INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGA NAȚIUNILOR

Insulte oribile! Istvan Kovacs, victima rasismului pe rețelele de socializare după meciul Olanda - Croația

Articol de - Publicat joi, 15 iunie 2023 12:43 / Actualizat joi, 15 iunie 2023 13:23

Delegat la semifinala Ligii Națiunilor, Istvan Kovacs a arbitrat bine Olanda - Croația (2-4 după prelungiri), dictând corect două penalty-uri pentru echipa lui Luka Modric (37 de ani). Dar a fost abuzat rasist pe social media. Iată două mesaje: „Unde ați găsit acest țigan? Cel mai prost arbitru pe care l-am văzut” și „Dacă arunci un portofel, cine ajunge mai întâi, bacteria sau românul?”

Istvan Kovacs a arbitrat 33 de meciuri în acest sezon, inclusiv 13 internaționale, în toate competițiile europene și la Mondialul Cluburilor.

Transfer de 600.000 de euro la FCSB: „A semnat cu gigantul club român”
FCSB
Transfer de 600.000 de euro la FCSB: „A semnat cu gigantul club român”

Ronald Koeman și-a criticat propriul jucător, nu pe Istvan Kovacs

Miercuri seară, „centralul” în vârstă de 38 de ani a condus Olanda - Croația, la Rotterdam, în semifinalele Ligii Națiunilor. A dictat două penalty-uri, ambele pentru croați, ambele corect acordate,

  • Primul la 1-0 pentru batavi, în minutul 53, când Gakpo l-a tras pe Modric, care a căzut în careu.
  • Al doilea în prelungiri, la 3-2 pentru roș-albi, după ce tacklingul lui Malacia i-a luat picioarele lui Petkovic.

La sfârșit, deși învins, 2-4, selecționerul olandez Ronald Koeman nu l-a criticat pe Kovacs. I-a reproșat lui Gakpo faultul asupra lui Modric. Iar cotidianul De Telegraaf numai a sugerat că „vulpoiul Modric” a exagerat căderea, profitând de atingerea lui Gakpo. Însă a acceptat că „VAR nu avea de ce să intervină la acea fază”. Și pentru jurnaliștii din Țările de Jos a fost 11 metri.

Istvan Kovacs, victima rasismului pe rețelele de socializare după meciul Olanda - Croația

În schimb, pe rețelele de socializare, în special pe Twitter, Kovacs nu a fost doar criticat pentru prestația sa. A fost insultat, abuzat rasist. De ambele tabere de suporteri.

Croații au fost cei mai agresivi. „Acest arbitru e un idiot absolut. Tragicomedie”, a sunat un comentariu. „Kovacs, așa cum era de așteptat. Fără nicio idee, inutil”, a fost alt mesaj. Sau „prestație criminală. La naiba cu Kovacs”. Sau „Nu uitați al 12-lea om al Olandei!”. Sau comparat cu un actor din serialul Friends, într-un moment în care încerca să găsească un lucru cu ochii închiși.

Două postări sunt însă foarte grave. Prima: „Concluzia arbitrajului lui Istvan Kovacs. Dacă arunci un portofel, cine ajunge mai întâi, bacteria sau românul?” Și „unde ați găsit acest țigan? Cel mai prost arbitru pe care l-am văzut vreodată. Îi face cadou partida Olandei”. Și „țiganii sunt țigani”.

Istvan Kovacs, comparat cu Byron Moreno

Olandezii l-au pus și ei la zid. „Istvan Kovacs, ce dramă!”, a scris un fan batav. Altul l-a arătat cu degetul și pe Modric, nu doar pe „central”: „Acela nu e niciodată penalty. Modric plonjează. Patetic. De aceea există simulări în sport, pentru că aduc lovituri de pedeapsă. Jenant. Kovacs poate mai mult de atât. Și Modric”. 

O jignire: „Kovacs, un rahat român”. Și o comparație: „De la Byron Moreno, nu am mai văzut un arbitru atât de slab ca Istvan Kovacs”. Ecuadorianul care a ajutat Coreea de Sud să câștige în fața Italiei, 2-1 după prelungiri, în „optimile” Mondialului din 2002. Numit „bovină nedumerită” de presa peninsulară.

Citește și:

Ofertă de 20 de milioane de euro pentru cel mai scump fotbalist român

Luka Modric i-a șocat pe olandezi în semifinala Nations League

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (39)
steaua.libera
steaua.libera  •  16 Iunie 2023, 19:34

Croația nu trimite arme Ucrainei

elgabri
elgabri  •  16 Iunie 2023, 00:03

Kovacs un arbitru arogant si slab care reuseste sa enerveze pe toata lumea !!

rumunek
rumunek  •  15 Iunie 2023, 22:37
Postat de conicor2008 pe 15 Iunie 2023, 20:20

***

Bravo tati, ai descoperit cum să faci steluțe din tastatură. Mai ai un pic și ești pregătit de evaluarea națională. #mândrudetineșidecinteafăcut

Vezi toate comentariile (39)
Comentează