FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONERI

VIDEO + FOTO FRF i-a prezentat azi pe noii selecționeri de la U20 și U21 » Stoichiță i-a stabilit un obiectiv îndrăzneț omului cu 4 campanii de calificare ratate: „Să fie clar!”

Articol de , - Publicat marti, 16 august 2022 13:41 / Actualizat marti, 16 august 2022 14:22

Emil Săndoi (57 de ani), noul antrenor al României U21, și Daniel Pancu (44 de ani), proaspăt învestit ca selecționer al României U20, au fost prezentați azi de FRF în cadrul unei conferințe de presă.

Împreună cu directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, cei doi noi selecționeri au susținut azi primele declarații după ce au semnat contractele cu Federația.

FRF, obiectiv îndrăzneț pentru Emil Săndoi la România U21

Mihai Stoichiță a dezvăluit că Emil Săndoi va trebui să ducă naționala de tineret în semifinalele Campionatului European de anul viitor, care va fi găzduit de România și Georgia. „Tricolorii” sunt deja calificați la turneul final.

„În urma discuțiilor avute cu foștii selecționeri la aceste categorii de vârstă nu am ajuns la o înțelegere pentru a continua contractele. Am ales să începem un nou drum, cu doi antrenori valoroși. 

Săndoi și Pancu au un CV impresionat ca fotbaliști. Pentru Săndoi nu e o noutate, a mai fost antrenor aici. Argumentele în favoarea celor doi sunt foarte multe. Le urez multă baftă.

S-o iau de la România U20. Daniel își încheie activitatea în martie. După aceea se va alipi staff-ului lui Emil Săndoi, pentru a participa la construcția echipei pentru turneul final din vara viitoare. Dreptul de renegociere e în vara viitoare, cred. 

Nici nu m-am uitat pe contract. E treaba lor ce au semnat. Eu le zic care sunt obiectivele. Obiectivul din contract este calificarea în semifinalele Campionatului European de Tineret. Să fie clar! Nu poți să fii mai jos decât acum 3 ani”, a spus Mihai Stoichiță.

„Rămâne de văzut dacă poate fi îndeplinit acest obiect”, a spus Emil Săndoi despre obiectivul impus de FRF.

Contractul lui Bratu era pe un an, cu drept de prelungire. Nu ne-am înțeles pentru a merge în continuare și ne-am despărțit prieteni. Nu a fost vorba de vreo nemulțumire

 - Mihai Stoichiță

VIDEO Emil Săndoi, 4 campanii din 4 ratate la U21!

Emil Săndoi revine după 9 ani la naționala de tineret, pe care a pregătit-o între 2006 și 2013, fiind cel mai longeviv selecționer al naționalei de tineret. Plecat în vară de la Chindia, Săndoi i-a condus pe „tricolori” în 52 de partide (27 de victorii, 15 egaluri, 10 înfrângeri) și nu calificat naționala la niciun turneu final. Cu Săndoi, România U21 a avut 4 campanii de calificare ratate (2007, 2009, 2011, 2013)!

În 2010, România U21 a jucat un baraj de calificare la Euro 2011, dar a fost eliminată de Anglia (1-2 și 0-0).

„Nu am prea multe spus azi. Aș vrea să mulțumesc Federației că s-a gândit la mine pentru această funcție. În rest, va fi o muncă dificilă. Este o responsabilitate foarte mare pentru mine, pentru că un selecționer reprezintă o națiune.

Chiar dacă ne gândim că turneul final este peste un an, acțiunile până atunci sunt foarte puține. Vor fi doar 3 întreruperi și 6 amicale. Referitor la programul echipei, știu că jucăm cu două amicale puternice, cu Spania și Olanda. Mi-aș fi dorit să mai avem o acțiune la dispoziție înainte să jucăm cu două echipe de calibru. 

Echipa națională de tineret a reușit rezultate la nivel înalt și vrem să reușim același lucru și cu actuala generație”, a spus Emil Săndoi.

+10 FOTO

VIDEO Daniel Pancu, noul selecționer al României U20: „Mă simt onorat”

„Le mulțumesc celor din FRF și sper să nu le înșel așteptările. E o zi de mare bucurie. Mă simt onorat. 

Primul meu e șef e Emil Săndoi. Urmează antrenorul de la U19. Eu voi fi nevoit să mă descurc. Vorbim despre un lot format. Vreau ca la finalul acestui mandat să promovez cât mai mulți jucători la U21.

Am stat ceva timp pe bară. Am avut ceva oferte, dar le-am refuzat. Am învățat mult din perioada în care am stat acasă. Am făcut cam ce voi face și în postura de selecționer, muncă analitică. Voi merge la cluburi și voi merge la academii, voi vorbi cu antrenorii și voi ține cont de ei când voi face selecția.

Generația actuală e mult diferită față de a noastră. Trebuie să ne acomodăm și să-i înțelegem. Dar fotbalul și cerințele rămân aceleași”, a adăugat Pancu.

+10 FOTO

Citește și: 

Gigi Becali a transferat 9 jucători în această vară, dar Dragomir spune că mai are nevoie de unul: „Altfel, nu o scoate la capăt”

Propus în spațiul public ca ministru al Sportului, Hagi a dat răspunsul: „Ce v-am zis eu? Vă faceți că nu m-ați auzit”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (16)
sibelius
sibelius  •  16 August 2022, 16:01
Postat de ARCADIEzaporojanu pe 16 August 2022, 15:18

cum sa accepti sa fii sclavul unei marionete ca stoipita ,care la randul lui e sluga unui amator , care impreuna au ruinat fotbalul din romania. cum ????!!! DA, STIU. PENTRU BANI. DAR ONOAREA DE OM UNDE ESTE ??/

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sibelius
sibelius  •  16 August 2022, 15:59
Postat de bulldo pe 16 August 2022, 14:19

Unul din motivele pt care fotbalul romanesc este cum este, e ca nu avem antrenori buni, niste marionete cu scoala facuta in Rep Moldova, niste *** si la propriu si la figurat

Adică aia făcuți din '90 până în 2010 de școala lui Riciu erau mai buni? Nu mai vorbesc de generațiile anterioare care nu o aveau nici aia.

sibelius
sibelius  •  16 August 2022, 15:57
Postat de cotonogu1600p pe 16 August 2022, 15:13

Mai multă încredere am in Sandoi. Pancu, la fel ca și Lobonț nu se pricepe sa fie antrenor. Asta nu ii știrbește cu nimic faptul că a fost un fotbalist mai bun decat Sandoi. Antrenoratul este altceva.

Funcția de selecționer la U20 e un cadou pentru orice posesor de licență fără experiență. Ai doar meciuri amicale. Singura responsabilitate e sa nu iei scoruri de tenis.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează