FOTBAL  »  NATIONALA  »  ELVEȚIA - ROMÂNIA

EXCLUSIV A învins Elveția cu tricolorii în 2012, tot la Lucerna! Cel mai apostrofat #10 al naționalei: „Victorie! Eu aș miza pe Stanciu și pe Alibec”

Articol de - Publicat duminica, 18 iunie 2023 16:40 / Actualizat duminica, 18 iunie 2023 16:53

George Florescu, 39 de ani, a explicat pentru GSP.ro de ce îi vede titulari la Lucerna pe Denis Alibec și pe Nicolae Stanciu în detrimentul lui George Pușcaș și Ianis Hagi, de ce consideră că Deian Sorescu va fi bun din nou pe stânga și de ce are încredere într-un rezultat pozitiv luni seară

  • Elveția - România e următorul joc al „tricolorilor”. Se dispută luni, 19 iunie, de la 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Prima TV.
  • „Tricolorii” ocupă în acest moment poziția secundă în grupa I, având două puncte mai puțin decât liderul Elveția.
  • Primele două clasate se califică direct la Campionatul European de anul viitor, competiție găzduită de Germania.

George Florescu, 39 de ani, are încredere că România poate furniza o surpriză de proporții luni seară, de la ora 21:45, în deplasarea din Elveția. Chiar dacă România nu a impresionat deloc la Priștina, 0-0 cu Kosovo, clujeanul este de părere că elevii lui Edward Iordănescu pot da lovitura la Lucerna.

Ce a scris presa din Serbia după incidentul provocat de ultrașii români la meciul din Kosovo: „Au ținut să sublinieze că nu recunosc așa-zisul stat”
KOSOVO - ROMÂNIA 0-0
Ce a scris presa din Serbia după incidentul provocat de ultrașii români la meciul din Kosovo: „Au ținut să sublinieze că nu recunosc așa-zisul stat”

Când România a învins Elveția tot pe Swissporarena

Într-un dialog cu Gazeta Sporturilor, fostul mijlocaș central, care a purtat și celebrul număr 10 la prima reprezentativă, și-a adus aminte de un succes pe care tricolorii l-au repurtat în urmă cu 11 ani, tot la Lucerna! Locul de disputare al confruntării de luni seară, de asemenea.

A fost titular în echipa condusă de Victor Pițurcă, în 2012, care a învins Elveția la ea acasă, scor 1-0, prin reușita lui Gicu Grozav. Era un meci amical, la noi mai jucau, printre alții, Lobonț, Chiricheș, Raț, Cristi Tănase, Bourceanu, Daniel Niculae, Chipciu sau Maxim, în timp ce la naționala Țării Cantoanelor, condusă de reputatul Ottmar Hitzfeld, au evoluat Sommer, Lichsteiner, Djourou, Xhaka, Inler, Barnetta, Derdyok, printre alții.

11selecții a adunat Geo Flores la prima reprezentativă, având și un gol

Iată 10 idei de la Geo Flores în avancronica partidei Elveția - România:

- „Victorie, ce să zic?! Eu am avut posibilitatea să joc un meci amical contra Elveției, în 2012, când naționala României a învins cu 1-0 în deplasare. Și era o echipă mult mai solidă decât cea de acum. Elveția e o forță și în prezent, dar trebuie să credem. S-au întâmplat multe rezultate surpriză pe plan continental în ultima perioadă, de aceea putem și noi face ceva deosebit"

- „Cred că ar trebui să vină și momentul nostru, sperăm la o victorie. Bine, nicio remiză nu ar fi de lepădat! Orice rezultat pozitiv se adaugă la încrederea jucătorilor, a antrenorului, la un plus pentru ceea ce va urma"

- „La Euro 2024? De ce nu? Cred că România poate fi la acest turneu final, cu pași mici, dar siguri"

