INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGA NAȚIUNILOR

FOTO Istvan Kovacs, semifinală complicată în Liga Națiunilor » 6 goluri, răsturnări și 2 penalty-uri dictate în Olanda - Croația

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de - Publicat joi, 15 iunie 2023 00:26 / Actualizat joi, 15 iunie 2023 00:33

Croația a învins Olanda, scor 4-2 după prelungiri (2-2 în timpul regulamentar) și s-a calificat în finala Ligii Națiunilor. Meciul a avut de toate, două penalty-uri dictate de Istvan Kovacs, răsturnări de situație și o reușită dramatică la ultima fază a timpului regulamentar.

  • Cealaltă semifinală, Spania - Italia, este programată joi, de la ora 21:45.
  • Ultimul act al Final Four-ului e programat duminică, ora 21:45, în direct la TV pe Antena 1.
  • Mizele Final Four-ului sunt trofeul și premiul de 10,5 milioane de euro pe care îl va primi câștigătoarea. Finalista va încasa 7 milioane. 

Istvan Kovacs a fost răsplătit de UEFA cu încă un meci de gală, în ciuda gafelor comise pe plan intern. „Centralul” român a fost trimis la Rotterdam, la prima semifinală din Liga Națiunilor și s-a descurcat onorabil.

+7 FOTO

Istvan Kovacs, meci complicat în Liga Națiunilor

În prima repriză a avut multă treabă cu intrările dure ale croaților. I-a potolit rapid, cu două cartonașe galbene arătate lui Kovacic și Pasalic.

Meciul n-a avut un ritm deosebit. Olandezii au reușit să deschidă scorul în minutul 34. Malen a finalizat o acțiune colectivă superbă cu un șut la colțul lung, din 12 metri.

Istvan Kovacs, semifinală complicată în Liga Națiunilor » 6 goluri, răsturnări și 2 penalty-uri dictate în Olanda - Croația
Malen îl trage ușor pe Modric

Cel mai controversat moment al serii s-a petrecut în minutul 53. Istvan Kovacs a dictat penalty după ce Cody Gakpo l-a tras pe Luka Modric în interiorul careului. Starul lui Real a căzut convingător. Cum arbitrul român a avut faza sub control, nu s-a intervenit din camera VAR. Kramaric a transformat fără emoții.

Elevii lui Dalic au prins curaj, iar Pasalic a punctat în minutul 73, un voleu din 8 metri. Croații s-au jucat cu ocaziile pe contraatac și au fost pedepsiți. La ultima acțiune a meciului, în al 6-lea minut adițional, Lang a trimis semifinala în prelungiri.

Semifinala Croația - Olanda, decisă după prelungiri

Kovacs a fost ocupat și în prelungiri, fiind nevoit să îl tempereze pe selecționerul croat. Cei doi au bătut palma în final. 

Drumul oaspeților spre ultimul act a fost deschis de „racheta” lui Petkovic, șut de la 20 de metri, pe lângă Van Dijk. Modric a liniștit finalul cu penalty-ul transformat în minutul 117. „Centralul” român a luat și de această dată decizia corectă, o „secerare” evidentă a lui Malacia. 

În prelungirile prelungirilor, Petkovic a finalizat un contraatac. Asistentul Florin Artene a lăsat acțiunea să meargă, apoi a ridicat fanionul pentru ofsaid. A fost confirmat din camera VAR. 

FINAL. Olanda - Croația 2-4

  • Au marcat: Malen 34', N. Lang 90+6 / Kramaric 55 (pen.), Pasalic 73, Petkovic 98, Modric 117
  • Click AICI pentru statistici
  • Istvan Kovacs a avut o singură fază complicată în prima repriză. Olandezii au cerut penalty pentru un henț în careu. „Centralul” român a lăsat jocul să meargă, lucru confirmat din camera VAR.
  • În rest, Kovacs a fost intransigent cu intrările dure ale croaților, Kovacic și Pasalic văzând cartonașe galbene.

Minutul 53, penalty dictat de Istvan Kovacs

În minutul 53, Istvan Kovacs a dictat penalty după ce Cody Gakpo l-a tras pe Luka Modric în interiorul careului. Contactul a fost unul ușor, dar starul lui a căzut convingător. Cum arbitrul român a avut faza sub control, nu s-a intervenit din camera VAR. 

Istvan Kovacs, semifinală complicată în Liga Națiunilor » 6 goluri, răsturnări și 2 penalty-uri dictate în Olanda - Croația

Olanda - Croația, echipe de start:

Olanda: Bijlow - Dumfries, Geertruida, Van Dijk, Ake - Wieffer, Koopmeiners, F. De Jong - Malen, Gakpo, Simons
Selecționer: Ronald Koeman

Croația: Livakovic - Juranovic, Sutalo, Vida, Perisic - Modric, Brozovic, Kovacic - Pasalic, Ivanusec - Kramaric
Selecționer: Zlatko Dalic

Stadion: De Kuip
Arbitru: Istvan Kovacs / Asistenți: Vasile Marinescu și Florin Artene
Arbitru VAR: Bastian Dankert (Germania) / Arbitru AVAR: Soren Storsk (Germania)

Olanda - Croația, semifinala Ligii Națiunilor

Olanda a avut un parcurs impecabil în grupa din Liga Națiunilor, 5 victorii și o remiză în fața Belgiei, Poloniei și Țării Galilor. „Portocala Mecanică” are un mare atu înaintea Final Four-ului: este țară-gazdă.

Croația a avut o grupă mai complicată, cu Danemarca, Franța și Austria. Modric și compania au încheiat cu 13 puncte, unul peste nordici.

VIDEO. Tot ce trebuie să știi înainte de semifinala Olanda - Croația 

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Ofertă fabuloasă făcută de Bayern pentru Victor Osimhen! Ce sumă oferă bavarezii pentru golgheterul lui Napoli

S-au actualizat cotele de piață în La Liga! Vinicius a ajuns la 150 de milioane de euro, Robert Lewandowski, cădere dramatică

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
Jeptar
Jeptar  •  15 Iunie 2023, 12:24

Greseala mare a lui Kovacs la penalty, dar Olanda nu castiga meciul asta niciodata oricum, e prea slaba.

Shogun01
Shogun01  •  15 Iunie 2023, 10:39
Postat de Moshu pe 15 Iunie 2023, 09:58

"Istvan Kovacs a fost răsplătit de UEFA cu încă un meci de gală, în ciuda gafelor comise pe plan intern."....concluzia ? UEFA nu citeste gsp si inca n-a aflat de gafele alea !!Peniibiili !

UEFA nu prea se implica/citeste presa. Mititelu putea trimite video la uefa cu fazele controversate de la meciul cu CFR, ca si o plangere si atunci, UEFA poate se uita si analizeaza

Moshu
Moshu  •  15 Iunie 2023, 09:58

"Istvan Kovacs a fost răsplătit de UEFA cu încă un meci de gală, în ciuda gafelor comise pe plan intern."....concluzia ? UEFA nu citeste gsp si inca n-a aflat de gafele alea !!Peniibiili !

Vezi toate comentariile (19)
Comentează