FOTBAL  »  NATIONALA  »  CONVOCĂRI

Rădoi șochează la ultima lui acțiune la „națională”! » Iată lotul final pentru Islanda și Liechtenstein!

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 03 noiembrie 2021 12:34 / Actualizat miercuri, 03 noiembrie 2021 13:47

Mirel Rădoi a anunțat lista cu cei 26 de jucători pe care va miza în ultimele două meciuri din preliminariile CM 2022 (cu Islanda pe 11 noiembrie și Liechtenstein pe 14).

  • România – Islanda se joacă pe 11 noiembrie, de la 21:45, iar Liechtenstein – România se joacă pe 14 noiembrie, de la 19:00. Ambele meciuri sunt în direct pe ProTV și live pe GSP.ro

Cea mai mare surpriză a selecționerului este convocarea lui Enes Sali, mijlocașul de doar 15 ani de la Farul Constanța, care a debutat în acest sezon în Liga 1 și abia a strâns 7 meciuri în campionat. Puștiul lui Hagi va împlini 16 ani pe 1 februarie.

Jucătorul trecut și pe juniorii Barcelonei este la Academia Gheorghe Hagi din 2018, iar în acest sezon a debutat la seniori. Până acum, el a evoluat doar pentru naționalele de juniori ale României.

Enes Sali poate bate recordul lui Cristi Manea

Dacă va juca, mijlocașul de la Farul va deveni cel mai tânăr jucător care evoluează pentru România, depășind recordul lui Cristi Manea, care debuta la 16 ani, 9 luni și 22 zile, în 2014, într-un România – Albania, 1-0.

Rădoi șochează la ultima lui acțiune la „națională”! » Iată lotul final pentru Islanda și Liechtenstein!
Enes Sali // FOTO: Imago

Lotul României pentru Islanda și Liechtenstein: Enes Sali convocat de Rădoi. Keșeru, nu!

  • Portari: Florin Niță (Sparta Praga | Cehia, 11/0), Andrei Vlad (FCSB, 1/0), Marian Aioani (Farul Constanța, 1/0), Horațiu Moldovan (FC Rapid, 0/0)
  • Fundași: Cristian Manea (CFR Cluj, 14/2), Andrei Rațiu (Huesca | Spania, 4/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo | Italia, 68/0), Ionuț Nedelcearu (Crotone | Italia, 19/2), Adrian Rus (Fehérvár | Ungaria, 9/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 7/0), Virgil Ghiță (Farul Constanța, 1/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K. | Turcia, 27/1), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 20/0)
  • Mijlocași: Dragoș Nedelcu (Fortuna Düsseldorf | Germania, 5/0), Răzvan Marin (Cagliari | Italia, 35/2), Alexandru Cicâldău (Galatasaray | Turcia, 18/2), Nicolae Stanciu (Slavia Praga | Cehia, 52/11), Olimpiu Moruțan (Galatasaray | Turcia, 1/0), Ianis Hagi (Rangers | Scoția, 22/2), Florin Tănase (FCSB, 9/1), Dennis Man (Parma | Italia, 12/2), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K. | Turcia, 49/6), Enes Sali (Farul Constanța, 0/0)
  • Atacanți: George Pușcaș (Reading | Anglia, 24/8), Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 11/1), Denis Alibec (CFR Cluj,  20/2)

Clasamentul grupei J

Claudiu Keșeru nu a prins lotul

Rădoi surprinde și prin alegerile din atac. Selecționerul a decis să mizeze pe doi atacanți care nu sunt în formă, George Pușcaș și Denis Alibec, și l-a lăsat în afara lotului pe Claudiu Keșeru, unul dintre ei mai buni jucători de la FCSB.

Pe lângă Keșeru, față de ultima acțiune, cu Germania și Armenia, Rădoi nu-i mai are la lot nici pe Valentin Mihăilă, Alex Mitriță, Andrei Cordea și Alexandru Albu.

Mitriță este accidentat, în timp ce în cazul lui Mihăilă, FRF precizează că „Suspendat pentru prima partidă cu Islanda și eligibil doar cu Liechtenstein, Valentin Mihăilă, aflat inițial pe lista convocărilor preliminare, nu se regăsește în lotul final ca urmare a unei discuții purtate între selecționerul Mirel Rădoi și staff-ul tehnic al Parmei. Ținând cont de situația medicală a jucătorului, indisponibil în mai multe perioade de timp pe durata sezonului, aceștia au convenit ca tricolorul să rămână la echipa de club pentru a urma un program specific de recuperare și pregătire”.

Pentru aceste meciuri, în lotul României, au apărut Virgil Ghiță, Florin Tănase, Dennis Man, Enes Sali și Denis Alibec.

Ultima acțiune a lui Rădoi ca selecționer?

Aceste două partide ar putea fi ultimele cu Rădoi ca selecționer. După victoria cu Armenia, acesta a declarat că va părăsi naționala, chiar dacă va obține calificarea la meciurile de baraj.

Din luna noiembrie, echipa națională trebuie să își găsească antrenor. Indiferent ce se întâmplă, eu nu voi mai fi. Contractul meu se termină, îmi văd de treaba mea. Contractul meu se termină, să aduceți pe cine vreți dumneavoastră. E momentul ca acest ciclu să se termine, să vină altcineva să preia această echipă. Trebuie să treacă la alt nivel. Sunt tânăr, mă frământă că nu pot antrena zilnic 
– Mirel Rădoi, pe 11 octombrie

Între timp, FRF a încercat să-l determine pe selecționer să se răzgândească și să-și prelungească înțelegerea care expiră la finalul lunii noiembrie.

Ce urmează pentru România: 

  • Cu două victorii în noiembrie, împotriva Islandei (11 noiembrie) și a selecționatei din Liechtenstein (14 noiembrie), România ar încheia grupa cu 19 puncte și ar avea locul 2 asigurat.
  • Dacă vom reuși să terminăm pe locul 2, atunci sigur vom disputa primul baraj pentru accesul la CM. Acolo vor fi 12 echipe: toate cele 10 formații de pe locurile 2 din preliminarii, plus cele mai bune două câștigătoare de grupă din Liga Națiunilor, care nu se vor regăsi pe primele două poziții în preliminarii.
  • Cele 12 națiuni vor fi împărțite în două urne: cea a capilor de serie, 6 dintre ele, și restul outsidere. Capii de serie vor disputa meciul din primul baraj, manșă unică, pe teren propriu. Cum se vor stabili cele 6 favorite? Exclusiv pe baza punctajului din actualele preliminarii, astfel că în grupa formată din 6 naționale, cum este și cazul nostru, se vor șterge rezultatele cu ultima clasată.
  • Acum, cu 2 etape înainte de final, România are șanse mici să prindă urna capilor de serie. Ar putea acumula un nivel maxim de 13 puncte cu care ar intra în acest clasament și ar fi mai degrabă în afara primelor 6!

Citește și: 

Internațional din „Generația de Aur”, mesaj surprinzător pentru Rădoi: „Te-am criticat, dar acum merg și fac greva foamei ca să rămâi!”

Ministrul Novak, derogare pentru islandezi la meciul cu România: „Am rezolvat în ultima secundă. Puteam pierde la «masa verde»”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (45)
firaldo
firaldo  •  04 Noiembrie 2021, 19:15
Postat de sakamoto pe 03 Noiembrie 2021, 18:16

Radoi si Ivan, un cuplu de nedespartit. Tare valorosi oltenii aistea!

Serios?Tu pui la îndoială convocarea lui Ivan dar ești de acord cu Alibec sau Pușcaș?:))))))))

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  04 Noiembrie 2021, 10:06

Radoi?Adica „finu Mirel”?!El a socat mai intai atunci cand a fost„numit”selectioner!de nasu GG-chiar daca cu mana lui ***-directorul Comisiei Tehnice a FRF!Cu toate ca nu avea nici macar bacalaureatul-motiv pentru care nu a putut nici sa se inscrie la cursurile unei scoli de antrenori!De ce „l-au pus”acolo„binefacatorul fotbalului romanesc”si cu sinistrii lui veri,ca ditamai selectionerul?!Nu e clar?!Ca sa le „promoveze”lor marfa!Asa se face ca iata,finu Mirel i-a convocat la nationala pe Denis Man-rezerva neutilizata in...serie B si mai ales,pe Dragos Nedelcu vesnic rezerva neutilizata in Zveitebundesliga-imprumutat acolo de echipa„jupanului”-unde nu era nici macar in lot!Tocmai pentru meciul decisiv-cel cu Islanda-pentru calificarea macar in baraj,la CM!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

10217567525407994
Rene Alexie  •  04 Noiembrie 2021, 09:12

Cum naiba îl convoci pe Man care nu a mai jucat de câteva etape și îl lași pe Mihăilă acasă care a jucat chiar bine în ultimele etape. Cred ca *** de rezultatele naționalei fiindcă oricum pleacă.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (45)
Comentează