FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - FINLANDA 1-0

VIDEO Deși a fost cel mai slab conform cifrelor, Tavi Popescu e lăudat: „Absolut excepțional la nivel tactic. După ce l-au scos, a fost haos!”

Octavian Popescu a purtat numărul 7 // foto: Imago Images +38   FOTO
Octavian Popescu a purtat numărul 7 // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 12 iunie 2022 07:24 / Actualizat duminica, 12 iunie 2022 09:38

Primul schimbat în România - Finlanda 1-0, meci din etapa 3 de Nations League, Octavian Popescu (19 ani) l-a impresionat pe Dumitru Dragomir (76), fost președinte al LPF.

  • România mai are un singur meci de jucat în iunie, marți, pe 14, cu Muntenegru (ora 21:45, stadion Giulești, liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe PrimaTV)

Titular în premieră la prima reprezentativă a României, Octavian Popescu nu s-a numărat printre remarcații serii. Cu o prestație timidă, „perla” pe care Gigi Becali speră să obțină 50 de milioane de euro a fost primul jucător înlocuit în tabăra României, încă din minutul 54.

O mutare neinspirată, în opinia lui Dumitru Dragomir. Fostul șef al LPF consideră că atunci a început „haosul” și că Octavian Popescu „a jucat absolut excepțional” la nivel tactic.

Ce noroc! Rezultat perfect pentru România în Muntenegru - Bosnia » Ungaria obține un nou rezultat uriaș!
LIGA NAȚIUNILOR
Ce noroc! Rezultat perfect pentru România în Muntenegru - Bosnia » Ungaria obține un nou rezultat uriaș!

Dumitru Dragomir, despre Octavian Popescu: „Ce vreți, să înceapă să dribleze?”

„Mi-au plăcut publicul, rezultatul, că a câștigat echipa României, deși greu, în haos a doua repriză. M-am bucurat pentru Iordănescu, prea mulți voiau să-i «ia glanda»... săracul, nu avea nicio vină.

Am auzit un comentariu în care cineva spunea despre Octavian Popescu că nu s-a văzut, că a fost șters. Băi, oameni buni, în prima repriză doi jucători au jucat de senzație din punct de vedere tactic: el și «polonezul» Sorescu. De asta am jucat așa bine în prima repriză, pentru că au avut capacitate de efort, i-au ținut bine pe mijlocașii și fundașii adverși.

După ce a fost scos Octavian Popescu, a fost haos, în ciuda tuturor încercărilor pe care le-a făcut cu Hanca... O fi fost obosit, dar din punct de vedere tactic a jucat absolut excepțional.

A, că n-a ieșit în evidență așa cum o face la echipa de club? Stai un pic, băi frate, e primul lui meci titular la echipa națională. Ce vreți, să înceapă să dribleze? Păi îl mănâncă ăia la cabine. Să vii tu la primul meci și să începi cu driblingurile? A făcut faza de apărare, a jucat simplu. A jucat bine.

A fost altă atitudine. E de felicitat și Iordănescu”, a declarat Dragomir într-o intervenție la GSP Live.

O pasă reușită pentru fiecare minge pierdută. Cifrele lui Octavian Popescu

Sofascore i-a acordat lui Octavian Popescu cea mai mică notă dintre toți titularii României cu Finlanda, 6.8. Popescu nu a șutat nici măcar o dată, nu a oferit decât 6 pase precise din 9 încercări și a pierdut mingea de șase ori.

La capitolul realizări: două dueluri câștigate la sol din 3 tentative și o centrare reușită (3 încercate). Pe faza defensivă, se poate lăuda cu două tackling-uri și o respingere.

Clasamentul actualizat în grupa României de Nations League

EchipăGolaverajPuncte
1. Bosnia3:25
2. Finlanda3:24
3. Muntenegru3:34
4. România1:33

Toate formațiile au câte 3 meciuri disputate

Ce urmează pentru România în Nations League: 

  • 14 iunie: România - Muntenegru, ora 21:45, stadion Giulești (în direct pe PrimaTV, liveTEXT pe GSP.ro)
  • 23 septembrie: Finlanda – România, ora 21:45
  • 26 septembrie: România - Bosnia-Herțegovina, ora 21:45

Mai multe știri despre România - Finlanda: 

Edi Iordănescu s-a descătușat: „Așteptam seara asta! România are caracter și viitor”

Cătălin Țepelin, după victoria la limită cu Finlanda: „Hai să nu devastăm rafturile cu șampanie, că nu s-a câștigat mare lucru”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (109)
adriann_
adriann_  •  13 Iunie 2022, 15:13
Postat de anticenzuralasport pe 12 Iunie 2022, 23:44

Desigur că cei că tine înjură...Curios că nu ați zis nici pas contra celorlalți jucători care au adus rezultate nesatisfăcătoare la națională...- în afara de cei trecuți pe la Becali-...Văd că mai nou nu va mai deranjează nici simulările...

Postache, aici nu e vorba ca un jucator da sau nu da satisfactie, e vorba ca un jucator care clar nu are ce cauta la acest nivel este impus in echipa de un puscarias condamnat pentru infractiuni economice, cu scopul de a fi "vopsit" in vederea unei noi "tepe" la export. Stai jos, nota 1.

biciclistul
biciclistul  •  13 Iunie 2022, 11:24
Postat de anticenzuralasport pe 12 Iunie 2022, 20:39

Campionatul s a câștigat cu arbitrii,presa bună ,mulți Danci și desigur un Burleanu !

Nu e asa.Si pe FCSB i-au ajutat arbitrii in multe meciuri.Nu Dâncu,nu Burleanu sau altul i-a pus sa piarda cu Voluntari,o echipa neplatita si destramata,dar cu antrenor si jucatori de fotbal,nu vedete.Lipsa antrenorului,lipsa de valoare,neputinta lotului impaunat si aroganta conducatorilor de la FCSB au pierdul campionatul.De fapt de fiecare data cand CFR nu a mers,s-a gasit o echipa ca Viitorul,Oțelul,Astra care sa castige campionatul.

anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  12 Iunie 2022, 23:44
Postat de adriann_ pe 12 Iunie 2022, 22:26

Sarmane postac, Nedumeritu' a jucat 53 de minute la Nationala pe invartelile lui becali si acum ii injura o tara intreaga si pe el si pe cioban. In rest, multumesc lui Dumnezeu ca m-a ferit sa am mintea lui Tavi Popescu.

Desigur că cei că tine înjură...Curios că nu ați zis nici pas contra celorlalți jucători care au adus rezultate nesatisfăcătoare la națională...- în afara de cei trecuți pe la Becali-...Văd că mai nou nu va mai deranjează nici simulările...

Vezi toate comentariile (109)
Comentează