FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL - FCSB 0-1

VIDEO „Ceva șocant pentru mine” » Reacția lui Enes Sali când a aflat despre convocarea la națională

Enes Sali / Captură GSP Video
Enes Sali / Captură GSP Video

Articol de , - Publicat vineri, 05 noiembrie 2021 07:57 / Actualizat vineri, 05 noiembrie 2021 09:27

Enes Sali, puștiul de 15 ani convocat de Mirel Rădoi la echipa națională, a dezvăluit, la finalul meciului cu FCSB, pierdut de Farul cu 0-1, cum a aflat că e convocat în premieră la prima reprezentativă.

„Am primit un mesaj. Nu știam cum să mai reacționez, era ceva șocant pentru mine. După 10 minute am realizat și am fost foarte bucuros. Va fi un sentiment plăcut, e un vis pentru mine.

Domnul Hagi mi-a spus să dau cât mai mult din mine, să am încredere și să merg acolo cu capul sus. Nu știu cum mă voi simți în vestiar, dar sper să mă acomodez repede și să mă înțeleg bine cu băieții. E alegerea 100%, joc pentru România”, a declarat Enes Sali la finalul partidei cu FCSB. 

Ce a declarat Gică Hagi după ce Enes Sali a fost convocat la națională

Enes Sali (15 ani) a fost surpriza lui Mirel Rădoi pentru meciurile cu Islanda și Liechtenstein, mijlocașul fiind convocat în ciuda faptului că încă nu a jucat niciun meci ca titular în Liga 1. Gheorghe Hagi, antrenorul celor de la Farul, a comentat chemarea sa la echipa națională.

Hagi explică motivul pentru care în ultimele două partide, cele cu FC Argeș și FC Botoșani, tânărul fotbalist nu a fost în lot și anunță că de acum mijlocașul va reîncepe să joace pentru dobrogeni. 

„Am văzut că ziarele au scris că nu a jucat două etape. Păi, dacă a jucat 3 meciuri la lot într-o săptămână... Are doar 15 ani, i-am dat pauză o zi, două, merită din când în când să stea cu familia, e un copil totuși, dar acum l-am luat înapoi”, a declarat Gheorghe Hagi înaintea meciului cu FCSB.

De ce l-a convocat Rădoi pe Enes Sali: să nu ni-l ia Canada 

În spatele deciziei lui Rădoi, ar putea sta planul Federației Române de Fotbal de a nu-l pierde pe Enes Sali în detrimentul Turciei sau Canadei. Planul ar fi ca Sali să prindă cel puțin un minut în finalul partidei cu Liechtenstein. Dacă va debuta pentru naționala mare a României, Enes Sali va fi blocat sub „tricolor”: nu va putea juca pentru altă națională. 

„Este un jucător de mare perspectivă. Un talent cum în ultimii ani în România nu a mai apărut. De la Hagi nu a mai apărut un jucător cu asemenea calități la vârsta lui. A reuşit să se impună şi în Liga 1, adică să vină la vârsta lui şi să facă diferența. Acesta a fost lucrul care a contat foarte mult pentru noi.

Este un jucător de viitor şi este important pentru el și pentru moralul lui să îl aducem la echipa naţională. A fost decizia noastră, noi am gândit să îl aducem. Nu a venit nimeni din Federaţie să spună «Luaţi-l pe Sali!». 

Este şi această treabă... De ce să nu iei un jucător şi să te trezeşti că peste doi ani îl pierzi că nu l-ai luat la echipa naționala în această perioadă? Poate se duce să joace pentru altă ţară”, a spus Dică la TV Telekom Sport.

Citește și alte știri:

Iordănescu, vrăjit de o rezervă: „Geniu!” » A dezvăluit jucătorul supărat pentru neconvocare

VIDEO Gică Popescu: „Vorbim prea mult de convocarea lui Enes Sali! Să demonstreze”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
talpaiadului
talpaiadului  •  06 Noiembrie 2021, 23:57
Postat de alexpreda pe 05 Noiembrie 2021, 12:21

elucubrant sa inviti asa jucator la nationala. dar face si mirel o nefacuta ca oricum pleaca in curand, ce mai conteaza.

Parerea mea e ca, dimpotriva, a fost o decizie buna din toate punctele de vedere. Greseala este neconvocarea lui Keseru care s-ar putea sa ne coste calificarea la baraj.

alexpreda
alexpreda  •  05 Noiembrie 2021, 12:21

elucubrant sa inviti asa jucator la nationala. dar face si mirel o nefacuta ca oricum pleaca in curand, ce mai conteaza.

aurelianionut
aurelianionut  •  05 Noiembrie 2021, 11:58

Pai caracatita sa nu manance si ea o paine...pai cine crede ca la echipa Romaniei jucatorii sunt selectati pe criteriul valorii sunt naivi....Astia se ajuta intre ei...impresarii si persoanele influente decid...iar Radoi e o marioneta.Trebuie sa vanda marfa,sa ii ridice cota..Cine se mai gandeste la suporterul de rand?Nimeni.Numai cei fara materie cenusie mai au emotii la un meci al Nationalei.E un articol in care astia spun ca pe Keseru nu l-a luat...pai Keseru e mare intr-un fotbal mic,n-ai cum sa il lasi pe tusa in conditiile actuale.Radoi,cat mai stai tata si arzi gazul de pomana?Eu sper sa nu ii incurce Nationala asta pe aia pe la Cupa Mondiala.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează