FOTBAL  »  NATIONALA  »  ACCIDENTARE

EXCLUSIV Vești rele pentru Edi Iordănescu » Pe ce titulari nu se va putea baza la primele meciuri din Liga Națiunilor

Dennis Man (stânga)
Foto: Imago
Dennis Man (stânga) Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 03 mai 2022 18:43 / Actualizat marti, 03 mai 2022 19:17

Cu o lună înaintea meciurilor din Liga Națiunilor, selecționerul Edi Iordănescu a primit vești proaste din partea lui Dennis Man (23 de ani), accidentat la sfârșitul lunii aprilie.

Man a suferit o entorsă la gleznă înaintea meciului pe care Parma l-a pierdut în campionat, scor 1-2, în fața Perugiei. Inițial, se preconizase ca acesta urma să absenteze circa 3-4 săptămâni, astfel că ar fi fost refăcut la timp pentru primele 4 meciuri ale României din Liga Națiunilor. 

Edi trebuie să inventeze 4 jucători » Bătăi de cap pentru selecționer înaintea debutului în Liga Națiunilor
LIGA NAȚIUNILOR
Edi trebuie să inventeze 4 jucători » Bătăi de cap pentru selecționer înaintea debutului în Liga Națiunilor

Din păcate pentru internaționalul român, acesta nu va putea fi în lotul lui Edi Iordănescu pentru partidele menționate. Din informațiile GSP, Man a făcut un RMN, iar rezultatul este unul nafavorabil: acesta indică probleme la ligamente, iar fotbalistul celor de la Parma este nevoit să stea departe de gazon timp de două luni.

Man nu e singura problemă a lui Iordănescu

Pe lângă Man, Nicolae Stanciu este foarte posibil să lipsească din nou din lotul lui Edi. Mijlocașul celor de la Wuhan Three Towns, încă nu a jucat niciun meci în tricoul noii sale echipe, campionatul în China încă neîncepând. Este puțin probabil ca sezonul să înceapă până în iunie, astfel ca Stanciu să aibă câteva partide în picioare. În acest caz șanele ca el să fie convocat sunt minime.

Tot pe lista indisponibililor se află și Ianis Hagi, accidentat de o perioadă lungă de timp, românul de la Rangers urmând a reveni abia în septembrie.

Dilemele lui Iordănescu înaintea meciurilor din Liga Națiunilor

Iordănescu a observat în amicale că există patru posturi pentru care trebuie să reevalueze opțiunile: fundaș dreapta, fundaș central, mijlocaș defensiv și atacant. Care sunt soluțiile pe care le are la dispoziție?

Apărătorul dreapta e foarte greu de ales. Cristi Manea nu e titular de bază la CFR, iar de randamentul lui Andrei Rațiu din jocul cu Grecia nu a fost mulțumit Iordănescu. Rațiu e la Huesca, în liga a doua spaniolă. Nici el nu e de neclintit din echipă. În sezonul acesta a adunat 30 de prezențe, însă titular a fost doar în 23 dintre partidele acestea. Manea e într-o situație chiar mai rea. În cele mai recente două meciuri ale CFR-ului, Petrescu l-a folosit pe internaționalul român doar în 22 de minute, 15 cu FC Voluntari și șapte cu Farul. Manea nu a reușit să-și facă loc în formula de start nici măcar când a fost suspendat Susici, rivalul de pe post!

Cel mai greu îi este lui Edi să găsească un mijlocaș defensiv. Spre deosebire de Rădoi, el ține să aibă în fața apărării un mijlocaș puternic, bun recuperator.

La prima convocare, Iordănescu i-a avut în lot pe Bordeianu și pe Marius Marin. Mijlocașul de la CFR e într-un regres și la echipa de club, unde oricum e utilizat des ca inter într-un mijloc din trei, nu ca închizător. Marin nu prezintă nici el garanții. Până la 23 de ani, mijlocașul de la Pisa, din Serie B, a bifat doar trei selecții și a fost titular numai în amicalul disputat recent cu Israel.

Ilie Dumitrescu a propus o soluție: urcarea lui Chiricheș din apărare la mijlocul terenului. Pițurcă a apelat la o astfel de soluție la Euro 2008, un turneu în care el l-a folosit pe Chivu în linia mediană. Contextul e însă diferit. Pițurcă și-a permis atunci să-l avanseze pe Chivu deoarece îi avea ca stoperi pe Goian și pe Tamaș. Iordănescu nu are nici măcar o pereche decentă a lui Chiricheș. Dacă l-ar muta pe Vlad la mijloc, el ar rămâne cu defensiva total descoperită! Ar trebui să aleagă doi dintre Andrei Burcă, Nedelcearu, Adrian Rus. Și-ar putea întări mijlocul, în cazul în care Chiricheș va putea fi bun ca mijlocaș, dar și-ar șubrezi sigur apărarea.

