", explică apropiați ai selecționerului. Fundașul central de la Genoa a fost integralist în prima etapă, în victoriile cu Andorra, 2-0, și cu Belarus, 2-1. El e titular la club și a devenit un fotbalist important și pentru Iordănescu, mai ales că evoluează pe un post pentru care Edi nu are multe soluții.

Îi rămân nume importante lui Emil Săndoi

Ar mai fi posibil ca Edward Iordănescu să-l păstreze și pe Valentin Mihăilă, în funcție de randamentul pe care atacantul îl va avea la Parma în perioada următoare. Mihăilă fusese pe lista cu lotul extins pentru jocurile cu Andorra și cu Belarus. În momentul în care Iordănescu alesese lotul, Vali încă se afla în convalescență după o ruptură musculară și nu s-a recuperat la timp, așa că a rămas pe dinafară până la urmă. El a revenit între timp și a jucat sâmbătă 24 de minute într-o victorie cu Cagliari, 2-1, o partidă în care a înscris și Dennis Man.

Octavian Popescu, la care Edi a mai apelat în mandatul său, va rămâne să joace la Europeanul sub 21 de ani. La fel se va întâmpla cu Târnovanu, cu Markovici, cu Alexi Pitu

În turneul U21, România s-a calificat fără să evolueze în calificări, cu statutul de gazdă. Adversarele din grupă: Spania, Croația și Ucraina. Tricolorii au fost prezenți și la precedentele ediții, în 2019 și în 2021. Cel mai mare succes l-au înregistrat în urmă cu patru ani, atunci au ajuns până în semifinalele competiției. 

Edward Iordănescu, felicitat pentru progres

România a acumulat șase puncte din primele două meciuri în preliminariile pentru Euro 2024. Debutul a fost facil, împotriva celor mai slabe echipe din grupă, așa că următoarele partide vor oferi semne mai clare despre șansele de calificare ale tricolorilor. Kosovo e un rival important în lupta pentru locul al doilea, Elveția e favorita certă pentru câștigarea grupei. 

Chiar dacă specialiști, media și suporteri au criticat estetica din primele două jocuri, cu Andorra și cu Belarus, conducătorii Federației l-au felicitat pe Iordănescu în urma acestui început. Burleanu și Stoichiță l-au complimentat pentru disciplina din lot și pentru atitudinea pe care au manifestat-o jucătorii. Ei i-au confirmat selecționerului puterea deplină: "Ai mână liberă să iei oricare decizii crezi tu că sunt utile pentru calificare, nu contează numele jucătorilor, nu e nevoie să protejezi pe nimeni!".

Ce se mai întâmplă cu Ianis Hagi?

Iordănescu va avea de ales din nou dacă-l convoacă pe Ianis Hagi sau nu. Pentru prima etapă nu l-a inclus în lot, ceea ce adeclanșat furia lui Gică Hagi. "Selecționerul îi spunea lui Ianis că-l considera un fotbalist important, dar acum a arătat că pentru el nu este important, din moment ce nu l-a trecut nici măcar pe lista cu lotul lărgit!", a atacat Hagi senior. 

Edi nu-l convocase fiindcă Ianis jucase foarte puțin pentru Rangers. De la meciurile României cu Andorra și cu Belarus, de la sfârșitul lunii martie, Ianis a mai prins în Scoția doar 14 minute într-o partidă cu St. Mirren, încă un semn că antrenorul lui Rangers nu-l consideră un jucător într-o formă suficient de bun. 

Dacă Hagi junior nu va începe să joace mai mult, șansele ca el să prindă o convocare de data aceasta sunt minime, pentru că Iordănescu va aplica aceleași criterii după care l-a exclus pe Ianis din acțiunea precedentă.

VIDEO Edi Iordănescu, mesaj categoric pentru fotbaliștii pe care nu i-a convocat: „Nu îmi permit luxul să alint jucătorii, așa cum o fac anumite cluburi”

Citește și alte articole:

Mihai Stoica: „Am fost cu Lupescu, a râs Burleanu de el. Cu Gică Popescu am merge până în pânzele albe”
FCSB
Mihai Stoica: „Am fost cu Lupescu, a râs Burleanu de el. Cu Gică Popescu am merge până în pânzele albe”
Răzvan Burleanu a dezvăluit ce salariu are la FRF: „Încă nu l-am publicat, dar o voi face. Nu m-am ascuns niciodată” + Candidează pentru un nou mandat: „Tehnic, există o posibilitate”
FRF
Răzvan Burleanu a dezvăluit ce salariu are la FRF: „Încă nu l-am publicat, dar o voi face. Nu m-am ascuns niciodată” + Candidează pentru un nou mandat: „Tehnic, există o posibilitate”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
torque07
torque07  •  27 Aprilie 2023, 09:43
Postat de albalbastru72 pe 25 Aprilie 2023, 13:15

Daca vrem sa nu ne facem iar de ris in grupa asta de no-names trebuie dat afara rapid Edy,nu are nici o treaba cu fotbalul,trebuie pus un antrenor care are viziune si conceptii de joc,unul care vrea si poate sa ajute echipa nationala.Asta e si arogant si o mare nulitate.

Aceeasi "muzica" repetata de 20 de ani. Mai schimbati si voi ca incepeti sa plictisiti. "dat afara" "dat afara". Va credeti si voi dessstepti vezi doamne. Stiti si voi fotbal :)))) "Trebuie adus cu viziune, caracter, stil de joc" :)))) Becali style! Lasati omul sa-si faca treaba si fiti suporteri. Nu va mai dati voi experti si atotstiutori. Bucura-te de astea doua victorii ca la ce fotbaliatori avem e o minune. In liga1 se joaca fotbal? Se poate numi fotbal profesionist? Eu cred ca e ceva gen Divizia B daca nu chiar C de acum 20 25 de ani. Si de acolo pleaca totul. Asa ca hai sa o lasam mai moale cu "demisia" si "antrenor cu viziune" si sa fim suporteri si atat. Atunci poate o sa inceapa sa mearga lucrurile.

dinamo100
dinamo100  •  25 Aprilie 2023, 16:30

Nu prea inteleg campania asta anti-E. Iordanescu. E un antrenor profesionist cu rezultate bune si foarte bune in ultimii 10 ani, iar in actuala campanie a obtinut pana acum rezultatele dorite. Daca ne uitam la valoarea jucatorilor si la gafele individuale fara numar, nu stiu ce am putea pretinde de la seclectioner. Cat priveste cazul I. Hagi, selectionerul a ales corect sa nu-l aduca deocamdata in lot, iar faptul ca in continuare nu joaca la echipa de club face ca si convocarea lui la urmatoarele meciuri sa fie improbabila.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  25 Aprilie 2023, 13:37

Eu cred ca imitatia de selectioner o sa l convoace pe imitatia de fotbalist ...

Vezi toate comentariile (7)
Comentează