FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

VIDEO + FOTO Emil Săndoi admite o greșeală înainte de Euro 2023: „Am fost puțin dezechilibrați!” + cine e idolul micilor fani

Naționala U21 a României a susținut astăzi un antrenament la baza de la Mogoșoaia. Selecționerul Emil Săndoi a explicat alegerile în privința lotului pentru Campionatul European din această vară. +11   FOTO
Naționala U21 a României a susținut astăzi un antrenament la baza de la Mogoșoaia. Selecționerul Emil Săndoi a explicat alegerile în privința lotului pentru Campionatul European din această vară.

Articol de , - Publicat joi, 15 iunie 2023 19:22 / Actualizat joi, 15 iunie 2023 19:38

Naționala U21 a României a susținut astăzi un antrenament la baza de la Mogoșoaia. Selecționerul Emil Săndoi a explicat alegerile în privința lotului pentru Campionatul European din această vară. 

  • Între 21 și 27 iunie, România U21 va disputa meciurile grupei B de la Euro 2023. Adversare vor fi reprezentativele similare din Spania, Ucraina și Croația.

Naționala pregătită de Emil Săndoi a intrat pe ultima sută de metri înaintea Campionatului European. „Tricolorii” s-au instalat la Mogoșoaia și pun la punct ultimele detalii. 

Edi Iordănescu, conferință de presă înainte de Kosovo - România » Ce dezavantaj a găsit: „Trebuie să găsim o rezolvare!”
Kosovo - România
Edi Iordănescu, conferință de presă înainte de Kosovo - România » Ce dezavantaj a găsit: „Trebuie să găsim o rezolvare!”

La ședința de pregătire de astăzi, selecționerul a avut la dispoziție tot lotul cu excepția fotbaliștilor convocați la prima reprezentativă: Louis Munteanu, Valentin Mihăilă, Vladimir Screciu și Ștefan Târnovanu.

VIDEO. Tavi Popescu, idolul copiilor la antrenamentul naționalei U21

La antrenament au asistat și 50 de copii. Extrem de gălăgioși, au scandat fără oprire „România, România!”. Cel mai aclamat „tricolor” a fost Octavian Popescu, mijlocașul celor de la FCSB. 

O reacție deosebită a avut-o Jovan Markovic. În momentul în care puștii i-au strigat numele, atacantul lui CSU Craiova s-a apropiat de ei și i-a salutat energic. 

VIDEO. Emil Săndoi: „Atmosfera este bună, avem ceva probleme de lot”

„Atmosfera este bună. Băieții sunt conștienți că intrăm în linie dreaptă. Astăzi am ajuns Mogoșoaia, deja se apropie debutul competiției. Cred că putem ieși din grupă. Este primul obiectiv al nostru. Sper să îl realizăm. 

Ne confruntăm cu anumite probleme. De Drăgușin nu vom putea beneficia tot turneul, era un jucător important. Aș putea să îl mai amintesc și pe Baiaram, are o accidentare.

Sunt împărțit în două. De fiecare dată îmi doresc ca jucătorii de la tineret să joace la prima reprezentativă. Acum, când mă gândesc că jocul cu Spania U21 e la două zile după cel din Elveția, oricine intră acolo nu poate juca pentru noi. Sunt împărțit. 

Avem un prim meci foarte greu, mi-aș fi dorit ca cel cu Spania să fie ultimul. Am văzut lotul pe care l-au convocat, am urmărit și ultimul lor amical, cu Mexic. Întâlnim o echipă foarte bună, dar trebuie să fim deciși”, a spus Emil Săndoi.

Săndoi: „Am fost puțin dezechilibrați!”

  • Săndoi a renunțat la patru „tricolori” care s-au aflat în lotul lărgit: David Miculescu (22 de ani, extremă dreapta, de la FCSB), George Cîmpanu (22 de ani, extremă dreapta, de la CSU Craiova), Marco Ehmann (22 de ani, fundaș central, de la Paralimniou) Otto Hindrich (20 de ani, portar de la Kisvarda).

„Am renunțat la câțiva. Din păcate, parcă am fost puțin dezechilibrați pe compartimente la această generație. Mi-aș fi dorit o concurență mai mare în ax, fiind deja foarte mare în benzi. Nu aveam ce să facem, trebuie să fim acoperiți. E posibil să facem și unele improvizații”, a comentat Săndoi. 

VIDEO. Markovic nu face schimb de tricouri cu spaniolii: „Vrem să ieșim din grupe!”

Lotul final al României U21 pentru Campionatul European 2023

  • PORTARI: Mihai Popa (FC Voluntari), Ștefan Târnovanu (FCSB), Andrei Gorcea (U Cluj);
  • FUNDAȘI: Alexandru Pantea (FCSB), Bogdan Racovițan (Rakow / Polonia), Mihai Lixandru (FCSB), Vladimir Screciu (CS Universitatea Craiova), Victor Dican (FC Botoșani), Andrei Borza (Farul), Valentin Țicu (Petrolul), Andres Dumitrescu (Sepsi);
  • MIJLOCAȘI: Dragoș Albu (U Craiova 1948), Alexi Pitu (Bordeaux / Franța), Constantin Grameni (Farul), Alexandru Ișfan (Universitatea Craiova), Adrian Mazilu (Farul), Octavian Popescu (FCSB), Claudiu Petrila (CFR Cluj), Vlad Pop (U Craiova 1948);
  • ATACANȚI: Jovan Markovic (Universitatea Craiova), Daniel Bîrligea (CFR Cluj), Louis Munteanu (Farul).

Programul României U21 la Euro 2023:

  • Miercuri, 21 iunie, ora 21:45 » România – Spania (Stadionul Steaua, București) 
  • Sâmbătă 24 iunie, ora 19:00 » România – Ucraina (Stadionul Steaua, București) 
  • Marți 27 iunie, ora 21:45 » Croația – România (Stadionul Steaua, București)

Citește și alte știri despre loturile naționale: 

Kosovo e un pitic, în comparație cu România! Prima ligă are salarii pe care fotbalul nostru le oferă în liga secundă

5 concluzii ale moldoveanului care a jucat împotriva vedetelor din Kosovo » Unde excelează: „Sunt extraordinari acolo!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
doublem
doublem  •  16 Iunie 2023, 05:51

În lotul final ați scris doar 22 de jucători. Presupun că Mihăilă lipsește. Actualizați articolul cu lotul complet.

elefterie
elefterie  •  15 Iunie 2023, 23:29

La ProTV am văzut mai multe imagini (mai multe decât în "selecția" oferită de GSP) în care Markovic a jonglat de câteva ori spectaculos, acompaniat la fiecare lovire a mingii de uralele micuților bucureșteni din tribună, care apoi i-au scandat numele... Fac aceste precizări spre a se înțelege că și Jovan Markovic este idolul puștilor (pe cei de la GSP îi deranjează??) și, spre deosebire de Tavi, a dorit și a fost capabil să le ofere și o demonstrație de mare virtuozitate.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează