FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - FINLANDA 1-0

EXCLUSIV De ce au avut hemoragie nazală Sorescu și Rațiu » GSP a aflat motivul

România - Finlanda 1-0 » Gazeta a aflat motivul pentru care Deian Sorescu (24, extremă dreapta) și Andrei Rațiu (23, fundaș dreapta) au avut hemoragie nazală înaintea meciului cu Finlanda, de sâmbătă. Sorescu a ratat intonarea imnurilor. +38   FOTO
România - Finlanda 1-0 » Gazeta a aflat motivul pentru care Deian Sorescu (24, extremă dreapta) și Andrei Rațiu (23, fundaș dreapta) au avut hemoragie nazală înaintea meciului cu Finlanda, de sâmbătă. Sorescu a ratat intonarea imnurilor.

Articol de - Publicat duminica, 12 iunie 2022 15:23 / Actualizat duminica, 12 iunie 2022 15:28

România - Finlanda 1-0 » Gazeta a aflat motivul pentru care Deian Sorescu (24, extremă dreapta) și Andrei Rațiu (23, fundaș dreapta) au avut hemoragie nazală înaintea meciului cu Finlanda, de sâmbătă. Sorescu a ratat momentul intonării imnurilor.

  • România mai are un singur meci de jucat în iunie, marți, pe 14, cu Muntenegru (ora 21:45, stadion Giulești, liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe PrimaTV)

Deian Sorescu și Andrei Rațiu au acuzat sângerări nazale chiar înaintea meciului cu Finlanda, iar Edi Iordănescu a povestit că s-a speriat. „Deian se lovise la ultima ședință de pregătire, dar n-a mai arătat nicio problemă. Era și pe final de antrenament, ce-i drept. Când a venit de la încălzire însă, îi curgea sânge din nas, ne-am blocat cu toții! Doctorul nu reușea să-i oprească sângerarea. 

Când nouă ne cânta imnul, el era jos, la scări, erau trei, patru persoane în jurul lui care încercau să-l ajute. Nu aveam niciun semn dacă poate continua sau nu, eram într-o situația ingrată, mă gândeam că pot pierde o schimbare încă din primul minut. A arătat mult caracter și a intrat bine. Când l-am văzut și pe Rațiu sângerând, mi-a căzut cerul în cap! Finlandezii se uitau la noi cu stupoare”, a comentat selecționerul. 

Cornel Dinu a găsit o hibă în tactica lui Edi Iordănescu: „Nici acum nu înțeleg”
ROMÂNIA - FINLANDA 1-0
Cornel Dinu a găsit o hibă în tactica lui Edi Iordănescu: „Nici acum nu înțeleg”

Sorescu și Rațiu sunt bine 

Surse autorizate din anturajul lotului național au explicat pentru Gazeta Sporturilor care este problema celor doi jucători: „Ambii au o anume fragilitate capilară nazală”. Astfel că, „în unele situații, de pildă un traumatism minor, schimbări bruște de temperatură, efort fizic intens, pot declanșa un epistaxis”

În cazul lui Rațiu poate avea legătură cu efortul fizic susținut de la pregătiri, iar în ceea ce-l privește pe Sorescu, este posibil să fie și urmarea accidentării suferite la antrenament. Amândoi sunt bine acum și la dispoziția lui Edi pentru revanșa cu Muntenegru, de marți. 

În schimb, Iulian Cristea și Denis Alibec, accidentați, au părăsit cantonamentul naționalei. Cristea a suferit o ruptură a ligamentului încrucișat anterior la 0-2 cu Muntenegru, după ce a călcat în canalul unui aspersor. Fundașul central al FCSB-ului se va opera în Italia, la clinica doctorului Mariani din Roma, și va lipsi de pe gazon minimum 6 luni.

79 de minutea jucat Sorescu, sâmbătă, contra Finlandei. Rațiu, în schimb, a fost integralist, la fel ca în partida din Muntenegru (0-2)

De ce au avut hemoragie nazală Sorescu și Rațiu » GSP a aflat motivul
Cifrele meciului România - Finlanda 1-0 via SofaScore

Clasamentul actualizat

EchipăGolaverajPuncte
1. Bosnia3:25
2. Finlanda3-24
3. Muntenegru3-34
4. România1-33

Toate formațiile au câte 3 meciuri disputate

S-au jucat în grupa României:

  • 4 iunie: Muntenegru – România 2-0, Finlanda - Bosnia 1-1
  • 7 iunie: Bosnia-Herțegovina – România 1-0, Finlanda - Muntenegru 2-0
  • 11 iunie: România - Finlanda 1-0, Muntenegru - Bosnia 1-1

Ce urmează pentru România în Liga Națiunilor:

  • 14 iunie: România - Muntenegru, ora 21:45, stadion Giulești (în direct pe PrimaTV, liveTEXT pe GSP.ro)
  • 23 septembrie: Finlanda – România, ora 21:45
  • 26 septembrie: România - Bosnia-Herțegovina, ora 21:45

Ce l-a șocat pe Edi Iordănescu înainte de meci: „Ne-am blocat cu toții!”

Cele mai tari imagini din România - Finlanda 1-0

+34 FOTO

Mai multe știri despre echipa națională:

Deși a fost cel mai slab conform cifrelor, Tavi Popescu e lăudat: „Absolut excepțional la nivel tactic. După ce l-au scos, a fost haos!”
ROMÂNIA - FINLANDA 1-0
Deși a fost cel mai slab conform cifrelor, Tavi Popescu e lăudat: „Absolut excepțional la nivel tactic. După ce l-au scos, a fost haos!”
Cătălin Țepelin, după victoria la limită cu Finlanda: „Hai să nu devastăm rafturile cu șampanie, că nu s-a câștigat mare lucru”
ROMÂNIA - FINLANDA 1-0
Cătălin Țepelin, după victoria la limită cu Finlanda: „Hai să nu devastăm rafturile cu șampanie, că nu s-a câștigat mare lucru”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
newsamertx
newsamertx  •  12 Iunie 2022, 18:15

Sorescu nu trebuie să lipsească din echipa României, cu, sau fără sângerări nazale. Ne trebuiesc oameni pe benzi, nu 3 interi aruncați toți o dată în joc. Așa a urcat Bancu, așa a găsit spații, domnilor.

dobrin
dobrin  •  12 Iunie 2022, 17:10

Eu zic ca i-a vizitat Mutu in cantonament...

valyomanyd
valyomanyd  •  12 Iunie 2022, 16:41
Postat de st.il. pe 12 Iunie 2022, 15:35

Să mă ierte Dumnezeu, poate au tras pe năsuc oarece "energizante" ?. Mutu, care scrie și le știe, poate să ne lămurească !. Pe bune.

Agentiile de doping din Polonia si Spania dorm pe ele, doar un fraier ca tine e treaz !

Vezi toate comentariile (7)
Comentează