FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV Sfat categoric transmis de Edi Iordănescu pentru Moruțan: „Doar așa poți reveni la națională!”

Olimpiu Moruțan / Sursă foto: GSP
Olimpiu Moruțan / Sursă foto: GSP

Articol de - Publicat joi, 05 mai 2022 18:15 / Actualizat joi, 05 mai 2022 19:02

Selecționerul Edward Iordănescu (43 de ani) s-a aflat zilele trecute la Istanbul pentru a discuta cu antrenorul formației Galatasaray, Domenec Torrent, despre situația internaționalilor români Alexandru Cicâldău (24 ani) și Olimpiu Moruțan (23 de ani).

GSP a aflat că tehnicianul spaniol i-a dat de înțeles selecționerului că nu are încredere în Moruțan și că mizează mai mult pe jucători cu experiență.

În acest context, Edi Iordănescu l-a sfătuit pe mijlocașul cu trei selecții la prima reprezentativă să schimbe neapărat clubul din vară, pentru a juca regulat. „Doar așa poți reveni mai repede în circuitul naționalei”, i-a transmis selecționerul lui Moruțan, conform informațiilor GSP.

Două nume-surpriză pe lista lui Edi Iordănescu pentru meciurile din Liga Națiunilor
CONVOCĂRI
Două nume-surpriză pe lista lui Edi Iordănescu pentru meciurile din Liga Națiunilor

În schimb, Cicâldău este văzut mult mai bine, fiind considerat de responsabilii clubului turc mult mai experimentat decât Moruțan.

Cicâldău a făcut parte din lotul „tricolorilor” pentru amicalele cu Grecia și Israel din martie și va fi convocat și pentru cele patru meciuri din Liga Națiunilor, de la începutul lunii viitoare: cu Muntenegru (4 iunie/Podgorica), cu Bosnia (7 iunie/Zenica), cu Finlanda (11 iunie/Giulești) și din nou cu Muntenegru (14 iunie/Giulești).

Moruțan nu va fi convocat de Edi Iordănescu, Galata nu are încredere în el

În schimb, Moruțan va fi sărit de Iordănescu și de la cea de-a doua sa acțiune ca selecționer.

Edward Iordănescu s-a aflat și în tribune la meciul Galatasaray - Sivasspor 2-3. Moruțan a intrat pe parcurs, în locul veteranului Ryan Babbel, iar Cicâldău a fost rezervă neutilizată. Președintele Burak Elmas nu a reușit să-l convingă pe antrenorul Domenec Torrenta să-i mizeze mai mult pe cei doi fotbaliști români, în care Galatasaray a investit vara trecută peste 10 milioane de euro. 

Edi Iordănescu: „Dacă aveam posibilitatea să lucrez cu el, ar fi plecat mult mai pregătit la Galatasaray”

Edi Iordănescu consideră că Moruțan se confruntă cu probleme la Galatasaray, deoarece nu era suficient de bine pregătit pentru acest transfer.

Selecționerul a explicat, zilele trecute, la Digi Sport, că Moruțan ar fi avut un alt randament dacă ar fi lucrat mai mult cu el la FCSB.

„Cum am semnat cu FCSB, la o săptămână a plecat Moruţan. O ofertă bună pentru el, pentru club. Când a aflat de ofertă, a venit la mine în cameră, am discutat şi l-am înţeles.

Dar dacă aveam posibilitatea să lucrez cu el şase luni, un an de zile, ar fi plecat mult mai pregătit la Galatasaray, nu mai traversa perioadele pe care le traversează şi nu se mai punea problema, cum s-a tot vorbit în spaţiul public, de împrumutul lui înapoi.

Mai avea multe lucruri de pus la punct la mentalitate, la implicare, la disciplină, la viaţa extrasportivă, la personalitatea lui, la psihicul lui. Nu era pregătit pentru această mutare, dar a plecat în baza talentului lui", a declarat Edi Iordănescu la Telekom Sport.

VIDEO Ce se întâmplă cu Olimpiu Moruțan: „E un blocaj, nu știe engleză!”

Citește și alte știri despre echipa națională:

EXCLUSIV Două nume-surpriză pe lista lui Edi Iordănescu pentru meciurile din Liga Națiunilor

EXCLUSIV Vești rele pentru Edi Iordănescu » Pe ce titulari nu se va putea baza la primele meciuri din Liga Națiunilor

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează