FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

Lotul final al României pentru Euro 2023 » Motivul pentru care Drăgușin ratează turneul final + jucător de 1,7 milioane de euro din Liga 1 lăsat acasă

Foto: Imago
Foto: Imago

Articol de , - Publicat joi, 15 iunie 2023 15:14 / Actualizat joi, 15 iunie 2023 17:59

Selecționerul naționalei României U21, Emil Săndoi (58 de ani), a anunțat astăzi lotul final de 23 de jucători pentru EURO 2023 din România și Georgia. Turneul final se desfășoară în perioada 21 iunie - 8 iulie. 

  • România face parte din Grupa B, cu Ucraina, Croația și Spania
  • Primele două formații din fiecare grupă se califică în sferturile de finală. În „sferturi” se vor încrucișa astfel: grupele B cu D, respectiv grupele A cu C

Săndoi a renunțat la patru „tricolori” care s-au aflat în lotul lărgit: David Miculescu (22 de ani, extremă dreapta, de la FCSB), George Cîmpanu (22 de ani, extremă dreapta, de la CSU Craiova), Marco Ehmann (22 de ani, fundaș central, de la Paralimniou) Otto Hindrich (20 de ani, portar de la Kisvarda).

David Miculescu a fost transferat vara trecută de FCSB de la formația UTA Arad în schimbul unei sume foarte mari pentru fotbalul românesc: 1,7 milioane de euro. 

Transfer de 600.000 de euro la FCSB: „A semnat cu gigantul club român”
FCSB
Transfer de 600.000 de euro la FCSB: „A semnat cu gigantul club român”

David Miculescu, George Cîmpanu, Marco Ehmann și Otto Hindrich nu fac parte din lotul lui Emil Săndoi pentru CE U21

Emil Săndoi a luat această decizie pentru a le face loc internaționalior A Ștefan Târnovanu (portarul de 23 de ani de la FCSB), Vladimir Screciu (23 de ani, fundaș central, de la CS Universitatea Craiova), Valentin Mihăilă (23 de ani, extremă stânga, de la Parma) și Louis Munteanu (20 de ani, atacant, de la Farul Constanța).

Cei patru sunt în lotul primei reprezentative pentru meciurile cu Kosovo (16 iunie) și Elveția (19 iunie), din preliminariile Campionatului European din 2024, din Germania. 

Genoa nu l-a lăsat pe Radu Drăgușin să participe la EURO 2023 Under 21

În lotul de tineret se mai afla și fundașul central Radu Drăgușin (21 de ani), titular la naționala mare în debutul preliminariilor. Numia că Emil Săndoi nu l-a avea la dispoziție la CE U21. 

Genoa nu i-a permis „tricolorului” să participe la Campionatul European, deoarece meciurile de la turneul final nu se încadrează în date oficiale stabilite de FIFA, iar cluburile nu sunt obligate să lase jucătorii la loturile naționale.  

România U21 se vede la TV » Postul care transmite Europeanul de tineret
TELEVIZARE
România U21 se vede la TV » Postul care transmite Europeanul de tineret

Lotul final al României U21 pentru Campionatul European 2023

FRF a recurs la o prezentare specială a celor 23 de „tricolori” convocați pentru Euro 2023. Tricoul cu numărul 10 va fi purtat de extrema Valentin Mihăilă, de la Parma.

  • PORTARI: Mihai Popa (FC Voluntari), Ștefan Târnovanu (FCSB), Andrei Gorcea (U Cluj);
  • FUNDAȘI: Alexandru Pantea (FCSB), Bogdan Racovițan (Rakow / Polonia), Mihai Lixandru (FCSB), Vladimir Screciu (CS Universitatea Craiova), Victor Dican (FC Botoșani), Andrei Borza (Farul), Valentin Țicu (Petrolul), Andres Dumitrescu (Sepsi);
  • MIJLOCAȘI: Dragoș Albu (U Craiova 1948), Alexi Pitu (Bordeaux / Franța), Constantin Grameni (Farul), Alexandru Ișfan (Universitatea Craiova), Adrian Mazilu (Farul), Octavian Popescu (FCSB), Claudiu Petrila (CFR Cluj), Vlad Pop (U Craiova 1948);
  • ATACANȚI: Jovan Markovic (Universitatea Craiova), Daniel Bîrligea (CFR Cluj), Louis Munteanu (Farul).

VIDEO. Emil Săndoi, încrezător înainte de EURO U21: „Sunt convins că putem ieși din grupă”

Citește și: 

Insulte oribile! Istvan Kovacs, victima rasismului pe rețelele de socializare după meciul Olanda - Croația

Kosovo - România se joacă cu casa închisă + Câți fani români vor asista la partida de la Priștina

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
Dontlookbackwithanger
Dontlookbackwithanger  •  17 Iunie 2023, 02:29
Postat de dececartonaselegalbenebaneaza pe 15 Iunie 2023, 20:27

Petrila e intre putinii jucatori romani care are peste 10 holuri si assisturi cumulate in ultimul an competitional. Esti pe langa

A făcut 10" holuri" Petrila! Că la cum joaca,e bun doar in construcții.

chepandy777
chepandy777  •  16 Iunie 2023, 00:48

Dragusin nu e lasat ca nu e italian, e o schema dea lor sa nu cumva sa aiba alte nationale jucatori mai puternici ca italiaenii. Pacat, ca asa iar fi crescut cota si mai mult.

dorelus
dorelus  •  15 Iunie 2023, 22:18

Sandoi a fost ținut la naționala de tineret de Sandu aproape pe toată durata mandatului său... Sincer nu-mi aduc aminte vreo performanta a-l acestui antrenor

Vezi toate comentariile (8)
Comentează