FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Cum a trăit Enes Sali prima zi în cantonamentul naționalei României: „Este o onoare să fiu aici”

Enes Sali
Foto: frf tv
Enes Sali Foto: frf tv

Articol de GSP - Publicat luni, 08 noiembrie 2021 18:09 / Actualizat marti, 09 noiembrie 2021 14:32

Convocat în premieră la echipa națională, Enes Sali (15 ani) și-a petrecut prima zi în cantonamentul de la Mogoșoaia.

  • România – Islanda se joacă pe 11 noiembrie, de la 21:45, iar Liechtenstein – România se joacă pe 14 noiembrie, de la 19:00. Ambele meciuri sunt în direct pe ProTV și live pe GSP.ro

Sali, care poate deveni cel mai tânăr debutant în echipa națională, a vorbit despre trăirile pe care le-a avut în momentul în care a sosit pentru prima dată în cantonamentul României.

În acest moment, Cristi Manea (24 de ani) este deținătorul recordului. Avea 16 ani și 10 luni când a debutat la prima reprezentativă.

„Am puţine emoţii, dar nu cred că mă afectează şi sper să joc cât mai mult. Este o onoare să fiu aici. Sunt foarte fericit pentru această convocare. Mă simt foarte bine. Am vorbit cu băieţii. M-au felicitat pentru această convocare. Cred că o să mă descurc”, a declarat Enes Sali, potrivit frf.ro.

Enes Sali: „Mi-ar plăcea să stau în cameră cu Ianis”

Întrebat ce jucători din actualul lot al lui Mirel Rădoi sunt favoriții săi și cu care ar fi coleg de cameră, Sali a răspuns: „Îmi plac Răzvan Marin, Nicolae Stanciu, Ianis Hagi. Mi-ar plăcea să stau cu Ianis în cameră

Cristi Manea, despre  Sali: „M-aş bucura foarte mult ca Enes să îmi ia locul”

Cristi Manea, fundașul dreapta al lui CFR Cluj, speră ca mijlocașul Farului să îi doboare recordul și să debuteze în meciurile cu Islanda și Liechtenstein. De asemenea, acesta a dezvăluit cum se simțea el în momentul primei convocări.

„Pentru mine experienţa de la debut a fost una dintre cele mai frumoase, pentru că nu mă gândeam ca la o vârstă atât de fragedă o să debutez la echipa naţională mare. A fost o onoare pentru mine că m-am schimbat în același vestiar cu jucători foarte importanţi din fotbalul românesc. 

M-aş bucura foarte mult ca Enes să îmi ia locul, pentru că avem nevoie de jucători tineri. Prima mea zi în cantonament a fost una emoţionantă. Jucasem doar câteva meciuri în Liga 1, la Viitorul. Am făcut pasul direct la echipa mare, cu jucători importanţi, veniţi din campionate mari ale Europei. 

Am avut destul de multe emoţii. Ţin minte că Ciprian Marica m-a luat cu el în cameră prima dată. Mi-a dat încredere. Nu m-am simţit că sunt mai mic decât ei sau inferior”, a declarat Manea, potrivit sursei citate.

Citește alte știri despre echipa națională:

Alexandru Maxim, răspuns categoric despre revenirea în Liga 1: „Nu vreau să fiu răutăcios...”

Hagi pune presiune pe Rădoi: „6 puncte cu Islanda și Liechtenstein, nu se pune problema să nu le luăm!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
paolo13
paolo13  •  09 Noiembrie 2021, 04:53

"Sali, care poate deveni cel mai tânăr debutant în echipa națională a participat alături de Cristi Manea (24 de ani), actualul deținător al recordului (16 ani și 10 luni când a debutat), despre trăirile pe care aceștia le-au avut în momentul în care au sosit pentru prima dată în cantonamentul României."...Ce ai vrut sa zici, 'nea jurnalistu' de serviciu?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează