FOTBAL  »  NATIONALA  »  GSP LIVE

VIDEO // EXCLUSIV Analiza unui fotbalist legendar al României: „Nu pot să spun că asta e o echipă națională, e un curs de selecție”

România - Finlanda
România - Finlanda

Articol de GSP - Publicat luni, 13 iunie 2022 09:38 / Actualizat luni, 13 iunie 2022 12:53

Emeric Dembrovszki (76 de ani), fostul mare atacant al României, component al generației care a jucat la Campionatul Mondial din 1970, a fost invitat în această dimineață la GSP Live.

Legendarul atacant, care a marcat două goluri în înfrângerea cu Brazilia de la Mondialul din '70, scor 2-3, a analizat situația fotbalului românesc din prezent și a numit jucătorii care l-au impresionat în meciul cu Finlanda, scor 1-0, din Liga Națiunilor.

Oboseala „face” echipa cu Muntenegru » Așa ar putea arăta primul „11” al României la ultimul meci din această lună
ROMÂNIA - MUNTENEGRU
Oboseala „face” echipa cu Muntenegru » Așa ar putea arăta primul „11” al României la ultimul meci din această lună

Emeric Dembrovszki a făcut analiza echipei naționale

„Nu pot să spun că e o echipă națională, este un curs de selecție. La fiecare meci apar alți jucători. Pot spune că sunt jucători tineri, de perspectivă, dar să își schimbe mentalitatea. Dacă vor fi titulari la echipele de afară atunci ar putea forma o echipă națională”, a spus Dembrovszki în emisiunea GSP Live.

Ulterior, fostul atacant a nominalizat jucătorii care l-au impresionat în victoria cu Finlanda.

„Portarul (n.r. - Niță) mi s-a părut foarte bun. Burcă mi se pare un apărător de excepție. (n.r - întrebat dacă ar fi fost o concurență pentru Cornel Dinu) Nu ar fi concurat cu Dinu, el era un monstru fotbalistic. Tavi Popescu e un jucător de excepție, imprevizibil, are șut. Nu știi când declanșează atacul, șutul. Are viteză, viziune. 

Bancu e un jucător foarte ofensiv, foarte bine clădit. E cel mai ușor de făcut faza defensivă. Faza ofensivă e mai grea, acolo intervine calitatea fotbalistului. Acolo ține de talent, de iutuiție, de plasament. Pușcaș e un jucător robust, vârf autentic. Mai trebuie să lucreze, e tânăr, poate să mai crească. Joacă și afară, asta e mare lucru.

Olaru e un jucător de excepție. Chiricheș e la apusul carierei. Nu știu cât e de util. Trebuie să se lase și el acum. Dar depinde de jucătorii care vor veni din urmă. Totdeauna a făcut greșeli. 

Unele se soldează cu gol, ca la ultimul meci pierdut (n.r. - referire la greșelile cu Chiricheș din înfrângerea cu Muntengru, 0-2). De la începutul carierei tot a greșit, a rămas cu întreprinderile astea. Nu știu, poate lipsă de concentrare, ar trebui să se concentreze mai mult la toate fazele”, a spus Emeric Dembrovszki în emisiunea moderată de Costin Ștucan.

27 de meciuri și 9 goluria bifat Emeric Dembrovszki în tricoul naționalei României

Cum vede Dembrovskzi fotbalul românesc

Ulterior, fostul mare atacant de la SC Bacău și Politehnica Timișoara a vorbit și despre involuția fotbalului românesc în raport cu celelalte țări.

La ora acuală, avem juctori talentați, am văzut acum cu Finlanda jucători care ar putea face față în fotbalul european. Problema e că toate naționalele, Feroe, Luxemburg, Lichtenstein, ăștia care nici nu au contat în fotbal, au progresat. 

Toți au învățat ceva, au antrenori străini. Deși ei sunt amatori, se bazează pe muncă. Ei au progresat, iar noi regresăm. În '70 am fost cum am fost, apoi de Generația de Aur nici nu mai zic.

Din ce în ce mai slab e fotbalul nostru. Nu știu unde e hiba. Noi suntem rupți de ce pregătire au străinii. S- a văzut cu Muntenegru, cu Bosnia. Cu Finlanda am văzut ceva ce mi-a plăcut, viteză, tehnică. Unii jucători au fost ireproșabili.

- Emeric Dembrovski, la GSP Live

Citește și alte știri despre echipa națională:

7 momente-cheie din România - Finlanda » Cum s-a decis prima victorie a lui Edi Iordănescu

De ce au avut hemoragie nazală Sorescu și Rațiu » GSP a aflat motivul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
observator_federal
observator_federal  •  13 Iunie 2022, 15:04

Ce frumos vorbește Dembrowski despre Bancu, observații de bun simț care celor din presa gigistă le-ar fi greu (imposibil) de conceput, cu atât mai greu de scris!! Poftim, spre întipărirea în memorie: "Bancu e un jucător foarte ofensiv, foarte bine clădit. E cel mai ușor de făcut faza defensivă. Faza ofensivă e mai grea, acolo intervine calitatea fotbalistului. Acolo ține de talent, de iutuiție, de plasament.".

Vezi toate comentariile (1)
Comentează