FOTBAL  »  NATIONALA  »  ELVEȚIA - ROMÂNIA

VIDEO Conferință Edi Iordănescu și Nicolae Stanciu înainte de Elveția - România: „Nu este o bucurie să auzi că adversarii spun că suntem o echipă mică. Avem două opțiuni”

Edi Iordănescu, selecționer România, și Nicolae Stanciu +25   FOTO
Edi Iordănescu, selecționer România, și Nicolae Stanciu

Articol de - Publicat duminica, 18 iunie 2023 19:25 / Actualizat duminica, 18 iunie 2023 20:31

În această seară a avut loc conferința de presă a României înainte de duelul cu Elveția din preliminariile EURO 2024. La pupitru au venit selecționerul Edi Iordănescu (45 de ani) și mijlocașul Nicolae Stanciu (30). 

  • Elveția - România se va juca luni seara, de la ora 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Prima TV. 
  • Pe 16 iunie, România a remizat în Kosovo, 0-0
  • Reporterul special Costin Ștucan și fotoreporterul Raed Krishan sunt corespondenții GSP la Lucerna (Elveția) și transmit toate informațiile care contează înaintea, în timpul și după duelul Elveția - România din preliminariile EURO 2024.
Laudă sau ironie? Shaqiri la conferință: „Cum îl cheamă? Așa, Pușcaș! Un nume celebru, nu? N-are nevoie de prea multe ocazii ca să dea gol”
ELVEȚIA - ROMÂNIA
Laudă sau ironie? Shaqiri la conferință: „Cum îl cheamă? Așa, Pușcaș! Un nume celebru, nu? N-are nevoie de prea multe ocazii ca să dea gol”

VIDEO » Conferința integrală a lui Edi Iordănescu și Nicolae Stanciu înainte de Elveția - România

Conferința a început cu întrebările jurnaliștilor elvețieni. Selecționerul Edi Iordănescu a răspuns în limba engleză: 

Edward Iordănescu: „Întâlnim o echipă din Top 6 în Europa. Noi venim cu personalitate, venim să luptăm. Credem în noi”

  • „În ceea ce privește adversarul, înțelegem foarte bine calitatea și valoarea acestuia. Am mers la Campionatul Mondial să urmăresc meciuri și știu că Elveția este o echipă foarte valoroasă, cu mulți jucători de calitate. Elveția are un antrenor experimentat, este prezentă la toate turneele finale. 
  • În acest moment, și eu nu supraevaluez adversarii, consider că Elveția este în TOP 6 naționale europene și probabil TOP 4 în ceea ce privește calitatea jocului. Foarte multă calitate, precum un ceas elvețian.
  • Venim cu personalitate, cu mentalitate, reconstruim echipa cu mulți jucători cu potențial. Credem în noi, venim să luptăm și să obținem punct sau puncte.
  • Încă avem talent, potențial. Avem câțiva jucători experimentați, unul dintre ei este aici, lângă mine. Căpitanul nostru, cu un CV foarte bun, multă experiență și trofee. Avem mulți tineri care vin din urmă, dar dacă nivelul nostru nu este cel așteptat, înseamnă că nu am făcut anumite lucruri bine. Dar cred că revenim cu o mentalitate mai bună, mai multă disponibilitate să luptăm, să jucăm ca o echipă. 
  • Cred că ne trebuie câteva rezultate bune, apoi echipa își va arăta potențialul. Acum nu avem jucători la cele mai bune echipe europene, dar cred că potențialul este pentru echipe mai bune. Sunt încrezător că jucătorii noștri înțeleg asta și vor lupta mai mult pentru poziția lor pe viitor”. 

Nicolae Stanciu: „Vom ajunge să fim o echipă mare din nou. N-am fost niciodată atât de uniți. E perfect!”

Căpitanul Nicolae Stanciu a fost întrebat în legătură cu afirmația lui Shaqiri, vedeta Elveției, care în conferință a vorbit despre România ca despre o echipă mică. În același registru s-a exprimat la adresa noastră și selecționerul Murat Yakin.

„Decarul” României a răspuns, apoi a ținut să precizeze și că n-a mai întâlnit un asemenea grup unit în vestiarul „tricolor” de când vine la lot. 

Cred că în momentul de față nu suntem o echipă mare, având în vedere că în ultimii 8 ani nu am fost la un turneu final, dar declarația lui (n.r. Shaqiri) nu face decât să ne motiveze mai mult. Știm ce avem de făcut, unde vrem să ajungem și cu siguranță vom ajunge să fim o echipă mare din nou. 

Așa cum a spus și Mister, în momentul de față nu avem mulți jucători la echipe de top din Europa. De aceea, pentru noi această campanie înseamnă foarte mult. Poate așa vom reuși să scoatem din nou capul în lume, să atragem atenția unor cluburi importante. Mă refer în special la cei mai tineri, care vor avea șansa să ajungă la cluburi importante dacă ne calificăm la EURO. Ne dorim foarte mult să ajungem acolo, luptăm, iar cu siguranță vom crește în următorii ani și vom ajunge unde ne dorim.

Ne bucurăm că a trecut meciul cu Kosovo, chiar vorbeam că va fi un test important pentru noi. Nu țin minte să fi jucat un meci atât de important pe un asemenea teren, jumătate de teren a fost o baltă! Ne-a testat acel meci, a fost foarte solicitant din toate punctele de vedere. Știm ce am făcut, ne-am bucurat pentru acel punct pentru că știm că a fost muncit. Mâine vom avea șansa de a jucat pe un teren normal, care ne avantajează și pe noi și pe ei. Așteptăm meciul cu încredere. 

Cred că toți jucătorii din lotul lor ar putea face diferența. Nu acordăm atenție specială nimănui, unui singur jucător.

Ne-am bucurat toți, nu doar cei 3-4 jucători care apar în poză. (n.r. referitor la golul anulat de VAR kosovarilor). Știam ce înseamnă acel meci, rezultatul lui pentru această campanie. Suntem uniți, toată lumea s-a bucurat. Nu ne-a ajutat VAR-ul, a fost un gol neregulamentar, iar decizia corectă era anularea lui. 

Suntem concentrați la ce trebuie să facem aici, toți avem obiectivul de a ajunge la EURO. Muncim pentru asta și nu lăsăm ca lucrurile de afară să ne afecteze. Sperăm să ne mulțumim pe noi prima dată, clar că am vrea să îl mulțumim și pe Mister, pe suporteri, să le facem o bucurie. Sunt foarte încrezător că vom scoate un rezultat pozitiv mâine. 

Campaniile trecute nu au fost începute atât de bine. Sunt 8 ani de când nu am mai fost la un turneu final. Acum avem un grup foarte bun și unit, nu lăsăm lucrurile venite din exterior să ne afecteze, să ne încurce pe drumul nostru.

Pentru mine, un rezultat bun ar fi victoria. Ar fi ideal, dar și un punct ar fi mulțumitor. 

Ne-am adunat, totul e perfect în interiorul grupului, toți tragem la aceeași căruță. Nu ne rămâne decât să demonstrăm asta pe teren, să luptăm ca până acum și să ajungem la Campionatul European. 

Avem jucători în cele mai importante campionate europene, dar trebuie să ne concentrăm și împotriva echipelor mai mici
Murat Yakin, selecționer Elveția

Edi Iordănescu a dorit să adreseze câteva gânduri:

„Vă mulțumesc pentru prezență, pentru că sunteți alături de noi. Este important, spun că suntem pe un drum bun. Sunt multe lucruri bune care se întâmplă în interiorul grupului. Îmi doresc ca în scurt timp să iasă cât mai multe dintre ele la suprafață. Am văzut chiar la ultimul joc o echipă cu spirit, cu atitudine, care s-a muncit, s-a sacrificat, a acceptat lupta și a obținut un rezultat de acceptat pentru noi. Este un punct care poate conta foarte mult în economia finală.

Referitor la meciul de mâine, nu cred că Elveția are nevoie de prea multe cuvinte de prezentare. O cunoaștem foarte bine, cu jucători care joacă la cel mai bun nivel, care performează. Am urmărit-o la Campionatul European, este o forță a Europei în momentul de față. 

Asta este și mai provocator pentru noi, trebuie să ne ridicăm nivelul, să facem un efort și mai mare decât am făcut-o acum două zile, în ciuda situației cu două deplasări, cu drumul, oboseala, multele probleme medicale. Sunt detalii care contează, dar la care trebuie să găsim răspunsuri și soluții”. 

Iordănescu: „Estetic am jucat cu Andorra. În Kosovo era imposibil. Punctele ne duc la Euro, nu estetica” + „Am așteptări foarte mari de la cei care vor intra pe parcurs cu Elveția”

A urmat dialogul cu jurnaliștii români. Iată ce a transmis selecționerul:

  • „Am venit pentru puncte. 
  • Mă așteptam să fie presiune, să avem o campanie dificilă, cu momente grele. Echipa a răspuns bine, consider că suntem pe drumul corect. Echipa a dat semnale foarte bune, sunt sigur că dacă ar primi și mai multă încredere nivelul s-ar ridica și mai repede. Acceptăm și criticile, chiar dacă personal nu sunt de acord cu unele dintre ele, știu să respect opiniile. 
  • Nu putem vorbi despre estetică la un meci care s-a jucat pe mocirlă. Ați văzut cât de greu a fost, echipa s-a dăruit total. Nu ne stă prea mult în caracter să acceptăm lupta dusă până la limita regulamentului, dar echipa a arătat din nou spirit și atitudine după mult timp. Am văzut toți jucătorii puși în slujba echipei și pentru mine asta a fost foarte important. Am încercat să jucăm cât de estetic am putut cu Andorra, am produs un rezultat bun. Am încercat să jucăm la București, am avut momentele noastre cu Belarus, dar era imposibil să încercăm asta cu Kosovo. Punctele ne duc la European, nu estetica. 
  • Obiectivul meu este să mergem la EURO, nu voi comenta declarațiile din spațiul public. Obiectivul principal este ca și după această dublă să rămânem pe loc de calificare, dacă se poate neînvinși. Orice punct, când vorbim despre o dublă deplasare foarte complicată, este binevenit. Până acum am luat unul, să vedem ce vom reuși să producem și mâine. 
  • Chiar dacă oboseala este accentuată, trebuie să găsim resurse. Mâine va fi un joc cu un consum energetic fantastic, trebuie să compensăm cu efort, sacrificiu, să facem un joc foarte bun de echipă și când vom avea momentele noastre să fim cât se poate de pragmatici. 
  • Am sunat adunarea, au fost atât de mulți ani de secetă și cred că cel mai important era să lucrăm la mentalitate. Acolo s-a lucrat cel mai mult, să scoatem în față forța grupului. Am ajuns la progres prin muncă.  
  • Elveția a jucat pe o suprafață mult mai bună cu Andorra, a avut o posesie categoric mai bună, mingea a circulat cu multă calitate. 
  • Va fi foarte important să propunem o siguranță bună defensivă, să stăm în rezultat. Așteptările mele de la cei care intră sunt mari, iar cei care vor intra pe parcurs și mai mari. 
  • Nu este o bucurie să auzi asta, că ești etichetat în acest fel (n.r. - ca o echipă mică), dar avem doar două opțiuni: să abandonăm sau să luptăm. Datoria noastră este să dăm totul pentru a ridica nivelul și a ne câștiga din nou respectul. Nu este ușor, este un proces, suntem pe drumul corect și asta contează”.

Mai multe știri despre Elveția - România: 

Remarcatul lui Costel Gâlcă din naționala României: „Va fi un jucător important în viitor”

Liviu Ciobotariu, despre șansele României în Elveția și meciul-cheie al preliminariilor: „Pe acela trebuie neapărat să-l câștigăm”

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (22)
dany779
dany779  •  21 Iunie 2023, 08:18
Postat de imgb pe 18 Iunie 2023, 23:29

Hagi si Stanciu ?...ba, ***' ?

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

contrabas3
contrabas3  •  19 Iunie 2023, 02:22
Postat de freddy pe 18 Iunie 2023, 20:09

Am curaj sa fac pariu ca o sa facem un meci extraordinar! Sunt convins de asta! O sa vedeți!

Câștigă România. Asta e clar.

Dino
Dino  •  19 Iunie 2023, 02:12
Postat de magic4ever pe 18 Iunie 2023, 23:20

Iordaneacu Jr deja isi cauta scuze pentru o eventuala infrangere la scor si ii umfla pe Elvetia care nu este si nu o sa fie niciodata in top 6 echipe din Europa sau in top 4 ca joc....Sunt cel putin 10-12 echipe mai bune decat Elvetia in Europa

Ahahhaha, auzi la el top 6. Noi nu am batut Kosovo. Elvetia poate sa fie si pe locul 20 in Europa tot nu-i batem. Auzi la el isi face sperante sa batem o echipa din top 10 european....ahahahahahha

Vezi toate comentariile (22)
Comentează