Rezolvă cu Eric Bicfalvi problema din atac?

Iordănescu s-a convins după amicalele cu Grecia și cu Israel că trebuie să scotocească și după un atacant. Între timp, a jucat din ce în ce mai bine Markovic, însă atacantul Universității Craiova încă nu are anvergura unui internațional verificat în partide interțări și în meciuri din cupele europene. După o perioadă dezastruoasă petrecută în Championship, George Pușcaș a revenit în Serie B, la Pisa, și se află din nou într-o formă bună. 

A jucat ca titular în 12 partide și a marcat șapte goluri în campionat. O soluție-surpriză ar putea-o constitui convocarea lui Eric Bicfalvi. Jucătorul fost la FCSB și la Dinamo evoluează acum pentru Ural, unde e utilizat ca vârf. În stagiunea aceasta a marcat opt goluri în 25 de jocuri. În cele mai recente două meciuri a marcat trei goluri, unul cu Ufa și două cu Dinamo Moscova. Iordănescu e la curent cu forma excelentă a lui Bicfalvi și îl are pe lista cu posibilii convocați.

Programul României în Liga Națiunilor:

  • 4 iunie 2022: Muntenegru – România (ora 21:45)
  • 7 iunie 2022: Bosnia – România (ora 21:45)
  • 11 iunie 2022: România – Finlanda (ora 21:45)
  • 14 iunie 2022: România – Muntenegru (ora 21:45)
  • 23 septembrie 2022: Finlanda – România (ora 21:45)
  • 26 septembrie 2022: România – Bosnia (ora 21:45)

VIDEO Viitorul lui Dennis Man, deja decis? Victor Becali: „Va fi vândut sau împrumutat”

Citește și:

„M-a sunat: «Iartă-mă, Giovanni! Am fost fraier»” » I-a bătut obrazul lui Lippi jr., venit la București pentru doi jucători din Liga 1
REPROȘURI
„M-a sunat: «Iartă-mă, Giovanni! Am fost fraier»” » I-a bătut obrazul lui Lippi jr., venit la București pentru doi jucători din Liga 1
Naționala U19 a României și-a aflat adversarele de la EURO » Grupă dificilă pentru „tricolori”
EURO 2022
Naționala U19 a României și-a aflat adversarele de la EURO » Grupă dificilă pentru „tricolori”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
fairplayromania
fairplayromania  •  03 Mai 2022, 22:48

Este o veste excelentă ptr Natională ! Avem o şansă dar din păcate o să apară ăia de fcsbî....si or să distrugă totul.

7kay
7kay  •  03 Mai 2022, 20:26

Mijlocaș la închidere cu talie și bun este Crețu de la Craiova. Și tot de la Craiova stoper este Papp.

matserban
matserban  •  03 Mai 2022, 20:16

Lot de 25 (nu ca e preferatul meu, dar asta va chema): Nita, Moldovan, Iacob/Aioani- Ratiu, Sorescu, Chiriches, Burca, Rus, Nedelcearu, Camora, Bancu- Olaru, R Marin, Cretu, Marius Marin, Stanciu, Tanase, Cicaldau- Ivan, Maxim, Petrila/Dobre, Puscas, Markovic, Oct Popescu, Mihaila. Probabil si alti cativa (Mitrita, Alibec, Bordeianu, Cristi Ganea, Iulian Cristea), ca sunt 4 meciuri si va roti. Eu as fi mers pe Iacob, Nita, Moldovan- Vali Cretu, Ratiu, Chiriches, Burca, Rus, Sapunaru, Cr Ganea, de Nooijer (selectionabil)- Olaru, R Marin, Cretu, Bordeianu, Alex Dobre, Stanciu- Cimpanu, Cordea, Ivan, Puscas, Petrila, Oct Popescu. Indiferent cat de bun ar fi Mihaila, daca nu joaca decat cateva minute eu nu l-as lua inaintea lui Petrila sau chiar Vali Gheorghe (care nici el nu a fost folosit mult in ultimul timp).

Vezi toate comentariile (7)
Comentează