- „Dacă ne uităm pe foaie, strict la ceea ce înseamnă istoria naționalei României și scurta istorie a kosovarilor, cu siguranță, favoriții am fost noi. Dar în zona ex-iugoslavă e un spirit aparte, fiecare are o dăruire exemplară. Eu zic că am scos bine o remiză! Ex-iugoslavii au o bărbăție ce-ar fi bine să o avem și noi. Important e că n-am pierdut"

- „Alibec sau Pușcaș în atac? Alibec, cred, asta dacă o să poată evolua, fizic, vorbind. A avut un sezon senzațional, are un avantaj moral fiind campion cu Farul. E tehnic, puternic, are execuții, inventivitate, fiind unul dintre cei mai inspirați atacanți ai României în momentul de față. L-am avut coleg la Astra, îl știu de atunci. Era perioada când Budi și Alibec când făceau legea în România"

- „Pușcaș nu e slab, deloc, dar e alt profil decât Alibec. Ținând cont de filosofia fotbalului românesc și al naționalei, unde ne bazăm pe jucători mai tehnici, mai combinativi, se potrivește mai bine Alibec. Să țină mai mult de minge, să facă posesie, deși în Kosovo n-am făcut aceste lucruri..."

- „Fundașul stânga? Cred că Sorescu are un plus, îl ajută experiența, chiar dacă nu acela e postul lui. Știe, totuși, fișa postului, de apărător lateral. Sorescu a reușit să aibă și niște meciuri la un nivel ridicat decât Țicu, de exemplu. Deși Valentin a făcut un sezon foarte bun, nu întâmplător e la prima reprezentativă"

- „Stanciu sau Ianis Hagi? Jucători foarte, foarte valoroși ambii. M-aș duce pe varianta Stanciu, din motive destul de obiective. Ianis a fost accidentat foarte, foarte mult, nu știu în ce măsură și-a revenit la capacitatea maximă, din punct de vedere fizic. E deosebit valoros, dar trebuie să facă față fizic, mai ales că Elveția stă bine la forță fizică. 

E decizia obiectivă, nu a valorii individuale. Ianis a demonstrat la națională că joacă foarte bine, dar, acum, după o perioadă lungă de absență, s-ar putea, nu știu!, să nu fie la capacitate maximă"

- „Edi Iordănescu... Mie mereu mi-a plăcut de el, începând din perioada Gaz Metan, unde s-a evidențiat cu rezultate foarte bune la o echipă mică. A continuat apoi la CFR Cluj, cred că trebuia să rămână mai mult acolo. A demonstrat că e antrenor de valoare și merită să fie selecționer. România nu mai e la nivelul "Generației de Aur", așteptările noastre ar trebui să fie mai obiective”

-„Noi nu mai avem nici măcar un singur fotbalist la o echipă de top, care să se bată an de an la titlu în campionatele mari. Tătărușanu și-a anunțat retragerea de la prima reprezentativă, Ștefan Radu cred că n-a mai venit de când eram eu la națională... Atât avem, atât putem, asta e realitatea!”

Eu cred într-un rezultat pozitiv, 2-1 pentru România sau 1-1. Și o remiză ar fi foarte bună, având în vedere împotriva cui jucăm, și pe terenul advers


-George Florescu, fost internațional România

Citește și alte știri din fotbal:

EXCLUSIV Crescut în galerie, curaj de „lup”! Cine e Valentin Țicu, chemat de urgență de Edi Iordănescu: „Nu mai las tricoul naționalei!”

PSG și-a găsit noul antrenor » L'Equipe anunță că lipsesc mici detalii până la acord

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (5)
contrabas3
contrabas3  •  18 Iunie 2023, 21:30

Îmi place gândirea pozitivă a lui Florescu. “Toate lucrurile sunt cu putință celui ce crede!” Hai Romania!

contrabas3
contrabas3  •  18 Iunie 2023, 21:29
Postat de cpt.ahab pe 18 Iunie 2023, 17:56

***

Ești un nimic! Știam că știi asta, dar am vrut doar să îți reamintesc.

cpt.ahab
cpt.ahab  •  18 Iunie 2023, 17:56

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează