FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ISLANDA

Enes Sali poate fi al doilea cel mai tânăr internațional al lumii din toate timpurile! Ce scriu jurnaliștii iberici despre puștiul convocat de Rădoi

Foto: Facebook FRF
Foto: Facebook FRF

Articol de - Publicat miercuri, 10 noiembrie 2021 11:02 / Actualizat miercuri, 10 noiembrie 2021 16:19

Enes Sali, 15 ani, adolescentul de la Farul, convocat în premieră la lot pentru a nu-l pierde (Canada și Turcia îl vor și ele), e comparat de jurnaliștii iberici cu Munir El Haddadi. Spania l-a convocat de urgență, ca să țină departe tentația Maroc. Dar astăzi, atacantul Sevillei joacă pentru „Leii din Atlas”.

Dacă va evolua mâine, adolescentul Enes Sali va debuta la 15 ani și 261 de zile. Dacă va juca duminică, mai probabil, în Liechtenstein, va avea 15 ani și 264 de zile. Oricum, chemat de urgență la lot pentru a îndepărta tentațiile Canada și Turcia, va deveni cel mai precoce „tricolor” din toate timpurile. Și nu doar atât.

Naționala care stă la pândă pentru Enes Sali » Tatăl jucătorului, contactat de antrenor: „Eu asta sper”
ROMÂNIA
Naționala care stă la pândă pentru Enes Sali » Tatăl jucătorului, contactat de antrenor: „Eu asta sper”

Enes Sali, după Martin Odegaard

Într-un top al celor mai tineri internaționali all-time, talentatul mijlocaș va fi pe locul 3 în Europa și 4 în lume. Înaintea lui, Lucas Paul Knecht (în 2007, Insulele Mariane, 14 ani și două zile), italianul Renzo De Vecchi (în 1910, la 15 ani și 183 de zile) și norvegianul Martin Odegaard, în 2014, la 15 ani și 254 de zile.

Spaniolii de la Marca, interesați de Sali pentru că a fost doi ani la Academia Barcelonei, între 2017 și 2019, sugerează că recordul lui Lucas Knecht e îndoielnic, precum și cel al peninsularului, în urmă cu 111 ani. De aceea, Enes ar intra pe locul secund. La doar 7 zile de performanța lui Odegaard. Sau 10, dacă debutul se amână pentru partida de la Vaduz.

Nu înseamnă însă că o selecție acum va asigura și cariera lui printre „tricolori”. Dacă va avea doar trei apariții la națională până la 21 de ani, el ar putea reprezenta altă țară în viitor. Canada sau Turcia.

Spaniolii s-au grăbit degeaba pentru Munir El Haddadi

Ibericii compară situația puștiului nostru de 1,60m cu cea a lui Munir El Haddadi, actualul atacant al Sevillei. Născut în Spania, dar cu tată marocan, el putea juca la ambele naționale (chiar și Qatarul a încercat să-l racoleze la un moment dat). 

La 18 ani, după ce a crescut în La Masia, a debutat oficial la seniorii Barcelonei, în LaLiga, pe 24 august 2014. Știind că și marocanii îl atrag spre selecționata lor, Vicente del Bosque l-a convocat în toamna aceluiași an, folosindu-l chiar, pe 8 septembrie, 13 minute la 5-1 cu Macedonia, în preliminariile Euro 2016.

Atunci, Munir afirma că nu vrea să joace decât pentru Spania. Și totuși, acea selecție avea să fie unica pentru La Roja.

Șapte ani mai târziu, Marocul profita de noua regulă impusă de FIFA - un fotbalist poate schimba naționala dacă nu are mai mult de 3 selecții până la 21 de ani - și reușea să-l aducă pe Munir la Rabat. În 2021, atacantul a strâns 7 meciuri și două goluri pentru „Leii din Atlas”.

Citește și alte știri despre națională:

Mirel Rădoi, conferință de presă înainte de meciul cu Islanda: „Voi lua o decizie definitivă după cele două meciuri rămase”

Vlad Chiricheș, despre duelul cu Islanda: „Suntem dezavantajați, publicul ne-ar fi împins de la spate”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
mehighms
mehighms  •  10 Noiembrie 2021, 17:11
Postat de tororosso pe 10 Noiembrie 2021, 16:11

Tareee ... în prezentarea tânărului sunt postate mai toate datele mai puțin înălțimea acestuia . Oare le era jenă să scrie și înălțimea ? care este de 1,65 cm .

si ce are inaltimea ***?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gago747
gago747  •  10 Noiembrie 2021, 16:58

Se simte un miros puternic de vopsea "Ultramarin Regal" ...

tororosso
tororosso  •  10 Noiembrie 2021, 16:11

Tareee ... în prezentarea tânărului sunt postate mai toate datele mai puțin înălțimea acestuia . Oare le era jenă să scrie și înălțimea ? care este de 1,65 cm .

Vezi toate comentariile (7)
Comentează