FOTBAL  »  NATIONALA  »  GSP LIVE

VIDEO // EXCLUSIV Misterul absenței lui Dobrin de la Mondialul din '70 a fost deslușit: „Ăsta a fost motivul pentru care n-a jucat”

Nicolae Dobrin/ foto: Arhivă GSP
Nicolae Dobrin/ foto: Arhivă GSP

Articol de GSP - Publicat luni, 13 iunie 2022 12:03 / Actualizat luni, 13 iunie 2022 17:20

Emeric Dembrovszki (76 de ani), atacantul naționalei României la Mondialul din 1970, a deslușit motivul pentru care Nicolae Dobrin nu a evoluat la competiția din Mexic.

Marcatorul celor două goluri din înfrângerea cu Brazilia, scor 2-3, a spus la GSP Live că legendarul Dobrin nu a jucat din cauza climei, nu din motive extrasportive.

Analiza unui fotbalist legendar al României: „Nu pot să spun că asta e o echipă națională, e un curs de selecție”
GSP LIVE
Analiza unui fotbalist legendar al României: „Nu pot să spun că asta e o echipă națională, e un curs de selecție”

Dembrovszki a dezvăluit motivul pentru care Dobrin nu a jucat la Mondialul din 1970

Deși era cel mai bun jucător român din acea perioadă, Dobrin nu a fost folosit la Mondialul din 1970, din Mexic.

„Sunt numai vorbe că nu a fost acceptat de un grup de jucători. Era întotdeauna bine primit la echipa națională. S-a discutat că dinamoviștii nu-l agreau, dar nu e adevărat. Eu spun altă variantă, pe care am văzut-o eu. Nu a fost vorba despre viața extrasportivă sau despre faptul că s-ar fi certat cu cineva. 

Când am fost în Brazilia în '69, aerul era umed. Am pus pe umeraș cămășile de nailon, iar când le scoteam din șifonier curgea apă din ea. Era umezeală. Eu nu am putut nici să respir, nici să joc, nici să alerg. Când am ajuns în Mexic, era un aer pe care l-am suportat. 

Alergam de nici nu transpiram, erau 40 de grade și soarele bătea direct în cap. Răducanu, Dobrin au avut probleme cu clima. Jucam cu o echipă de juniori la Guadalajara, eram conduși cu 0-2 la pauză, iar Angelo Niculescu i-a scos pe Răducanu, Dobrin. Dobrin nu s-a aclimatizat. În amicale a jucat mereu. 

Rezultatele din amicale nu dădeau speranțe. În prima repriză eram conduși, iar în repriza secundă remontam rezultatul. Am ajuns la începutul Mondiaului, cu Anglia, iar Angelo a zis: «Asta e echipa care a dat rezultate, cu ea jucăm»”, a spus Emeric Dembrovszki la GSP Live.

48 de meciuri și 6 goluria bifat Nicolae Dobrin în tricoul naționalei României

Citește și:

Săptămână decisivă pentru Dinamo » „Câinii” au nevoie de o sumă uriașă pentru a supraviețui

Care să fie? Rapid are 3 atacanți de top pe listă » Doi dintre ei au zeci de meciuri la națională!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
observator_federal
observator_federal  •  14 Iunie 2022, 08:48
Postat de nelutu58 pe 14 Iunie 2022, 08:15

L-am văzut jucând. A fost extraordinar jucător. Dar până la cel mai bun jucător român al tuturor timpurilor, cu 6 goluri în 48 de meciuri la națională, e foarte mult. Să fi avut vreo 20-30 de goluri și discutam. Asta îl desparte de marii jucători ...

Ei bravos, frumos raționament, ce zici de (un exemplu ales la întâmplare) Ciprian Marica: Goluri – 25 / Meciuri 71...

nelutu58
nelutu58  •  14 Iunie 2022, 08:15

L-am văzut jucând. A fost extraordinar jucător. Dar până la cel mai bun jucător român al tuturor timpurilor, cu 6 goluri în 48 de meciuri la națională, e foarte mult. Să fi avut vreo 20-30 de goluri și discutam. Asta îl desparte de marii jucători ...

adi_stelistul
adi_stelistul  •  13 Iunie 2022, 19:38

Dati-mi voie sa fiu sceptic. Daca asta era motivul, Angelo Niculescu l-ar fi spus el însuși de mult, la cât de “încolțit” a fost pe marginea subiectului Dobrin in Mexic. Dar, asta e... Da, “autorul celor doua goluri” n-a existat (e o greșeală in articol). Dumitrache a avut doua (unul cu Cehoslovacia), dar nu doua intr-un meci. Nu conteaza. Dembrovschi a fost declarat însă cel mai bun jucător roman al turneului. Și, conform unei promisiuni a organizatorilor ca vor ridica o statuie pentru fiecare din cei 16 cei mai buni jucatori ai fiecărei naționale prezente, multa vreme i s-a spus “jucătorul cu statuie in Mexic”. Și la Ioan Chirila și la altii apare des sintagma. Dar se pare ca mexicanii n-au mai dus la capăt proiectul. Păcat!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează