FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV Naționala care stă la pândă pentru Enes Sali » Tatăl jucătorului, contactat de antrenor: „Eu asta sper”

Enes Sali // foto: frf.ro
Enes Sali // foto: frf.ro

Articol de - Publicat marti, 09 noiembrie 2021 08:04 / Actualizat marti, 09 noiembrie 2021 09:17

Gazeta are informații că selecționerii naționalelor de seniori și U23 ale Canadei s-au interesat de situația lui Enes Sali. Puștiul de 15 ani și tatăl său au ales însă România și pentru Gică Hagi, cel care a întins o mână de ajutor familiei Sali după plecarea de la Barcelona.

Convocat de Mirel Rădoi la prima reprezentativă, Enes Sali ar putea deveni cel mai tânăr jucător din istoria naționalei.

Chemarea lui printre „tricolorii” seniori a stârnit multe discuții în spațiul public. Unele dintre ele pro Rădoi, acesta fiind lăudat că riscă și vrea să securizeze locul unui puști talentat în naționala noastră. Altele însă îl taxează pe selecționer pentru faptul că doar ar vrea să bifeze o bornă istorică, șă-și treacă în „palmares” debutul celui mai tânăr jucător, 15 ani și 3 luni.

Rădoi șochează la ultima lui acțiune la „națională”! » Iată lotul final pentru Islanda și Liechtenstein!
CONVOCĂRI
Rădoi șochează la ultima lui acțiune la „națională”! » Iată lotul final pentru Islanda și Liechtenstein!

Canada insistă pentru Enes Sali!

În realitate, în spatele selecției lui Enes Sali se ascunde teama Federației Române de Fotbal de a nu-l pierde pe Enes Sali. Tânărul jucător de la Farul a stârnit deja interes din Turcia și Canada.

Insistențele cele mai aprinse au venit de peste Ocean. John Herdman, selecționerul primei reprezentative a canadienilor, dar și Mauro Biello, antrenorul echipei U23 a nord-americanilor, s-au interesat de situația lui Sali.

Sursele Gazetei susțin că tatăl jucătorului a fost contactat, a purtat discuții cu Biello, fost atacant la Montreal Impact, însă decizia lui Rădoi de a-l aduce la prima reprezentativă a întors totul în favoarea României.

Gică Hagi, decisiv în alegere

Enes Sali, împreună cu tatăl său, Engi, au discutat și au decis să aleagă România. Cei doi le-au povestit unor apropiați și motivul pentru care au făcut această alegere: „Trebuie să alegem România, pentru Hagi și pentru șansa pe care ne-a oferit-o această țară după plecarea de la Barcelona. Domnul Hagi ne-a întins o mână de ajutor, l-a crescut pe Enes și cred că așa putem să mulțumim și noi puțin pentru ajutorul adus”.

Ce a declarat Gică Hagi după ce Enes Sali a fost convocat la națională
Convocare
Ce a declarat Gică Hagi după ce Enes Sali a fost convocat la națională

Totuși, alegerea nu-i „bătută în cuie”. E nevoie ca Enes Sali să bifeze 3 meciuri în prima reprezentativă până la 21 de ani pentru ca riscul să aleagă altă națională să dispară.

Nicolae Dică: „Nu ne-a zis nimeni din Federaţie”

Nicolae Dică, secundul lui Mirel Rădoi, a recunoscut că nu doar calitatea lui Sali a contat în decizia pe care el și Mirel Rădoi au luat-o.

Tehnicianul a fost sincer și a subliniat și ideea că e bine ca România să nu riște să-l piardă pe mijlocașul de la Farul: „Este un jucător de mare perspectivă. Un talent cum în ultimii ani în România nu a mai apărut. A fost decizia noastră, noi am gândit să îl aducem. Nu a venit nimeni din Federaţie să spună «Luaţi-l pe Sali!». 

Este şi această situație cu ce națională alege. De ce să nu iei un jucător şi să te trezeşti că peste doi ani îl pierzi fiindcă nu l-ai luat la echipa naționala în această perioadă? Poate se duce să joace pentru altă ţară”.

16 ani și 7 luniavea Alphonso Davies în momentul debutului pentru prima reprezentativă a Canadei

70 de milioane de euroeste cota pe care starul lui Bayern Munchen o are la doar 21 de ani

Trebuie să fie o motivaţie această convocare, să fie un start pentru o carieră la echipa naţională. Este foarte tânăr, are multe de învăţat, e pe un drum bun, dar trebuie să fie un început.

Nu ştiam de convocare, a surprins pe toată lumea, este un lucru bun că Mirel se uită şi la jucătorii foarte tineri precum Sali. Este o idee bună pentru că trebuie să ne securizăm toţi posibilii viitori internaţionali ca să avem de unde alege.

- Gică Popescu, președinte Farul 

Yesilova îl propune pentru Turcia!

Preparatorul fizic Yüksel Yesilova, cel care a lucrat, printre altele, la FCSB și Astra, îi sfătuiește pe turci să facă eforturi pentru a-l aduce pe Sali în naționala Semilunei. „Ştiu că Galatasaray îl vrea pe Enes Sali. Sunt ştiri despre asta în România. Va fi un fotbalist precum Hagi, în viitor. Prin potenţialul său de creştere îl poate egala pe Hagi, iar Galatasaray trebuie să câştige. Barcelona l-a adus pe Enes Sali din Canada. 

De acolo, Hagi l-a transferat la echipa sa din Constanţa. Cred că băiatul are origini în Turcia, din partea tatălui. Ar trebui făcute eforturi pentru ca acest copil să joace în naţionala Turciei. Are un picior stâng extraordinar", a declarat Yüksel Yesilova pentru Ajansspor.com.  

Mama îl voia în Canada, tatăl în România

Într-un interviu pe care Engi Sali l-a oferit Gazetei Sporturilor acesta a vorbit despre viitorul fiului său. Deși n-a dorit să dea un verdict, tatăl lui Enes a recunoscut că și-ar dori ca România să fie naționala al cărei tricou să-l îmbrace fiul său. Asta în ciuda faptului că mama fotbalistului de la Farul ar fi vrut Canada: 

„Deocamdată suntem aici, jucăm pentru România. Nu știi niciodată ce-ți oferă viitorul. Nu vreau să zic ceva și să nu se adeverească apoi. Eu sper că va fi România. Suntem turci, dar nu suntem cetățeni turci. Avem dublă cetățenie, română și canadiană. Pentru mine, România e prima variantă”.

Exagerarea Enes Sali
ROMÂNIA - ISLANDA
Exagerarea Enes Sali

VIDEO. Prima zi în cantonamentul României pentru tânărul Enes Sali!

Mai multe știri despre echipa națională:

Cum a trăit Enes Sali prima zi în cantonamentul naționalei României: „Este o onoare să fiu aici”

Sabău dezvăluie de ce s-a retras Ciprian Tătărușanu din națională: „Spun asta și mă opresc aici”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (16)
tororosso
tororosso  •  09 Noiembrie 2021, 14:46

Baloane de săpun acești tineri jucători . Sclipesc cât o stea căzătoare după care dispar precum măgarul în ceață . Nu vor ajunge la un nivel comparabil cu Youssoufa Moukoko (16 ani) sau Florian Wirtz(17 ani). Ai noștri se vor pierde pe drum precum ca și mult trâmbițatul de Ianis care visează la transferuri la cluburi cu ștaif rămânând la Rangers un club sub mediu valoric.

118678163542371
Dan Dumitrescu  •  09 Noiembrie 2021, 13:30

Presimt o mare fâsâiala și cu copilul ăsta, pe undeva o posibilă decepție ca și Ianis Hagi. Ici, colo câte o floricică, dar per total mult sub așteptări. Presa face foarte tău că încarcă pe el atâta valoare care s-ar putea sa fie o supralicitare. Personal nu cred in acest Sali, poate după ce va confirma la un club de top, astfel totul este un bluff. Până acum marea academie a Regelui nu a prea produs valori incontestabile prin campionate de top. Bunicei dar atât.

ucluj2011
ucluj2011  •  09 Noiembrie 2021, 13:07

"În realitate, în spatele selecției lui Enes Sali se ascunde teama Federației Române de Fotbal de a nu-l pierde pe Enes Sali."/// ////////Așa. Și? Bravo Mirel Rădoi , Bravo FRF!!!!! De ce să-l pierdem în favoarea altora? Doar așa că vor unii să fim mai catolici decât Papa EXACT atunci când nu trebuie?!!!?

Vezi toate comentariile (16)
Comentează