FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Internațional din „Generația de Aur”, mesaj surprinzător pentru Rădoi: „Te-am criticat, dar acum merg și fac greva foamei ca să rămâi!”

Foto: Imago
Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 03 noiembrie 2021 08:00 / Actualizat miercuri, 03 noiembrie 2021 09:50

Fostul internațional Florin Răducioiu a comentat decizia lui Mirel Rădoi de a pleca de la „națională” după ultimele meciuri din preliminariile CM 2022 (cu Islanda pe 11 noiembrie și Liechtenstein pe 14).

Deși l-a criticat pe Rădoi la începutul campaniei, fostul mare atacant i-a transmis lui Nicolae Dică, secundul naționalei, că ar fi o greșeală să plece înainte de meciurile de baraj și spune că are un mod inedit prin care vrea să-l facă pe Rădoi să continue.

Florin Răducioiu: „Fac greva foamei ca să continuați”

„Dacă ajung la baraj şi reușesc să ne califice la Mondial după mai mult de 20 ani, evident că nici nu mai e nevoie să plece. Ar fi o mare greșeală să plece înainte de baraj”, a spus Răducioiu la TV Telekom Sport.

Ulterior, acesta a vorbit cu Nicolae Dică, care era alături de el în studioul televiziunii.

„Ați făcut o muncă foarte, foarte complicată, cu un început foarte dificil. Aţi reușit să redresați echipa printr-un joc mult mai bun, mai realist, și aţi reușit să câștigați. Mi s-ar părea că aţi da cu piciorul la această muncă. Trebuie să recunosc că au făcut o treabă foarte bună.

Încă n-au obţinut nimic, dar au redresat această corabie, care era pe cale de a se scufunda. Au ridicat-o la suprafaţă şi merge pe un drum mai bun, adică barajul, care cred că a fost obiectivul. 

Am fost şi noi critici, evident. Nu vreau să par ipocrit. Dar vin după ei acolo ca să continue! Fac greva foamei”, a adăugat Răducioiu. 

Ce a spus Răducioiu despre Mirel Rădoi

De-a lungul timpului, când rezultatele nu erau de partea de partea lui Rădoi, Florin Răducioiu a fost unul dintre cei care l-au criticat pe selecționer.

Se vorbeşte de un lider, nu îl avem. Liderul nu l-am găsit, nu există. Eu zic că liderii se nasc. Noi am avut lideri în echipă, am avut foarte mulţi în generaţia mea. I-am avut pe Gică Popescu, pe Gică Hagi, apoi generaţia lui Chivu, Mutu. Deci eu zic că aceşti băieţi se nasc pentru a deveni lideri. Generaţiile acestea nu ne-au dat un lider adevărat, nu ne-au dat un jucător cu personalitate care să se impună atât în vestiar, cât şi pe teren. 

Cât de vinovat este Mirel pentru situaţia actuală? Bineînţeles că întotdeauna antrenorul este de vină pentru o necalificare, este în mare parte vinovat pentru echipa pe care a făcut-o.
Florin Răducioiu, după Islanda - România 2-1, din barajul pentru EURO 2020

Nu sunt optimist în aceste partide, pentru că jocul de ansamblu al României din aceste două luni a fost aproape dezastruos şi rezultatele în consecință. Sunt pesimist, îmi pare rău să spun. Nu-mi place nimic, nici declaraţiile lui, nici ce vrea să ne arate și nici jocul de care a spus el. Sunt niște trăsături pe care noi românii nu le avem şi asta mă face să fiu pesimist.

Nu cred că e antrenorul ideal României pentru a ne califica la Campionatul Mondial. Aş vrea un antrenor care să aducă un joc cât mai realist la echipa naţională, adică prudenţă, concentrare în apărare. Piţurcă, da, Piţurcă! Pentru că pe mine mă interesează ca echipa naţională a României să fie prezentă acolo, să participe la turneele finale.

Rădoi încă e un antrenor foarte tânăr şi cred că trebuie să fie mult mai înţelept şi mult mai inteligent 
- Florin Răducioiu, după amicalul România - Belarus 5-3, din noiembrie 2020

Ce urmează pentru România 

  • Cu două victorii în noiembrie, împotriva Islandei (11 noiembrie) și a selecționatei din Liechtenstein (14 noiembrie), România ar încheia grupa cu 19 puncte și ar avea locul 2 asigurat. 
  • Dacă vom reuși să terminăm pe locul 2, atunci sigur vom disputa primul baraj pentru accesul la CM. Acolo vor fi 12 echipe: toate cele 10 formații de pe locurile 2 din preliminarii, plus cele mai bune două câștigătoare de grupă din Liga Națiunilor, care nu se vor regăsi pe primele două poziții în preliminarii. 
  • Cele 12 națiuni vor fi împărțite în două urne: cea a capilor de serie, 6 dintre ele, și restul outsidere. Capii de serie vor disputa meciul din primul baraj, manșă unică, pe teren propriu. Cum se vor stabili cele 6 favorite? Exclusiv pe baza punctajului din actualele preliminarii, astfel că în grupa formată din 6 naționale, cum este și cazul nostru, se vor șterge rezultatele cu ultima clasată. 
  • Acum, cu 2 etape înainte de final, România are șanse mici să prindă urna capilor de serie. Ar putea acumula un nivel maxim de 13 puncte cu care ar intra în acest clasament și ar fi mai degrabă în afara primelor 6!

VIDEO Mihai Stoichiță: „Rădoi hotărăște pe cât timp vrea noul contract”

Citește și: 

Mirel Rădoi a anunțat convocările preliminare pentru partidele cu Islanda și Liechtenstein din noiembrie

Ministrul Novak, derogare pentru islandezi la meciul cu România: „Am rezolvat în ultima secundă. Puteam pierde la «masa verde»”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
torque07
torque07  •  04 Noiembrie 2021, 10:08
Postat de Marcel Popa pe 03 Noiembrie 2021, 15:26

Cine nu vrea, sa nu se califice nationala la CM?Stranieri sant rezerve majoritatea ,degeaba ne amăgim, ca baraje tot pierdem ,de ceva ani. Liga 1 produce tot mai puțin, cu oricine picam la baraj dacă ajungem este peste noi.Despre Radoi nu are rost sa mai zic nimic.

Ia zi ce stranieri sunt rezerve? Chiriches e rezerva? Marin e rezerva? Hagi ? Nita e titular , Nedelcearu e titular, Tosca si Maxim in Turcia titulari. :))) Echipa e in formare si incet incet daca-s lasati in pace vor face treaba. Chiar si cu Radoi. Problema e chiar asta..ca-s criticati si judecati la fiecare meci. Si din cauza asta nu o sa avem niciodata o echipa puternica. Pt ca noi in loc sa incurajam sa fim SUPORTERI si atat suntem experti in ale fotbalului, selectioneri, antrenori etc.

853246084756615
Marcel Popa  •  03 Noiembrie 2021, 15:26

Cine nu vrea, sa nu se califice nationala la CM?Stranieri sant rezerve majoritatea ,degeaba ne amăgim, ca baraje tot pierdem ,de ceva ani. Liga 1 produce tot mai puțin, cu oricine picam la baraj dacă ajungem este peste noi.Despre Radoi nu are rost sa mai zic nimic.

dragdim
dragdim  •  03 Noiembrie 2021, 13:39

Raducioiu vrea sa slăbească.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează